Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη νέα σούπερ Corvette Z06 (+video)

Ελλάδα 20:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα σούπερ Corvette Z06 (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη νέα σούπερ Corvette Z06 (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το επόμενο κεφάλαιο στο ταξίδι της Corvette ξεκινά με την παρουσίαση της Chevrolet Corvette Z06. Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο της πρώτης Corvette Stingray με τον κινητήρα στο κέντρο η Z06 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να λειτουργεί το ίδιο καλά μέσα και έξω από τις πίστες.

Advertisement
Advertisement

Η πιο γρήγορη Z06 έρχεται στην παγκόσμια σκηνή, με ένα ολοκαίνουργιο κινητήρα LT6 DOHC V8.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση, ο ήχος και η αίσθηση της οδήγησης της Chevrolet Corvette Z06 είναι το αποτέλεσμα της έντονης δουλειάς. Με νέο, φαρδύτερο αμάξωμα, που καθορίζει μια δυναμική εμφάνιση, εξωτικές αναλογίες και ένα πολυτελές εσωτερικό, η Z06 είναι η απόλυτη εμπειρία στα supercar.

Η πρώτη Z06 δημιουργήθηκε για να κυριαρχεί στην πίστα όταν έκανε το ντεμπούτο της το 1963. Τώρα το όνομα Z06 συμβολίζει τον τέλειο συνδυασμό πίστας και δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει από την καρδιά του: Το ολοκαίνουργιο 5,5L LT6, μοτέρ V8 με την υψηλότερη ιπποδύναμη, των 680 ίππων, σε ατμοσφαιρικό κινητήρα που κυκλοφορεί στην αγορά.

Μια ολοκαίνουργια σχεδίαση στο στροφαλοφόρο άξονα… αφήνει τους οδηγούς να πιέσουν το στροφόμετρο ως τις υψηλές 8.600 σ.α.λ., ελευθερώνοντας  680 ίππους.

Advertisement

Οι μηχανικοί πέρασαν δύο χρόνια δημιουργώντας έναν χαρακτηριστικό, πλούσιο ήχο εξάτμισης που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει ακουστεί ποτέ από μια Corvette.

Οι αγώνες στην ψυχή της

Advertisement

Ο ήχος και η εμφάνιση της Z06 εμπνεύστηκαν από την Corvette Racing. Η άμεση μεταφορά γνώσης από την πίστα στο δρόμο δεν ήταν ποτέ πιο εμφανής. Το πλαίσιο της, προέρχεται από την C8.R της Corvette Racing και εξελίσσεται από το 2020. Χάρη σε ένα κοινό πλαίσιο, παρόμοια αρχιτεκτονική κινητήρα και εξωτερικές αναλογίες, η C8.R έχει πολλά κοινά σημεία με την Z06, οπτικά και μηχανικά.

Τα χαρακτηριστικά της Corvette Z06:

  • Μεγαλύτερο πλάτος (9,4 εκ) πιο φαρδιά από την Stingray
  • Μοναδικούς εμπρός και πίσω αεραγωγούς, πρώτη φορά στην Z06. Η μπροστινή «μάσκα» έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί τις ανάγκες ψύξης, συμπεριλαμβανομένης της διοχέτευσης αέρα σε έναν κεντρικό εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος είναι ένας από τους πέντε για μέγιστη απόδοση ψύξης.
  • Μια μοναδική, πίσω αεροτομή, που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες σε μια πίστα
  • Σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω (με πέντε διαθέσιμα σχήματα) οι μεγαλύτεροι τροχοί που διατίθενται ποτέ σε Corvette παραγωγής.
  • Ελαφριές και άκαμπτες ζάντες από ανθρακονήματα που προσφέρουν 18,6 κιλά λιγότερα μη αναρτώμενης μάζας, η οποία συμβάλλει σε πιο ευέλικτο χειρισμό και απόκριση.
Advertisement

  • Ειδική ρύθμιση της ανάρτησης, με σύστημα Magnetic Ride Control 4.0 και μεγαλύτερα φρένα (με έξι έμβολα εμπρός) από την Stingray.
  • Κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων με συγκεκριμένη, «κοντύτερη» τελική σχέση μετάδοσης κίνησης 5,56 σε σύγκριση με την Corvette Stingray, η οποία ενισχύει την επιτάχυνση.
  • Υπερυψωμένο κόκπιτ που περιβάλλει τον οδηγό.
  • Διαθέσιμο πακέτο επιδόσεων Z07 για την πίστα. Περιλαμβάνει μεγαλύτερη αεροτομή από ανθρακονήματα, ειδική ρύθμιση πλαισίου και για το Magnetic Ride Control και μοναδικά ελαστικά Michelin Cup 2 R ZP, μαζί με κεραμικά φρένα Brembo και προαιρετικά τροχούς από ανθρακονήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Teaser της Chevrolet Corvette Z06 πριν την επίσημη πρεμιέρα (video)
Ένας χρονογράφος βασισμένος στη Chevrolet Corvette
Πήγε δήθεν για test drive και έκλεψε την Corvette C8 Stingray (+video)