Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άρχισαν οι παραγγελίες για το Renault Arkana

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άρχισαν οι παραγγελίες για το Renault Arkana

ΝΕΑ

Άρχισαν οι παραγγελίες για το Renault Arkana

ΝΕΑ

Η οικογένεια SUV της Renault απέκτησε το Arkana. Το compact crossover coupe προς το παρόν διατίθεται μόνο στη ρωσική αγορά, αν και προσεχώς θα προσφερθεί και στην Κορέα, υπό το σήμα της Renault Samsung.

Advertisement
Advertisement

 

Το μοντέλο παραγωγής, που προβλήθηκε από το concept του Arkana το περασμένο καλοκαίρι, φαίνεται σχεδόν πανομοιότυπο, με λίγες ενημερώσεις του styling στο μπροστινό και πίσω μέρος και μία απόληξη εξάτμισης αντί για δύο. Χαρακτηριστικό εξωτερικό γνώρισμα αποτελεί η κεκλιμένη γραμμή οροφής, που το κάνει να μοιάζει με μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση των Mercedes-Benz GLC Coupe και BMW X4. Με μια πρώτη ματιά, το εσωτερικό συνδυάζει δερμάτινες επενδύσεις με αρκετά πλαστικά ενώ δεσπόζει και ο συνήθης επιλογέας. Το Arkana διαθέτει οθόνη αφής 8 ιντσών με σύστημα Apple CarPlay και Android Auto, φωτισμό περιβάλλοντος, ηχοσύστημα Bose premium και κλιματισμό μονής ζώνης, αν και ορισμένα από αυτά αναμένεται να προσφερθούν προαιρετικά. Τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν σύστημα κάμερας 360 μοιρών, παρακολούθηση τυφλών σημείων, αισθητήρες στάθμευσης και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Υπάρχουν επίσης και τρία προγράμματα οδήγησης, τα Sport, Eco και MySense.

Advertisement
Advertisement

Το Arkana τροφοδοτείται από τον βενζινοκινητήρα Tce 1,3 λίτρων, ο οποίος εξελίχθηκε από κοινού με την Daimler. Αποδίδει 150 PS και συνδυάζεται με αυτόματη μετάδοση CVT X-Tronic. Η μετάδοση κίνησης σε όλους τους τροχούς είναι προαιρετική, καθώς τα μοντέλα βάσης θα είναι προσθιοκίνητα. Η Renault θα αρχίσει να λαμβάνει παραγγελίες για το Arkana στη Ρωσία το καλοκαίρι, το coupe crossover προσφέρεται ήδη προς πώληση στην Edition One, η οποία στοιχίζει €19.763 με FWD και €20.877 με AWD. Το Arkana Edition One είναι εξοπλισμένο με φωτιστικά σώματα LED, αρκετούς χρωματισμούς στο εξωτερικό και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.