Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Η νέα E63 AMG

Ελλάδα 3:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Η νέα E63 AMG

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Η νέα E63 AMG

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Mercedes δημοσίευσε την πρώτη επίσημη φωτογραφία της ανανεωμένης E63 AMG, η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 14 Ιανουαρίου στο Ντιτρόιτ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της E-Class. Ο Γερμανός κατασκευαστής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας ότι το μεγάλο sedan επιδόσεων θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, για πρώτη φορά σε μοντέλο της AMG που δεν είναι SUV. Η ροπή θα κατανέμεται μόνιμα σε αναλογία 33/67, στον εμπρός και τον πίσω άξονα αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Στοιχεία για τον κινητήρα της AMG δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, γνωρίζουμε όμως ότι ο V8 biturbo των 5,5 lt. θα αποδίδει με το πακέτο Performance πάνω από 560 PS, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερο από 4 sec. Πάντως παρά την αύξηση στην ισχύ, ο… νόμος του downsizing επιτάσσει ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους.

Η τελική μορφή της E63 AMG είναι πολύ κοντά σε αυτή που σας δείξαμε πριν από λίγες ημέρες, με τα νέα φωτιστικά σώματα που έχουν ενιαίο κρύσταλλο και λάμπες LED, τη μάσκα με το μεγάλο αστέρι και τις δύο οριζόντιες μπάρες, το «επιθετικό» body kit με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τους μεγαλύτερους τροχούς.

Η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη επιβεβαίωσε ότι η έκθεση του Ντιτρόιτ θα αποτελέσει την τοποθεσία της πρεμιέρας της νέας CLA, ενώ έκανε γνωστό ότι μέσα στους επόμενους μήνες (προφανώς στη Γενεύη) θα αποκαλυφθεί η νέα γενιά της ναυαρχίδας S-Class.[nggallery id=1428]

Advertisement
Advertisement