Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche

Μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία για τις Porsche Cayenne E-Hybrid

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία για τις Porsche Cayenne E-Hybrid

Porsche

Μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία για τις Porsche Cayenne E-Hybrid

Porsche

Η Porsche αύξησε τη χωρητικότητα των μπαταριών στις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Cayenne.

Advertisement
Advertisement

H χωρητικότητα των μπαταριών αυξήθηκε φτάνοντας τα 17,9 kWh, από τα 14,1 kWh, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει έως και το 30% επιπλέον στα μεγάλα SUV της.

Αναλυτικότερα, στα πρότυπα των αυστηρών δοκιμών WLTP, η Porsche Cayenne E-Hybrid μπορεί να καλύψει έως και 48 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά και με τη μέση κατανάλωση (εφόσον έχει φορτιστεί) να είναι στα 2,4 lt./100 km.

Αξιοσημείωτος είναι και ο αριθμός των εκπεμπόμενων ρύπων CO2, που είναι μόλις στα 56 g/km.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, για την έκδοση Coupe, η Cayenne E-Hybrid σημειώνει -σύμφωνα με το εργοστάσιο- μέση κατανάλωση 2,5 lt./100 km. Αναφορικά με την Cayenne Turbo S E-Hybrid, η ηλεκτρική αυτονομία είναι 42 χιλιόμετρα και η μέση κατανάλωση ξεκινάει από τα 3,2 lt./100 km, ενώ 0,1 lt./100 km παραπάνω είναι για την έκδοση Coupe.

Το ηλεκτρικό σύνολο που εφοδιάζεται σε όλες τις plug-in υβριδικές Cayenne συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S 8 σχέσεων. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 100 kW (136 ίππους) και 400 Nm ροπής, επιτρέποντας την τελική των 135 km/h. Φυσικά το παραπάνω ηλεκτρομοτέρ “παντρεύεται” με το 3λιτρο V6 turbo θερμικό κινητήρα συνολικής απόδοσης από 462 PS (Cayenne E-Hybrid) έως 550 PS (Cayenne Turbo S E-Hybrid). Το υβριδικό σύνολο που συνδυάζεται με το ν 4κύλινδρο V8 bi-turbo κινητήρα αγγίζει τα 680 άλογα.

Advertisement

Τέλος, αλλαγές έχουμε και στη διαχείριση των οδηγικών προφίλ που περιλαμβάνονται στο πακέτο Sport Chrono, με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας και των επιδόσεων. Πιο συγκεκριμένα, η Porsche θέτει χαμηλότερα το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, από το 100% στο 80%, καθώς μετά από έρευνες αποδείχθηκε ότι πάνω από το 80% η απόδοσή της πέφτει, ενώ στα προγράμματα Sport και Sport Plus, η μπαταρία φορτίζεται στο ελάχιστο επίπεδο, αλλά με σταθερή ισχύ, για παράδειγμα στα 12 kW για την Turbo S E-Hybrid.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πώς επισκευάζεται η ανάρτηση της Cayenne Turbo S; (VIDEO)

Porsche Cayenne με έως και 750 ίππους από την Techart

Advertisement

Η Porsche Cayenne των φτωχών