Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche

Porsche Panamera E-Hybrid με επιδόσεις ενός supercar

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche Panamera E-Hybrid με επιδόσεις ενός supercar

Porsche

Porsche Panamera E-Hybrid με επιδόσεις ενός supercar

Porsche

H Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid εκτοξεύεται από στάση και φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 sec, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να κυκλοφορήσει και πλήρως ηλεκτρικά για 50 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Οι επιδόσεις της Porsche Panamera Τurbo S E-Hybrid παραπέμπουν σε supercar. Το plug-in hybrid μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και την… οικογένειά σας στο εσωτερικό του, ωστόσο η απόδοση του υβριδικού κινητήρα της Panamera εκπλήσσει με τις επιδόσεις που μπορεί και σημειώνει.

Η πηγή τροφοδότησης της ισχυρότερης plug-in hybrid Panamera αποτελείται από έναν 4λιτρο V8 turbo κινητήρα (571 ίππων), καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ (136 ίππων). Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 689 ίππους και 870 Nm ροπής.

Τα παραπάνω νούμερα επιτρέπουν τόσο τη sedan όσο και τη Sport Turismo έκδοση να επιταχύνει και να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,3 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία των 17.9 kWh, η οποία επιτρέπει την αύξηση της αυτονομίας κατά 30% συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Η Turbo S E-Hybrid μπορεί να διανύσει μέχρι και 50 χλμ./ώρα αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια (WLTP).

Advertisement

Αναφορικά με τη σχεδίαση, η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid δείχνει πιο “εξαγριωμένη” σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, γεγονός που οφείλεται στις μεγαλύτερες πλευρικές εισαγωγές αέρα και την ενιαία επιμήκη γραμμή φωτός στο πίσω μέρος. Επιπροσθέτως, προαιρετικά διατίθεται ζάντες των 20 και 21 ιντσών, καθώς και 2 νέα χρώματα αμαξώματος (Cherry Metallic and Truffle Brown Metallic).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η πανίσχυρη νέα Porsche 911 GT3 Cup εν δράσει (video)
Porsche: Aπό e-Hybrid μέχρι e-Fuel
Porsche Taycan: Η καινοτομία των 800 V