Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το S60 Polestar με 508 PS

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το S60 Polestar με 508 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το S60 Polestar με 508 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε μικρό αριθμό θα παραχθεί το Volvo S60 Polestar, ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού, με το πρώτο αυτοκίνητο να έχει βρει ήδη τον ιδιοκτήτη του. Έχοντας κάτω από το καπό μια βελτιωμένη έκδοση του 6κύλινδρου Τ6, σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το αυτοκίνητο επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 3,9 sec και ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 300 km/h. Η Polestar, η εταιρεία που ετοιμάζει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα αλλά και τις εκδόσεις επιδόσεων της Volvo, προχώρησε σε ολική αναβάθμιση του S60, το βάρος του οποίου φθάνει τα 1.640 kg.

Advertisement
Advertisement

Αρχίζοντας από τον κινητήρα, ο Τ6 εμφανίζει μέγιστη ισχύ 508 PS στις 6.500 rpm και μέγιστη ροπή 58,6 kgm στις 5.500 rpm. Οι μηχανικοί χαμήλωσαν κατά 30 mm το αμάξωμα, τοποθέτησαν αμορτισέρ της Ohlins, ειδικά ρυθμισμένη τετρακίνηση της Haldex, ενισχυμένες αντιστρεπτικές ράβδους, αύξησαν τα μετατρόχια (κατά 20 mm και 40 mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα) και τοποθέτησαν ελαστικά διαστάσεων 265/30 σε τροχούς 19 ιντσών.

Τα εμπρός φρένα είναι της Brembo, με αεριζόμενους δίσκους διαμέτρου 380 mm και εξαπίστονες δαγκάνες, ενώ οι πίσω δίσκοι είναι 302 mm. Και βέβαια το αμάξωμα φέρει το απαραίτητο αεροδυναμικό πακέτο για χαμηλή αντίσταση στις υψηλές ταχύτητες. Στο εσωτερικό, κυριαρχεί η επένδυση από αλκαντάρα σε καθίσματα, τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων. Επίσης η κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί πιο χαμηλά για βελτιωμένη εργονομία.

Στη Volvo υπόσχονται ότι το S60 Polestar είναι ιδανικό τόσο για οδήγηση σε γρήγορους ρυθμούς όσο και για μακρινά ταξίδια. «Είναι το πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο δρόμου της Volvo που έχω οδηγήσει ποτέ», σχολίασε ο Robert Dahlgren, οδηγός αγώνων της Volvo Polestar. «Εξελίξαμε το πλαίσιο, τον κινητήρα και τη μετάδοση σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, όμως το S60 Polestar εξακολουθεί να προσφέρει τη γνωστή ποιότητα κύλισης της Volvo».[nggallery id=170]

Advertisement
Advertisement