Live Κίνηση
Περισσότερα
KIA 2022

Kia EV6: Επαναστατικό και καινοτόμο

Ελλάδα 9:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia EV6: Επαναστατικό και καινοτόμο

KIA 2022

Kia EV6: Επαναστατικό και καινοτόμο

KIA 2022

Εντυπωσιακό σε εμφάνιση, προηγμένο τεχνολογικά, με υπερμοντέρνο εσωτερικό αλλά και κορυφαίες τεχνολογίες. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Kia EV6.

Advertisement
Advertisement

H Kia ανέβασε τόσο πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, κατασκευάζοντας ένα ηλεκτρικό SUV που διαθέτει όλες εκείνες τις τεχνολογίες που το κατατάσσουν απευθείας στις πιο hi tech κατασκευές.

Εύκολα μπορείς να το συγκρίνεις ακόμη και με premium κατασκευαστές, ουσιαστικά δηλαδή την αφρόκρεμα της αυτοκίνησης σήμερα.

Με το που το αντικρίσεις μεμιάς ψαρώνεις από τις μεγάλες διαστάσεις του, τις χυτές γραμμές του, την απαράμιλλη προσωπικότητά του.

Advertisement
Advertisement

Το Kia EV6 συνιστά το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που προσφέρεται τόσο σε 2κίνητη όσο και 4κίνητη έκδοση – και οι δύο μπορούν να συνδυαστούν με μπαταρία είτε των 58 είτε των 77,4 kWh. Η 2WD με τη μεγαλύτερη μπαταρία έχει αυτονομία 510 km και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 229 PS και 350 Nm ροπής. Η 4WD έκδοση με την ίδια μπαταρία ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 325 PS και 605 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h να «έρχεται» σε 5,2 sec.

Αναφορικά με τις εκδόσεις με τη μικρότερη μπαταρία (58 kWh), η δικίνιτη «φορά» έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 167 PS και 350 Nm ροπής, ενώ η τετρακίνητη δύο μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 231 PS και 605 Nm ροπής. Στην κορυφή της γκάμας, τέλος, υπάρχει η «καυτή» έκδοση EV6 GT με δύο ηλεκτροκινητήρες των 580 PS και 740 Nm ροπής που της χαρίζουν επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h σε 3,5 sec και τελική στα 260 km//h.

Advertisement

Το εσωτερικό του EV6 διακρίνεται για την premium αύρα του και ταυτόχρονα έχει οικολογικό προσανατολισμό, με τα καθίσματα να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, υψηλής ποιότητας vegan δέρμα ή suede επένδυση. Έμφαση έχει δοθεί και στην ψηφιοποίηση για την οποία φροντίζουν δύο υψηλής ευκρίνειας καμπύλες οθόνες 12,3 ιντσών.

Advertisement

Η δομή της νέας πλατφόρμας E-GMP προσφέρει στο EV6 μια ιδανική αναλογία βάρους 53:47 (εμπρός/πίσω) ανάμεσα στους δυο άξονες, που είναι κορυφαία για BEV, αφού η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, επιτυγχάνοντας χαμηλότερο κέντρο βάρους και βελτιστοποιώντας ουσιαστικά την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Η εντυπωσιακή εξωτερική σιλουέτα του νέου EV6 αποτελεί το πάντρεμα μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ των τριών σχεδιαστικών στούντιο της Kia που έχουν την έδρα τους στη Ναμίνγκ της Κορέας, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας αλλά και στο Irvine της Καλιφόρνιας.

Advertisement

Πως αλλιώς θα έδειχνε τόσο συγκροτημένο, στιβαρό και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος τόσο σε επίπεδο σχεδίασης όσο και σε επίπεδο εφαρμογών.

Το προηγμένο σύστημα καμερών που επιτρέπει ακόμη και την οδήγηση του οχήματος με καλυμμένα τα τζάμια, το προηγμένο και ευκρινές head-up display, το αποτελεσματικό Highway Driving Assist, αλλά και οι τεχνολογίες Lane Following Assist, Blind-Spot View Monitor, Blind-Spot Collision Avoidance Assist, Forward Collision-Avoidance Assist, Driver Attention Warning, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist και Remote Smart Parking Assist, αποδεικνύουν γιατί το νέο Kia EV6 προηγείται της εποχής του.

Πολύ περισσότερο γιατί μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα τόσο από οικογενειάρχες που θα εκτιμήσουν την άνεση, την ασφάλεια και τους χώρους, όσο και από τους νεότερους και πιο ενθουσιώδεις οδηγούς που επιθυμούν έντονες συγκινήσεις και αστραπιαίες επιδόσεις πίσω από το τιμόνι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ταχύτατη φόρτιση του νέου KIA EV6 (video)
Οδηγούμε στην Ισπανία το Κia EV6
Kia EV6: Γερμανικό Premium Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022