Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Wiesmann GT MF4-CS

Ελλάδα 3:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για τη Wiesmann GT MF4-CS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Wiesmann GT MF4-CS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αντάξια των προσδοκιών όσων είχαν δει τα πρώτα teaser της αποδεικνύεται η GT MF4-CS, το νέο μοντέλο της Wiesmann. Το περίπτερο της γερμανικής μάρκας δεν περνάει απαρατήρητο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και πως να συμβεί άλλωστε αυτό με το ντυμένο σε πορτοκαλί χρώμα δημιούργημα με το οποίο γιορτάζει τα 25 χρόνια πορείας της στο χώρο.

Advertisement
Advertisement

Το “CS” στο τέλος του κωδικού ονόματος του συγκεκριμένου μοντέλου αντιπροσωπεύει το “Club Sport” που με τη σειρά του υποδηλώνει πως πρόκειται για τη πιο… αγωνιστική έκδοση της GT. Μπορεί η εμφάνιση της να είναι… ρετρό αλλά τεχνολογικά είναι άκρως προηγμένη. Δανείζεται έναν 4λιτρο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της BMW που βγάζει 420 άλογα, μεταδίδοντας αυτή την ισχύ στους τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων – κι αυτά από τη βαυαρική εταιρία. Η Wiesmann GT MF4-CS κάνει τα 0-100 σε 4.4 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική στα 293 χιλιόμετρα την ώρα!
[nggallery id=2035]
Το κόκπιτ της έχει σαφή προσανατολισμό… διασκέδασης εντός πίστας. Άλλωστε αυτό είναι το πεπρωμένο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Δεν είναι για δρόμο, είναι για σιρκουί. Έτσι αντί για ηχοσυστήματα, κλιματισμό ή συστήματα πλοήγησης, διαθέτει roll cage, αγωνιστικά καθίσματα και… πυροσβεστήρα!

Η Clubsport εκδοχή της Wiesmann GT θα παραχθεί σε 25 μόλις κομμάτια.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement