Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 308 2022

Η premium πτυχή του Peugeot 308

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η premium πτυχή του Peugeot 308

PEUGEOT 308 2022

Η premium πτυχή του Peugeot 308

PEUGEOT 308 2022

Το νέο Peugeot 308 μοιάζει ξεκάθαρα να κατάπιε το χάπι της premium μετάλλαξης μη αφήνοντας τίποτα στην τύχη του. Αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, ξεχωρίζει για την ομοιογένεια του.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία γενιά του 308 είναι κυριολεκτικά φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια καταξιωμένους γαλαζοαίματους εκπροσώπους της κλάσης, ακόμη και με υπεροπτικό βλέμμα.

Αυτό που αρχικά του υπαγορεύει η γαλλική shic εκλεπτυσμένη σχεδίαση με τους απλωμένους όγκους, τους μυώδεις ώμους, την φαρδιά και μακριά σιλουέτα που δείχνει να… σκεπάζει τον δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν κάποιες εντυπωσιακές οπτικά γωνίες στο 308, όπως είναι διαγωνίως πίσω με τα νεύρα να καταλήγουν στα λεπτά led φωτιστικά, ή τελείως ανφάς εμπρός με τη νέα επιβλητική κυψελωτή μάσκα να δημιουργεί μια άκρως σαγηνευτική εικόνα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο design του νέου 308 επέφερε και ευεργετική βελτίωση στο συντελεστή οπισθέλκουσας, ο οποίος έπεσε παρακαλώ στο ευεργετικό 0,28, ευνοώντας τις χαμηλές εκπομπές, την χαμηλή κατανάλωση όπως επίσης και τα ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα θορύβου στην καμπίνα.

Advertisement

Ανοίγοντας την πόρτα του 308 αναφωνείς “καλώς ήλθες στον κόσμο του Star Trek”. Το οδηγοκεντρικό κοκπιτ έρχεται από το μέλλον, με την ποιότητα παραμονής να βρίσκεται σε πρωτόγνωρα υψηλό επίπεδο. Η κεντρική οθόνη 10 ιντσών του Peugeot υιοθετεί τα μπουτόν αφής i–toggles και περιλαμβάνει τα έξι βασικά μενού λειτουργιών του προηγμένου συστήματος πολυμέσων Peugeot i-Connect. Η δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης μέσω widget αποκαλύπτει την εξέλιξη των ειδών.

Στο δρόμο το Peugeot πατά τόσο αρχοντικά, κυρίως στα ανοιχτά κομμάτια, που δεν θέλεις να αποχωριστείς το μικρό βολάν του ούτε με εγχείρηση. Σε πιο κλειστές διαδρομές κάθεται “απαθέστατο” επάνω στο στιβαρό πλαίσιο και την καλορυθμισμένη ανάρτηση, αρνούμενο να αποχωριστεί έστω και εσκεμμένα για λίγο την τροχιά.

Advertisement

Εκεί που θα το ευχαριστηθείς με την ψυχή σου είναι στο ταξίδι. Χωμένος στη πολύ καλή θέση οδήγησης θαυμάζεις το 308 να μαζεύει εύκολα τριψήφια χιλιόμετρα στο ταχύμετρο καταπίνοντας τις αποστάσεις, ενώ, η άνεση από την πληθωρική απόσβεση της ανάρτησης και η κατευθυντικότητα είναι απαράμιλλες. Μάλιστα με οποιοδήποτε κινητήρα, από την ευρεία γκάμα επιλογών, κάτω από το μακρύ σμιλεμένο καπό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα προφίλ οδήγησης του νέου Peugeot 308 (video)
Peugeot 308: Δυναμική εμφάνιση που συναρπάζει
Peugeot 308: Κορυφαίοι χώροι σε φόντο πολυτέλειας