Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche

Porsche Panamera E-Hybrid: Κομψή και ισχυρή

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche Panamera E-Hybrid: Κομψή και ισχυρή

Porsche

Porsche Panamera E-Hybrid: Κομψή και ισχυρή

Porsche

Η Porsche Panamera μπαίνει στην… πρίζα επιτρέποντας στον οδηγό να κινηθεί με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια αλλά και να βιώσει τις ισχυρές επιδόσεις του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο διάστημα η Taycan συνιστά το μοντέλο που απασχολεί περισσότερο τους… τίτλους της ειδησεογραφίας που αφορούν την Porsche. Ο λόγος φυσικά έγκειται στο γεγονός πως είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που ενσωματώνει αμιγώς ηλεκτρική καρδιά, αλλά και το αυτοκίνητο-σημαιοφόρος που… δίνει το σύνθημα για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου οράματος της Porsche για «πάντρεμα» των ισχυρών επιδόσεων με τις ελάχιστες εκπομπές ρύπων.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η Taycan, ωστόσο, δεν συνεπάγεται πως η Porsche δεν φροντίζει και για τα υπόλοιπα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της, ανάμεσα στο οποία εξέχουσα θέση έχει η Panamera.

Πριν από λίγους μήνες η εταιρεία απομάκρυνε την κουκούλα στην plug-in υβριδική Panamera 4S E-Hybrid, καθώς Panamera Turbo S E-Hybrid, η οποία κατέχει τον τίτλο της ισχυρότερης Panamera της γκάμας.

Advertisement
Advertisement

Ανεξαρτήτως έκδοσης, η Panamera e-Hybrid μαγνητίζει τα βλέμματα, χάρη στην εντυπωσιακή ικανότητα της Porsche να συνδυάζει κομψότητα με αθλητικό στιλ. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει ένας επιβλητικός προφυλακτήρας, ενώ στα «πλευρά» το στιλ της ενισχύεται από εκλεπτυσμένες ζάντες 20 ή 21 ιντσών, και έντονες εισαγωγές αέρα. Το πίσω μέρος κοσμείται από τη γνώριμη -πλέον- λεπτή οριζόντια λωρίδα, τις απολήξεις της εξάτμισης και την όμορφη και ομαλή κατάληξη της οροφής. Σημειώνεται πως προσφέρεται σε 2 νέα χρώματα αμαξώματος (Cherry Metallic and Truffle Brown Metallic).

Περισσότερες πληροφορίες για την Porsche Panamera θα βρείτε εδώ

Advertisement

Το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο με δεξιοτεχνία και από premium υλικά, ενώ το σύστημα πολυμέσων έχει βελτιστοποιηθεί χάρη στην τεχνολογία Porsche Communication Management (PCM), η οποία ενσωματώνει νέες λειτουργείες και υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων συναντάμε τα Voice Pilot, Risk Radar (σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση του οδηγού για την οδική σήμανση και τους ελλοχεύοντες κινδύνους, συνδεσιμότητα Apple CapPlay κ.ο.κ.

Όλες οι εκδόσεις της Panamera, παράλληλα, ενσωματώνουν LED matrix κεντρικούς προβολείς με PDLS Plus, Night Vision Assist, Park Assist με Surround Vew (περιμετρική ορατότητα), Adaptive Cruise Control, Head-up Display και Lane Keeping Assist.

Advertisement

Περί επιδόσεων ο λόγος η Panamera Turbo S E-Hybrid είναι και η ισχυρότερη. Σε αυτό το μοντέλο της, η Porsche, συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με έναν κινητήρα biturbo V8 με δύναμη 550 ίππων. Με τον ηλεκτροκινητήρα και τον κινητήρα να λειτουργούν παράλληλα, το αυτοκίνητο έχει  ισχύ 680 ίππων (κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμό 3,0 l / 100 km, εκπομπές CO 2 69 g / km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (συνδυασμένη) 17,6 kWh / 100 km). Το νέο κορυφαίο μοντέλο φτάνει  τα 100 km / h σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η ταχύτητα της είναι 310 km / h.

Η ηλεκτρική μονάδα προήλθε από την 918 Spyder και όχι μόνο προσφέρει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, αλλά και επιπλέον δύναμη.

Advertisement

Μπαταρία ιόντων λιθίου με ψύξη υγρού

Περισσότερες πληροφορίες για την Porsche Panamera θα βρείτε εδώ

Ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται με μπαταρία ιόντων λιθίου με ψύξη υγρού 14,1 kWh. Η μπαταρία υψηλής τάσης ενσωματωμένη στο πίσω μέρος φορτίζεται πλήρως εντός έξι ωρών στα 10 A μέσω σύνδεσης 230-V. Εάν η Panamera χρησιμοποιεί τον προαιρετικό ενσωματωμένο φορτιστή 7,2-kW και μια σύνδεση 230-V, 32-A αντί για τον τυπικό φορτιστή 3,6-kW, η μπαταρία φορτίζεται πλήρως σε μόλις 2,4 ώρες. Η διαδικασία φόρτισης μπορεί επίσης να ξεκινήσει χρησιμοποιώντας μέσω της Porsche Communication Management ή της εφαρμογής Porsche Connect (για smartphone και Apple Watch).

Η Panamera Turbo S E-Hybrid ξεκινά με την ηλεκτρική λειτουργία «E-Power» ως στάνταρ και κινείται με αυτή έως και 49 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όταν χρειαστείτε περισσότερη δύναμη ή όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας πέσει κάτω από την ελάχιστη τιμή, η Panamera μεταβαίνει σε λειτουργία «Hybrid Auto», οπότε η ισχύς από τον ηλεκτρικό κινητήρα και τον κινητήρα είναι διαθέσιμη.

Περισσότερες πληροφορίες για την Porsche Panamera θα βρείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:
Ο ήχος της Porsche Taycan: Μια ειδική ακουστική εμπειρία
Porsche: Off road supercar με 740 ίππους;
Τα προγράμματα οδήγησης της Porsche Cayenne E-Hybrid