Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο πλήρως υβριδικό Kia Niro (+video)

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο πλήρως υβριδικό Kia Niro (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο πλήρως υβριδικό Kia Niro (+video)

ΝΕΑ

Η νοτιοκορεατική εταιρεία γνωστοποίησε περισσότερα στοιχεία για τη full hybrid εκδοχή του μοντέλου, και πλέον περιμένουμε να πάρουν σειρά οι plug-in υβριδικές και 100% ηλεκτρικές παραλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν το τέλος του 2021, η Kia αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Niro, χωρίς, ωστόσο, να γνωστοποιεί αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές, τον εξοπλισμό και τις διαστάσεις του μοντέλου. Σήμερα, λοιπόν, επανήλθε, φροντίζοντας για την αναλυτικότερη γνωριμία μας με την υβριδική έκδοση του μικρομεσαίου SUV.

Πλέον το τελευταίο βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή μιας υπάρχουσας πλατφόρμας, με τους μηχανικούς της εταιρείας να βελτιστοποιούν τόσο τo σύστημα διεύθυνσης όσο και την ανάρτηση, με γόνατα McPherson στον μπροστινό άξονα και τέσσερις συνδέσμους στον οπίσθιο.

Το νέο Kia Niro μεγάλωσε σε διαστάσεις, φτάνοντας  σε μήκος τα 4.420 χλστ. (+65), σε πλάτος τα 1.825 χλστ. (+20) και σε ύψος τα 1.545 (+10), την ίδια ώρα που το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.720 (+20) με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα των χώρων της καμπίνας.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η μπαταρία απομακρύνθηκε από τον χώρο αποσκευών, παίρνοντας θέση κάτω από τα πίσω καθίσματα, επιτρέποντας την αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ κατά 15 λίτρα, στα 451.

Μολονότι το Kia Niro θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις -full hybrid, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρική- το νοτιοκορεατικό brand παρέχει πληροφόρηση αποκλειστικά για την πλήρως υβριδική έκδοση.

Advertisement

Το κινητήριο σύνολο απαρτίζεται από έναν τετρακύλινδρο 1.600αρη βενζινοκινητήρα τεχνολογίας Smartstream των 105 PS/144 Nm και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνεπικουρεί με 44 PS. Συνδυαστικά, λοιπόν, παράγονται 141 PS (όσα και η προηγούμενη γενιά), με την κίνηση να φτάνει στους μπροστινούς τροχούς μέσω 6τάχυτου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πρόγραμμα οδήγησης “Green Zone Drive” που επιτρέπει στο Niro Hybrid να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε συγκεκριμένες περιοχές (π.χ. κατοικημένες και εκτός σχολείων), αξιοποιώντας την ενέργεια η οποία έχει ανακτηθεί κατά την επιβράδυνση και έχει αποθηκευτεί στην μπαταρία. Η εκτενής χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδράμει και στον μετριασμό της κατανάλωσης, με την Kia να ανακοινώνει 4,8 λίτρα ανά 100 χλμ.

Advertisement

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι επηρεασμένη από το αμιγώς ηλεκτρικό EV6, παρουσία μιας ενιαίας οθόνης 10,25” για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Ο έλεγχος του κλιματισμού διενεργείται κυρίως απτικά, υπάρχει ξεχωριστή επιφάνεια για την ασύρματη φόρτιση smartphone, ατμοσφαιρικός φωτισμός, αλλά και θύρες USB Type-C.

Επιπροσθέτως, το δεύτερης γενιάς Niro εφοδιάζεται με μια πλήρη δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης υπό την ονομασία DriveWise. Αυτή περιλαμβάνει τις τεχνολογίες Remote Smart Parking Assist, Highway Driving Assist, Safe Exit Assist, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, και διάφορες λειτουργίες για την υποβοήθηση του οδηγού όσο κινείται σε διασταυρώσεις.

Οι πωλήσεις του υβριδικού Kia Niro θα ξεκινήσουν από την Κορέα μέσα στον μήνα, για να πάρουν σειρά οι υπόλοιπες αγορές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia EV6: Επαναστατικό και καινοτόμο
Kia EV6: Το έξυπνο cockpit
Οι κορυφαίες επιδόσεις του Kia EV6