Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο μεσαίο coupe της Mercedes

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο μεσαίο coupe της Mercedes

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο μεσαίο coupe της Mercedes

ΝΕΑ

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η Mercedes μας είχε… ταράξει στις φωτογραφίες της νέας C-Class Coupe με καμουφλαρισμένο το αμάξωμά της. Έφθασε λοιπόν η στιγμή για την παρουσίαση του νέου γερμανικού δίθυρου μοντέλου, ένα μήνα πριν κάνει πρεμιέρα για το κοινό στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η οικογένεια της νέας C-Class υποδέχεται λοιπόν την Coupe έκδοση, με το λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά να προγραμματίζεται για τον προσεχή Δεκέμβριο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Με μία πρώτη ματιά, η C-Class Coupe δείχνει σαν μικρή S-Class Coupe. Τα μακρόστενα πίσω φωτιστικά σώματα, ο πίσω διαχύτης με τη διπλή – χρωμιωμένη – απόληξη της εξάτμισης, και η πόρτα του χώρου αποσκευών που ανασηκώνεται εν είδει αεροτομής, τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου και το διαφοροποιούν από το οικογενειακό sedan. Πιο… οικείο το εμπρός μέρος, με το μεγάλο αστέρι στη μάσκα, τα φώτα LED και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι όμως μόνο οι γραμμές που καθιστούν την Coupe πιο σπορ από τη C-Class Sedan. Η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 15 mm, ενώ και οι στάνταρ τροχοί είναι διαστάσεων 17 ιντσών (18 ιντσών στο πακέτο AMG Line). Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, προσφέρει μακρύτερο κατά 80 mm μεταξόνιο, ενώ παράλληλα έχει μεγαλύτερο μήκος (+95 mm) και πλάτος (+40 mm).

Οι 4κύλινδροι κινητήρες της C-Class Coupe, βενζίνης και diesel, πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και συνδυάζονται με start/stop. Βασική βενζινοκίνητη έκδοση είναι η C180 με τον 1.6 των 156 ίππων. Ακολουθούν οι δίλιτρες C200 (184 PS), C250 (211 PS) και C300 (245 PS). Στην πλευρά των diesel ο 2.2 διατίθεται δύο εκδόσεις, με 170 και 204 PS. Σύντομα θα αποκαλυφθεί και η κορυφαία AMG C63 Coupe, με τον 4λιτρο V8, που αποδίδει έως 510 ίππους στην έκδοση S.