Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Ανανεωμένο Skoda Kodiaq & RS

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Ανανεωμένο Skoda Kodiaq & RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Ανανεωμένο Skoda Kodiaq & RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Skoda απομάκρυνε την κουκούλα από το ανανεωμένο μεγάλο SUV της, το Kodiaq, το οποίο έχει πιο δυναμική εμφάνιση και πιο ποοτικές επενδύσεις στο εσωτερικό καθώς και πιο αποδοτικούς κινητήρες. Αποκάλυψη και για το φρεσκαρισμένο RS.

Advertisement
Advertisement

Μετά από σχεδόν 5 χρόνια παρουσίας του Kodiaq και με περισσότερες από 600.000 πωλήσεις σε 60 χώρες του πλανήτη, η Skoda το ανανέωσε, εξοπλίζοντάς το με ακόμη πιο δυναμική και premium εμφάνιση, αλλά και ποιοτικότερα υλικά στην καμπίνα. 

Όπως αναφέρει η Skoda, το ανανεωμένο Kodiaq διαδραματίζει καθοριστικό στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας που βασίζεται στο τρίπτυχο «διεύρυνση της γκάμας, επέκταση σε νέες αγορές του πλανήτη και εξέλιξη στους τομείς της βιωσιμότητας και της διαφοροποίησης.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν το μεγάλο της SUV προβάλλει πλέον πιο στιβαρό και δυναμικό, χάρη στο αναδιαμορφωμένο καπό που εκτείνεται προς τα εμπρός, την πιο πλατιά και εξαγωνική μάσκα με τα έντονα στοιχεία χρωμίου, αλλά και τον πιο ανάγλυφο προφυλακτήρα. Οι κεντρικοί προβολείς είναι λίγο μικρότεροι ενώ έχουν ένα χαρακτηριστικό οπτικό αποτύπωμα που καθιστούν το Kodiaq αναγνωρίσιμο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα, ενσωματώνουν τεχνολογία full LED Matrix, ήδη από την έκδοση εξοπλισμού Ambition.

Στο προφίλ δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, με μοναδικές τη νέα βασική γραμμή, η οποία επεκτείνεται έως το μπροστινό καπό ενισχύοντας την σπορ εμφάνιση του SUV, αλλά και τις ζάντες αλουμινίου 17 έως 20”. Στο πίσω μέρος δεσπόζει μια μικρή αεροτομή που αφενός τονίζει τον δυναμισμό του Kodiaq και αφετέρου του παρέχει αεροδυναμικά οφέλη, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτότερα, αλλά και πιο «κρυστάλλινα».

Advertisement

Στο εσωτερικό συναντώνται νέα καθίσματα με εργονομικές λειτουργίες (π.χ. μασάζ -προαιρετικά), τα υλικά του διάκοσμου έχουν αναβαθμιστεί, ενώ κάποιες διακοσμητικές ραφές σε γκρι και κόκκινο χρώμα (Kodiaq RS) προσφέρουν επιπλέον δόσεις στιλ. Ακόμη, ενσωματώνεται ατμοσφαιρικός φωτισμός (10 χρώματα), όπως και ένα αναβαθμισμένο ηχοσύστημα Canton 10 ηχείων (αντί 8). Για την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος φροντίζει μια κεντρική οθόνη αφής έως 9,2”, όπως και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών. Σημειώνεται πως τα συστήματα πολυμέσων είναι αναβαθμισμένα και υποστηρίζουν έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών.

Advertisement

Από πλευράς κινητήρων, το νέο Kodiaq διατίθεται με δύο κινητήρες diesel και τρεις βενζίνης. Ξεκινώντας από τους τελευταίους στη βάση της γκάμας συναντάμε έναν 1.500αρη TSI αποκλειστικά με 6αρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο άλλος είναι ένας 2.0 lt TSI που παράγει 190 PS, ενώ στην έκδοση “RS” η ισχύς θα φτάνει τα 245 PS. Σημειώνεται πως οι δίλιτροι βενζινοκινητήρες συνδυάζονται με τετρακίνηση και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG.

Η γκάμα των diesel απαρτίζεται από έναν 2.0 TDI των 150 PS που προσφέρεται τόσο σε δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση και έναν επίσης 2.000 cc που αποδίδει 200 PS και εξοπλίζει το μοντέλο με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Αμφότερα τα diesel μοτέρ συνδυάζονται με 7 DSG.

Advertisement

Skoda Kodiaq RS

Παράλληλα με το «απλό» Kodiaq, η Skoda παρουσίασε και την καυτή έκδοση RS που όπως είπαμε αντλεί κίνηση από έναν 2λιτρο TSI των 245 PS (+5 συγκριτικά με το απερχόμενο που ήταν diesel), η χρήση του οποίου μειωνει το βάρος κατά 60 κιλά.

Σχεδιαστικά, η μάσκα είναι φινιρισμένη σε γυαλιστερό μαύρο (χωρίς χρωμιωμένα στοιχεία), όπως επίσης και οι ράγες οροφής και οι πλευρικοί καθρέπτες. Συναντάμε σχετικά λογότυπα “RS”, πιο «επιθετικό» προφυλακτήρα και 20άρες ζάντες αλουμινίου Sagitarius.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν σπορ μαύρα Suedia καθίσματα με κόκκινες ραφές, σπορ τριάκτινο τιμόνι και επενδύσεις στο εσωτερικό των θυρών με ραφές σε μοτίβο διαμαντιού.

Το ανανεωμένο Skoda Kodiaq μοντέλο θα διατεθεί στην Ελλάδα κατά τους προσεχείς μήνες του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS
Πόσο κοστίζει η νέα Skoda Octavia RS iV στην Eλλάδα;
Skoda Octavia RS iV: Ξεπερνώντας τα όρια (video)