Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Ford Puma ST των 200 ίππων (+video)

Ελλάδα 20:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο Ford Puma ST των 200 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Ford Puma ST των 200 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Αποδίδει 200 ίππους και επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 6,7 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του Ford Puma ST, προχώρησε το τμήμα επιδόσεων της αμερικανικής μάρκας, Performance.  Το εξαγριωμένο μοντέλο συνιστά τον «σημαιοφόρο» της Performance στην Ευρώπη, όσον αφορά τα SUV, ενώ είναι το τέταρτο μοντέλο της σπορ γκάμας μαζί με τα Fiesta ST και τα δύο Focus ST.

Το ενδιαφέρον μαγνητίζει ο 3κύλινδρος κινητήρας 1,5L Ecoboost των 200 ίππων (στις 6.000 σ.α.λ.), διανθισμένος με προηγμένες τεχνολογίες υπερσυμπίεσης και ψεκασμού υψηλής πίεσης και με σύστημα Twin Variable Cam Timing. Η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί στα 320 Nm μεταξύ 2.500 και 3.500 σ.α.λ.

Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο εξασφαλίζει στους τροχούς των 19 ιντσών επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική αντιστοιχεί σε 220 km/h.

Advertisement
Advertisement

Έμφαση έχει δοθεί στην οδηγική απόλαυση και γι’ αυτό φροντίζει μεταξύ άλλων το σύστημα ενεργής βαλβίδας στην εξάτμιση, το οποίο ενισχύει τον σπορ ήχο εντός της καμπίνας.

Επιπροσθέτως έχει υιοθετήσει ένα ειδικά εξελιγμένο πλαίσιο με 40% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία στον πίσω άξονα (σ.σ. συγκριτικά με το Fiest ST) με στόχο να αντισταθμιστεί το υψηλότερο κέντρο βάρους. Επίσης,  διακρίνεται για τη βέλτιστη ευελιξία χάρη στα εξελιγμένα πίσω ελατήρια ανακατανομής πλευρικού φορτίου της Ford.

Advertisement

Διατίθεται σε τέσσερα προφίλ οδήγησης, Normal, Eco, Sport και Track. Στο πρώτο προσφέρεται φυσική απόκριση και αίσθηση, στο Eco επιτυγχάνεται μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, στο Sport προσφέρεται αυξημένη απόκριση και καλύτερος έλεγχος στην πιο επιθετική οδήγηση, ενώ στο Track όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά είναι ρυθμισμένα για την επίτευξη σπουδαίων χρόνων στην πίστα.

Advertisement

Ευρύχωρο αλλά και “επιθετικό”

Ατενίζοντας τη σιλουέτα του μοντέλου γίνεται εμφανής ο επιθετικός χαρακτήρας του, χάρη στην επικλινή οροφή, το ενσωματωμένο στον εμπρός προφυλακτήρα σπλίτερ, καθώς και τη διόγκωση της αεροτομής στο τελείωμα της οροφής στο πίσω μέρος του Puma ST.

Το μοντέλο κάθεται σε ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, ενώ το αμάξωμα διατίθεται σε έξι χρώματα ( Agate Black, Desert Island Blue, Fantastic Red, Frozen White, Magnetic και Mean Green). Η σπορτίφ αίσθηση, που βροντοφωνάζει η σχεδίαση, δεν συνεπάγεται εκπτώσεις στην ευρυχωρία, με τον χώρο αποσκευών ν’ αντιστοιχεί σε 456 λίτρα.

Advertisement

Το άνοιγμα των θυρών σημαίνει τη γνωριμία του οδηγού με τα ενισχυμένα σπορ καθίσματα της Recaro με ανάγλυφο το λογότυπο ST και επένδυση Miko Dinamica όπως  και το δερμάτινο τιμόνι.

Χαρακτηριστικό είναι το σύστημα ψυχαγωγίας και επικοινωνίας SYNC 3 το οποίο υποστηρίζει φωνητικές εντολές και ενσαρκώνεται σε μια κεντρική οθόνης αφής των 8 ιντσών.

Σε επίπεδο συστημάτων υποβοήθησης, χείρα βοηθείας στον οδηγό, με φόντο τις επικίνδυνες συνθήκες στο δρόμο, προσφέρει το σύστημα Loval Hazard Information, ενώ ως στάνταρ ενσωματώνονται οι λειτουργίες Pre-Collision Assist με Actrive Braking, Active Park Assist, Cross Traffic Alert με Active Braking και Intelligent Speed Limiter.

Δείτε επίσης:

Το Ford Ranger FX4 MAX με στοιχεία από το Raptor

Ένας θηριώδης κινητήρας 7.3 της Ford τοποθετείται σε Mustang

Πρώτη εικόνα του ηλεκτρικού Ford F-150