Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Veloster με τα 400 PS

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Veloster με τα 400 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Veloster με τα 400 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η έκθεση βελτιωμένων οχημάτων SEMA – στο Λας Βέγκας – ήταν η ιδανική «τοποθεσία» για τη Hyundai Αμερικής να αποκαλύψει το Velocity Concept, το αγωνιστικό πρωτότυπο που βασίζεται στο Veloster. Η Cosworth έβαλε και εδώ το… χεράκι της, επεμβαίνοντας στον 1.6 σε πιστόνια, εισαγωγή, turbo, intercooler, συστήματα καυσίμου και διαχείρισης του κινητήρα. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η ισχύς ξεπερνά τα 400 PS και η ροπή τα 48,4 kgm.

Advertisement
Advertisement

Το φουσκωμένο αμάξωμα του Velocity φέρει αγωνιστικό κιτ, τροχούς 19 ιντσών με sport ελαστικά διαστάσεων 275/35, μεγάλη πίσω αεροτομή, διαχύτη, εισαγωγές αέρα για την ψύξη των δισκόφρενων και άλλα πολλά. Έχουν τοποθετηθεί αγωνιστικές αναρτήσεις της Bilstein που χαμηλώνουν στα όρια το αμάξωμα και φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες. Οι επενδύσεις στα καθίσματα είναι από δέρμα σουέτ, ενώ υπάρχει βέβαια και ο απαραίτητος κλωβός ασφαλείας.

«Με το Velocity είχαμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τα όρια που θέτουν τα καθημερινά αυτοκίνητα παραγωγής», σχολίασε ο επικεφαλής του κέντρου σχεδίασης της Hyundai στην Καλιφόρνια, Κρις Τσάμπαν. Είναι πάντως νωρίς ακόμη να πούμε αν θα δούμε το δημιούργημά τους σε κάποια μορφή ασφάλτινων αγώνων.[nggallery id=891]