Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 308 2022

Νέο Peugeot 308: Λέων για φίλημα…

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Peugeot 308: Λέων για φίλημα…

PEUGEOT 308 2022

Νέο Peugeot 308: Λέων για φίλημα…

PEUGEOT 308 2022

Το νέο Peugeot 308 χαρακτηρίζεται για την κορυφαία ποιότητα και τις μοναδικές τεχνολογικές καινοτομίες όπως επίσης και μία εμφάνιση που συναρπάζει.

Advertisement
Advertisement

Mοντέρνο και προκλητικό σε γραμμές, είναι το πρώτο μοντέλο της ένδοξης γαλλική εταιρίας με την τεράστια παράδοση στα hatchbacks που φέρει το εντυπωσιακό νέο σήμα της Peugeot στο κέντρο της μάσκας.

Το νέο Peugeot 308 χαρακτηρίζεται από τις πολύ εντυπωσιακές και ισορροπημένες αναλογίες των όγκων του. Θα το χαζέψεις από όποια γωνία και αν το κοιτάζεις. Το κατά 20 χιλιοστά μειωμένο ύψος δημιουργεί ένα μυώδες αθλητικό σχήμα με έντονη σπορτίφ διάσταση.

Advertisement
Advertisement

Είναι γεγονός πως υπάρχουν κάποιες εντυπωσιακές οπτικά γωνίες στο 308, όπως είναι διαγωνίως πίσω με τα νεύρα να καταλήγουν στα λεπτά led φωτιστικά, ή τελείως ανφάς εμπρός με τη νέα επιβλητική κυψελωτή μάσκα να δημιουργεί μια άκρως σαγηνευτική εικόνα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο design του νέου 308 επέφερε και ευεργετική βελτίωση στο συντελεστή οπισθέλκουσας, ο οποίος έπεσε παρακαλώ στο ευεργετικό 0,28, ευνοώντας τις χαμηλές εκπομπές, την χαμηλή κατανάλωση όπως επίσης και τα ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα θορύβου στην καμπίνα.

Το οδηγοκεντρικό κοκπιτ έρχεται από το μέλλον, με την ποιότητα παραμονής να βρίσκεται σε πρωτόγνωρα υψηλό επίπεδο. Η κεντρική οθόνη 10 ιντσών του Peugeot υιοθετεί τα μπουτόν αφής i–toggles και περιλαμβάνει τα έξι βασικά μενού λειτουργιών του προηγμένου συστήματος πολυμέσων Peugeot i-Connect. Η δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης μέσω widget αποκαλύπτει την εξέλιξη των ειδών.

Advertisement

Το Peugeot πατά τόσο αρχοντικά στο δρόμο, κυρίως στα ανοιχτά κομμάτια, που δεν θέλεις να αποχωριστείς το μικρό βολάν του ούτε με εγχείρηση. Σε πιο κλειστές διαδρομές κάθεται “απαθέστατο” επάνω στο στιβαρό πλαίσιο και την καλορυθμισμένη ανάρτηση, αρνούμενο να αποχωριστεί έστω και εσκεμμένα για λίγο την τροχιά.

Advertisement

Χωμένος στη πολύ καλή θέση οδήγησης θαυμάζεις το 308 να μαζεύει εύκολα τριψήφια χιλιόμετρα στο ταχύμετρο καταπίνοντας τις αποστάσεις, ενώ, η άνεση από την πληθωρική απόσβεση της ανάρτησης και η κατευθυντικότητα είναι απαράμιλλες. Μάλιστα με οποιοδήποτε κινητήρα, από την ευρεία γκάμα επιλογών, κάτω από το μακρύ σμιλεμένο καπό.

Η Peugeot και σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς δικαίωσε το έμβλημα. Η γαλλική φίρμα ξέρει να στήνει άριστα τα μοντέλα της βρίσκοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατήματος. Το 308 αποτελεί την τελευταία έμπρακτη απόδειξη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 308: Βήμα και προς την ημιαυτόνομη οδήγηση
To Peugeot 308 αρέσει πολύ και στις γυναίκες!
Η premium πτυχή του Peugeot 308