Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche 2022

Η Porsche κάνει focus στη βιωσιμότητα

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche κάνει focus στη βιωσιμότητα

Porsche 2022

Η Porsche κάνει focus στη βιωσιμότητα

Porsche 2022

Η επικείμενη βιωσιμότητα θα επιτρέψει σε μια κορυφαία εταιρία όπως η Porsche να ενισχυθεί περαιτέρω, τόσο στο συγκεκριμένο τομέα όσο και στις προμήθειες, στο κόστος και στη διάθεση. Ούτως ή άλλως είναι η εταιρία που θέτει στόχους και τους ξεπερνά θέτοντας νέους.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα της Porsche είναι συνώνυμο με το όραμα. H εταιρία επιβεβαίωσε τη θέση της ως μία από τις πλέον κερδοφόρες κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων παγκοσμίως, καταγράφοντας ρεκόρ όλων των εποχών τόσο στα έσοδα από πωλήσεις όσο και στα λειτουργικά της κέρδη το περασμένο έτος.

«Η βιωσιμότητα είναι τρόπος ζωής για εμάς. Ο ιδρυτής της εταιρείας μας, Φέρντιναντ Πόρσε, συχνά εξέφραζε τι μπορεί να γίνει προκειμένου να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος που η βιωσιμότητα υπάρχει στη φιλοσοφία της γερμανικής εταιρείας. Χάρη σε αυτή, οι δράσεις μας θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο». Ανέφερε σχετικά ο Ούβε-Κάρστεν Στάντερ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου στον τομέα προμηθειών της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα βιωσιμότητας εφαρμόζεται με επιτυχία και αφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, τα κοινωνικά ζητήματα, αλλά και τους κανονισμούς συμμόρφωσης, αφορούν και την Porsche η οποία εξ’ ορισμού εμφανίζεται ευαισθητοποιημένη με το περιβάλλον, την ανάπτυξη και την ασφάλεια.

Περιβαλλοντικά και ενεργειακά συστήματα διαχειρίζονται κατάλληλα, βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας στους προμηθευτές, ενώ αναμένεται και νέα ανάθεση παραγγελιών προς αυτούς. Με αυτό τον τρόπο, μειώνονται δραστικά τα όποια πιθανά ρίσκα στην αλυσίδα προμηθειών σε αρχικό στάδιο.

Advertisement

Η Porsche βρίσκεται σε εξαιρετική θέση από στρατηγικής, λειτουργικής και οικονομικής πλευράς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως ατενίζει το μέλλον με σιγουριά και συνάμα υποδέχεται θετικά την επιτυχημένη διαδικασία ένταξης της στο χρηματιστήριο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν…

Τι θα σήμαινε αυτό; H Porsche θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το προφίλ της και να αυξήσει την επιχειρηματική της ελευθερία. Τώρα, σχεδόν το 40% των νέων αυτοκινήτων Porsche που παραδόθηκαν στην Ευρώπη πέρυσι ήταν εξηλεκτρισμένα, υβριδικά plug-in ή πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Η Porsche επικοινώνησε την πρόθεσή της να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2030.

Advertisement

Μάλιστα, το 2025, εκτιμάται ότι οι μισές πωλήσεις νέων Porsche θα αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά plug-in. Το 2030, το ποσοστό των νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων απαιτείται να ξεπερνά σε ποσοστό το 80%. Η Porsche επενδύει σε υπερσύγχρονους σταθμούς φόρτισης, μαζί με συνεργάτες της, καθώς και σε ιδιόκτητες υποδομές φόρτισης.

Εκτενείς επενδύσεις πραγματοποιούνται επίσης από την Porsche σε βασικές τεχνολογίες οι οποίες θα πρωταγωνιστήσουν στο άμεσο μέλλον, όπως είναι δηλαδή η παραγωγή συστημάτων μπαταριών αλλά και μονάδων.

Advertisement

Η διάσημη φίρμα εξελίσσεται διαρκώς εξετάζοντας ενδελεχώς τα νέα δεδομένα στον παγκόσμιο χάρτη, έχοντας ως βασικό μέλημα την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της βιωσιμότητας αλλά και τη διατήρηση του θρυλικού σπορ DNA της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Συνεχίζονται οι επαφές με ομάδες της F1
Ο εντυπωσιακός γύρος της Porsche 911 GT3 RS στο Nurburgring (+video)
Porsche: Γιορτάζει τα 50 χρόνια της 911 Carrera RS 2.7