Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Audi SQ2 με 300 PS και επιτάχυνση supercar!

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi SQ2 με 300 PS και επιτάχυνση supercar!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Audi SQ2 με 300 PS και επιτάχυνση supercar!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διαθέσιμο για παραγγελίες στην Γηραιά Ήπειρο είναι το Audi SQ2, η πιο σπορ έκδοση του compact SUV της γερμανικής μάρκας. Και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά που μόλις ανακοινώθηκαν, τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο αναβαθμισμένος δίλιτρος TFSI προσφέρει 300 PS στις 6500 στροφές/λεπτό και 400 Nm ροπής ανάμεσα στις 2000 και 5200 στροφές ανά λεπτό. Η ισχύς περνά στους τροχούς μέσω S-Tronic κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και επτά σχέσεων ενώ όπως είναι εύλογο, το SQ2 εφοδιάζεται με τετρακίνηση Quattro.

Το σύστημα τετρακίνησης διαθέτει υδραυλικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη που όποτε κριθεί απαραίτητο από το σύστημα, μπορεί να μεταφέρει στον πίσω άξονα ακόμα και το 100% της ροπής. Κι αυτό μέσα σε μερικά μολισεκόντ!

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας για επιδόσεις, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, η επιτάχυνση του εντυπωσιάζει αφού μπορεί να πιάσει από στάση τα 100 km/h μέσα σε μόλις 4.8 δευτερόλεπτα!

2019-audi-sq2-d640

Το SQ2 πατάει σε αλουμινένιες ζάντες 18 ιντσών ενώ φορά ελαστικά 235/45 (προαιρετικά 19’’ και ελαστικά 235/30). Χρησιμοποιεί την σπορ ανάρτηση «S» της μάρκας από το Ίγκολσταντ και στέκει 20 χιλιοστά χαμηλότερα από το απλό Q2.

Advertisement

Αντίστοιχου πνεύματος είναι και το σύστημα διεύθυνσης, μάλιστα οι Γερμανοί έχουν κάνει ειδικές ρυθμίσεις στην κολώνα του τιμονιού για πιο άμεσες αντιδράσεις στα θέλω του οδηγού. Το ίδιο σπέσιαλ είναι και το σύστημα πέδησης, με μεγαλύτερους δίσκους φρένων που ορίζονται στα 340 χιλιοστά εμπρός και 310 πίσω.

2019-audi-sq2-e640

Advertisement

Στο αισθητικό μέρος, εκτός από τους μεγάλους τροχούς και το χαμηλωμένο αμάξωμα που προαναφέραμε, ο σπορτίφ χαρακτήρας του Audi SQ2 τονίζεται από διαφοροποιημένη γρίλια με οκτώ κάθετες μπάρες, πιο επιθετικό σχεδιασμό στους προφυλακτήρες, splitter εμπρός, σπόιλερ οροφής, δίπλες απολήξεις εξατμίσεων ακροβολισμένες στα δύο άκρα του πίσω μέρος και μικρές αλλά χαρακτηριστικές αισθητικές πινελιές τριγύρω.

2019-audi-sq2-b640

Στο εσωτερικό όλα φωνάζουν «S», με σπορ καθίσματα και τιμόνι, λεπτομέρειες από αλουμίνιο, λογότυπα S στα καθίσματα και όχι μόνο, διχρωμία σε μαύρο/κόκκινο, μία μεγάλη οθόνη 12.3 ιντσών πίσω από το τιμόνι που περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις οργάνων και μία δεύτερη οθόνη 8.3 ιντσών που δεσπόζει στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας και περιλαμβάνει τις λειτουργίες του συστήματος Infotainment.

Advertisement

2019-audi-sq2-c640

Οι πρώτες παραδόσεις του Audi SQ2 στις ευρωπαϊκές αγορές, αναμένονται στις αρχές του νέου έτους.