Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche

Η Porsche Cayenne E-Hybrid: Τα βοηθητικά της συστήματα

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche Cayenne E-Hybrid: Τα βοηθητικά της συστήματα

Porsche

Η Porsche Cayenne E-Hybrid: Τα βοηθητικά της συστήματα

Porsche

Η Porsche εφαρμόζει με επιτυχία τη στρατηγική των υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης στα SUV της με την Cayenne E-Hybrid να είναι στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο, το οποίο αποτελεί μέρος της τρίτης γενιάς της γκάμας των Cayenne, έχει σημαντικές βελτιώσεις σε πολλούς τομείς σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Η κίνηση με ένα Sport Utility Vehicle, πρέπει να είναι άνετη, εύκολη και ασφαλείς. Στην Cayenne E-Hybrid τα βοηθητικά συστήματά της συμπληρώνουν τους παραπάνω τομείς και τους ενισχύουν στο μέγιστο. Η Οθόνη Προβολής Surround 3D, το Σύστημα Κατεύθυνσης Trailer και οι Λειτουργίες Προειδοποίησης κατά την Είσοδο και την Έξοδο από χώρο στάθμευσης είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα που βελτιώθηκαν και θα δούμε αναλυτικά.

Advertisement
Advertisement

Η Οθόνη Προβολής Surround 3D

Το σύστημα δημιουργεί μια προβολή 360° χρησιμοποιώντας τέσσερις μεμονωμένες κάμερες για να βοηθήσει με την είσοδο και την έξοδο από τις θέσεις στάθμευσης και ελιγμούς του αυτοκινήτου. Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του συστήματος είναι η προοπτική με βάση την τρισδιάστατη οθόνη. Ο βοηθός ελιγμών βοηθά στην πρόληψη συγκρούσεων στους ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους όπου η ορατότητα είναι κακή. Η λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες έως και 10 χλμ και εμφανίζει τον χώρο στάθμευσης σε 3D στην οθόνη αφής του PCM. Εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, εμφανίζεται μια προειδοποιητική σήμανση στο PCM και, αν είναι απαραίτητο, μια ώθηση στο τιμόνι.

Trailer maneuver assistance

Advertisement

Η βοήθεια ελιγμών για τα ρυμουλκούμενα οχήματα, βοηθά ή και  κατευθύνει το ίδιο το αυτοκίνητο κατά τη ρυμούλκηση. Με αυτόν τον τρόπο, η βοήθεια ελιγμών κάνει την αντίστροφη στάθμευση πολύ ευκολότερη. Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι απλά να βάλει το όχημα στην όπισθεν και να επιταχύνει απαλά.

Advertisement

Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει τον περιστροφικό ρυθμιστή του PCM για να ρυθμίσουν συνεχώς τη γωνία που θα επιθυμούσαν να τοποθετήσουν το αυτοκίνητο τους. Το σύστημα ενεργοποιεί το ίδιο το τιμόνι και κατευθύνει το ρυμουλκούμενο στην πορεία που έχει επιλέξει ο οδηγός.

Λειτουργίες προειδοποίησης κατά την αποβίβαση και την έξοδο από χώρο στάθμευσης

Υπάρχουν επίσης δύο λειτουργίες προειδοποίησης που προορίζονται να ενισχύσουν την ασφάλεια αφήνοντας ένα χώρο στάθμευσης. Ο πρώτος προειδοποιεί τους επιβάτες του οχήματος να μην ανοίξουν μια πόρτα όταν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει από πίσω. Σε αυτή την περίπτωση, οι λυχνίες LED στο εσωτερικό της πόρτας ενεργοποιούν ένα κόκκινο φλας. Αυτό το σύστημα προειδοποίησης παραμένει ενεργό για τρία λεπτά μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα. Η δεύτερη λειτουργία προειδοποιεί τον οδηγό εάν άλλα αυτοκίνητα πλησιάζουν ενώ εκείνος «βγαίνει» από ένα χώρο στάθμευσης όπου ο οδηγός δεν έχει εικόνα της κυκλοφορίας. Το σύστημα περιλαμβάνει οπτική ειδοποίηση στην οθόνη PCM, ηχητική προειδοποίηση και, όπου απαιτείται, ενεργοποίηση του φρένου.

Advertisement

Μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία για τις Porsche Cayenne E-Hybrid

Αυτή είναι η νέα Porsche Cayenne E-Hybrid των 462 ίππων

To παράξενο ρεκόρ της Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid (video)