Live Κίνηση
Περισσότερα
KIA 2022

Kia EV6: Το “έξυπνο” cockpit

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia EV6: Το “έξυπνο” cockpit

KIA 2022

Kia EV6: Το “έξυπνο” cockpit

KIA 2022

H Kia πλέον στοχεύει πολύ ψηλότερα. Μάλιστα, με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό EV6 ανοίγει τα φτερά της προς την καθιέρωσή της ανάμεσα στους κατασκευαστές πρώτης γραμμής.

Advertisement
Advertisement

Εκείνους δηλαδή που ξεκάθαρα πρόκειται να καθορίσουν με τις επιλογές τους τις εξελίξεις της καινούργιας σελίδας στην αυτοκίνηση προσεχώς.

Το EV6 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Κia σχεδιασμένο εξ αρχής πάνω στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP.
Το επαναστατικό EV6 ξεκινά τον στρατηγικό σχεδιασμό της Kia για την επονομαζόμενη μετάβασή της στην ηλεκτρική εποχή.

Advertisement
Advertisement

Ναι εκείνη που θέλει έως το 2030 το 40% των αυτοκινήτων της να αποτελούνται από κάποιας μορφής εξηλεκτρισμό και την ίδια χρονιά οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της να αγγίζει τις 920.000 μονάδες.

Η Kia με το EV6 εκφράζει την σχεδιαστική πρωτοπορία της ίδιας της ηλεκτρικής εποχής. Είτε εξωτερικά, είτε εσωτερικά όπου ο εντυπωσιασμός αποτελεί το μέτρο.

Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στο πολυτελές σαλόνι του EV6 νιώθεις μία απίστευτη ευρυχωρία και άνεση κινήσεων και μαζί ένα συνολικά upper class περιβάλλον ποιότητας αλλά και μοντέρνας σχεδίασης.

Advertisement

Οι ειδικοί της Kia έβαλαν τα δυνατά τους και έφτιαξαν ένα αυτοκίνητο που σε κερδίζει αμέσως, με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ταμπλό το οποίο αποτελείται από δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες των 12,5 ιντσών oι οποίες βρίσκονται πίσω από μία ενιαία ελαφρώς κυρτή οθόνη με ειδική επιφάνεια που περιορίζει τις αντανακλάσεις.

Advertisement

Εδώ δεσπόζουν πολλές ευρηματικές σχεδιαστικές ιδέες (όπως για παράδειγμα η “αιωρούμενη” κεντρική κονσόλα ή οι διακόπτες στο τιμόνι) και ένα πλήθος τεχνολογιών που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τους πρωτοκλασάτους Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Το σαλόνι του Kia να παραπέμπει άνετα σε luxury μάρκα, διαθέτοντας πολύ όμορφα και εξαιρετικά σε εμφάνιση υλικά, πολλά εκ των οποίων μάλιστα είναι ανακυκλώσιμα.

Η θέση οδήγησης είναι άλλη μία αποκάλυψη, όντας αρκετά σπορτίφ για τα δεδομένα της κατασκευής, με εξαιρετικά σε άνεση καθίσματα και δεκάδες ευκολίες για την ρύθμισή της.

Advertisement

Η περιμετρική ορατότητα είναι εξαιρετική ενώ για όσους δυσκολεύονται με το παρκάρισμα η Kia παρέχει ένα ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα αυτόματης στάθμευσης με ειδικές κάμερες που εμφανίζουν εικόνα 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο στην οθόνη του συστήματος infotainment του EV6.

Όταν βρεθείτε στα πίσω καθίσματα θα εκπλαγείτε κυριολεκτικά με την απόσταση που χωρίζει τα πόδια σας από το εμπρός κάθισμα (990 χιλιοστά) και την άνεση των κινήσεων που έχουν λόγω της έλλειψης κεντρικού τούνελ.

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει 520 λίτρα, τιμή εξαιρετική, η οποία συνδυάζεται με έναν έξτρα χώρο στο εμπρός μέρος με χωρητικότητα είτε στα 52 λίτρα για τις δικίνητες εκδόσεις, είτε στα 20 λίτρα για τις τετρακίνητες εκδόσεις.

Συνολικά η καμπίνα του Kia EV6 προάγει το “ευ ζην”, σε κάνει να δεις με διαφορετικό μάτι τις μετακινήσεις, αθόρυβα, ξεκούραστα με έναν πρωτόγνωρα cool τρόπο που φέρνει το μέλλον ακόμη πιο κοντά και σε κάνει να αναθεωρήσεις πολλά απ’ όσα γνώριζες για τα επίπεδα άνεσης των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Το Kia EV6 ανήκει σε εκείνη την κατηγορία ευφυϊών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θαρρείς πως σχεδιάστηκε εξαρχής από μέσα προς τα έξω, ικανοποιώντας στο έπακρο κάθε ανάγκη και απαίτηση των επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ταχύτατη φόρτιση του νέου KIA EV6 (video)
KIA EV6: Οι δυνατότητες του infotainment; (video)
To Kia EV6 έσπασε το ρεκόρ Guinness της Tesla