Live Κίνηση
Περισσότερα
KIA 2022

Οι κορυφαίες επιδόσεις του Kia EV6

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κορυφαίες επιδόσεις του Kia EV6

KIA 2022

Οι κορυφαίες επιδόσεις του Kia EV6

KIA 2022

Το ολοκαίνουριο Kia EV6, είναι ένα μεσαίου μεγέθους εντυπωσιακό και αμιγώς ηλεκτρικό crossover που σαγηνεύει εκτός των άλλων και με τις κορυφαίες επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της Kia που βασίζεται στην ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά πλατφόρμα E-GMP.

Σχεδιαστικά, υιοθετείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Kia η φιλοσοφία “Opposites United”, η οποία «εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και στην ανθρωπότητα». Το νέο σχεδιαστικό μοτίβο ενσαρκώνεται σε απόλυτο βαθμό στην «καυτή» έκδοση “GT”.

Εμπρός συναντάται μια διασκευή της μάσκας “tiger face” υπό την κωδική ονομασία “Digital Tiger Face”, η οποία πλαισιώνεται από αιχμηρούς προβολείς, με ξεχωριστή οπτική υπογραφή. Στα «πλευρά» μια χαρακτηριστική γραμμή τρέχει κατά μήκος του κάτω μέρους των πορτών, ενώ οι επιβλητικές ζάντες τονίζουν το δυναμικό λουκ του EV6.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η οριζόντια, με μεγάλη καμπυλότητα LED λωρίδα, ενώ λίγο πιο πάνω υπάρχει μια διακριτή αεροτομή. Στην καμπίνα, έμφαση δόθηκε στη συνδεσιμότητα, μέσω της τοποθέτησης δύο ισομεγεθών οθονών (12”) για το σύστημα infotainment και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Όλα τα λεφτά όμως είναι οι συναρπαστικές επιδόσεις του νέου Kia EV6. Η εντυπωσιακή αίσθηση της ακαριαίας και αδιάλειπτης επιτάχυνσης σε βαθμό να νομίζεις πως στο τέλος της ευθείας θα απογειωθείς. Και όλα αυτά με την πίεση στο δεξί πόδι, χωρίς καθυστέρηση, ξεσπάσματα, θόρυβο και οσμές. Με δύναμη, ορμή και αποφασιστικότητα το EV6 προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Advertisement

Το τετρακίνητο EV6 GT, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) παράγει συνδυαστικά 580 ίππους και 740 Nm ροπής. Η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση «έρχεται» σε μόλις 3,5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 260 χλμ./ώρα.

Advertisement

Τα συγκεκριμένα νούμερα αναδεικνύουν αμέσως το EV6 GT ως το ισχυρότερο Kia που έχει παραχθεί ποτέ και μάλιστα ταχύτερο ακόμη και από τη βασική έκδοση της Porsche Taycan, την 4S. Το EV6 GT ενσωματώνει μια ηλεκτρική μπαταρία 77,4 kWh που προσφέρει παράλληλα και υψηλή αυτονομία προκειμένου να μην φορτώνεσαι με άγχος κάθε φορά που απολαμβάνεις τις καταιγιστικές επιδόσεις.

Σημειώστε επίσης πως έχει ενσωματωθεί εκτός των άλλων και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο ενισχύει τη δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου σε κάθε είδους συνθήκη.

Οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το ότι δύσκολο θα καταφέρει κάποιος να σας ακολουθήσει σε οποιοδήποτε δρόμο εάν αποφασίσετε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του κορυφαίου Kia.

Advertisement

Iδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην ολοκληρωμένη δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του νέου προικισμένου EV6, όπως είναι τα Safe Exit Assist (ασφαλής αποβίβαση από το όχημα), Lane Following Assist (διατήρηση οχήματος στο κέντρο της λωρίδας), Highway Driving Assist 2 (διατήρηση προκαθορισμένης απόστασης από προπορευόμενο όχημα) και Remote Smart Parking Assist (απομακρυσμένη στάθμευση, όταν ο οδηγός βρίσκεται εκτός αυτοκινήτου).

Πρόκειται για μια πραγματική ασπίδα ασφαλείας τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες, σε τέτοιο βαθμό που το EV6 ουσιαστικά εγγυάται την προστασία τους από οποιαδήποτε άσχημη συνθήκη προκύψει στο δρόμο.

Το EV6 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό κύκλωμα σε τάση 800V, επιτρέποντας τη φόρτιση από το 0 στο 80% σε 18 λεπτά (ανάλογα την μπαταρία). Προσθέστε πως για τον εφοδιασμό του ηλεκτρικού μοντέλου με 100 χιλιόμετρα δεν απαιτούνται περισσότερα από 5 λεπτά της ώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia EV6: Crossover της Χρονιάς στα TopGear.com 2021 Awards
Το Kia EV6 «ματσάρει» την Porsche Taycan Turbo S στους ελιγμούς (+video)
Τεράστια ζήτηση για το νέο Kia EV6!