Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-208: Oι 10+1 λόγοι γιατί να επιλέξετε ηλεκτρικό

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-208: Oι 10+1 λόγοι γιατί να επιλέξετε ηλεκτρικό

PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-208: Oι 10+1 λόγοι γιατί να επιλέξετε ηλεκτρικό

PEUGEOT 2021-2

Το νέο Peugeot 208 έφερε έναν αέρα ανανέωσης και ασυναγώνιστου στιλ στην κατηγορία του. Και η ηλεκτρική του έκδοση προσθέτει μία νέα συναρπαστική αίσθηση οδήγησης και μία πιο οικολογική δυνατότητα μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο 208 η Peugeot κατάφερε από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσει τον απόλυτο πρωταγωνιστή της κατηγορίας του, παρουσιάζοντας ένα από τα πιο γοητευτικά και ελκυστικά αυτοκίνητα της σύγχρονης αγοράς. Γεμάτο δυναμισμό και με έντονη προσωπικότητα, το 208 έγινε άμεσα αποδεκτό από το κοινό, σημειώνοντας τεράστια εμπορική επιτυχία σε όλες τις αγορές και συγκεντρώνοντας τα πιο σημαντικά βραβεία σε όλο τον κόσμο.

Στην πλήρη και με πολλές επιλογές γκάμα του, η Peugeot πρόσθεσε εξ αρχής και την ηλεκτρική του εκδοχή. Μία πρόταση η οποία έρχεται να προσθέσει στα premium χαρακτηριστικά του 208 και το στοιχείο της τεχνολογικής υπεροχής μαζί με τις οικολογικές ανησυχίες και τη νέα αντίληψη για την σύγχρονη κινητικότητα. Το ηλεκτρικό e-208 ολοκληρώνει ιδανικά την παλέτα των εκδόσεων του 208 και αποτελεί την ιδανική εισαγωγή για ένα πιο ευρύ κοινό στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και σε όσα αυτή έρχεται να φέρει στην καθημερινότητά μας.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τους 10+1 λόγους που το e-208 αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει από σήμερα να πάρει μία γεύση από το μέλλον της αυτοκίνησης και να ζήσει μία σύγχρονη εμπειρία οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

1. Είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο από το 208 με τους συμβατικούς κινητήρες. Το e-208 έχει μερικές ξεχωριστές “πινελιές” που το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό, όπως το δίχρωμο μονόγραμμα “e”, τα γυαλιστερά μαύρα τόξα των φτερών, οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Το σαλόνι διαθέτει επένδυση από αλκαντάρα και ύφασμα ενώ το πρωτοποριακό i-Cockpit διαθέτει επιπλέον ενδείξεις που αφορούν την λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας κ.ά.

2. Διαθέτει ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα. Στο επίκεντρο του ηλεκτρικού συστήματος του e-208 βρίσκεται ένας ιδιαίτερα εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 136 ίππους και 260 Νm ροπή. Χάρη σε αυτήν την ισχύ που αποδίδεται άμεσα με το παραμικρό πάτημα του πεντάλ του γκαζιού, η επιτάχυνση του 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα. Μία επίδοση κορυφαία για την κατηγορία του, που το κατατάσσει ανάμεσα και σε σπορ μοντέλα.

Advertisement

3. Έχει εξαιρετική αυτονομία κίνησης. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές WLTP το e-208 μπορεί με μία φόρτιση να καλύψει απόσταση 340 χιλιομέτρων. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αρκεί μία φόρτιση για να κινηθεί σε ένα τυπικό σενάριο ενός σύγχρονου οδηγού σε αστικό περιβάλλον και στις καθημερινές του μετακινήσεις.

Advertisement

4. Έχει μεγάλη μπαταρία. Η συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου του νέου e-208 είναι των 50 kWh. Για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αντοχή η Peugeot εφοδιάζει την ηλεκτρική της διάταξη με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία. Η Peugeot προσφέρει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής της χωρητικότητας.

5. Έχει μικρούς χρόνους φόρτισης. Η Peugeot προσφέρει το e-208 με δύο εκδόσεις σε ότι αφορά τους on-board φορτιστές, μία με 7,4 kW και μία με 11,0 kW. Η φόρτισή της μπορεί να γίνει από οικιακή πρίζα μέσα σε 16 ώρες, από ένα wallbox των 11 kW σε 7,5 ώρες ή σε δημόσιο ταχυφορτιστή των 100 kW DC σε μόλις 30 λεπτά για να φθάσει από άδεια έως το 80% της χωρητικότητάς της.

Advertisement

6. Έχει τρία προγράμματα οδήγησης. Στο e-208 θα βρούμε τρία προγράμματα οδήγησης για καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας και μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στις ανάγκες του οδηγού και της κάθε διαδρομής. Το Eco για βελτιστοποίηση της αυτονομίας με προσαρμογή ορισμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Το Normal για τη μέγιστη δυνατή άνεση σε καθημερινή χρήση. Και το Sport το οποίο δίνει προτεραιότητα στις επιδόσεις αυξάνοντας στο μέγιστο την ισχύ και την ροπή.

7. Έχει δύο προγράμματα ανάκτησης της ενέργειας. Το νέο Peugeot e-208 διαθέτει σύστημα ανάκτησης της ενέργειας ώστε να φορτίζεται η μπαταρία ενώ το αυτοκίνητο επιβραδύνει. Η λειτουργία Brake έχει δύο επίπεδα πέδησης, “Μέτρια” για μια αίσθηση παρόμοια με εκείνη ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης και “Ισχυρή” για πιο δυνατό φρενάρισμα με το άφημα του γκαζιού, έτσι ώστε να παρέχεται και η δυνατότητα κίνησης one pedal, χωρίς την ανάγκη χρήσης του πεντάλ του φρένου.

8. Είναι οικολογικό και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Η ύπαρξη του ηλεκτροκινητήρα εκμηδενίζει τις εκπομπές ρύπων από το e-208. Η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος το κάνει και πολύ οικονομικό ιδίως σε οικιακή φόρτιση ενώ και τα έξοδα συντήρησης είναι ελάχιστα σε σύγκριση με ένα συμβατικό μοντέλο.

9. Προσφέρει μία μοναδική αίσθηση οδήγησης. Η ύπαρξη του ηλεκτροκινητήρα και του εξελιγμένου κιβωτίου μίας σχέσης φέρνει εντελώς νέα δεδομένα σε όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για την οδήγηση. Ο κινητήρας αποδίδει την τεράστια ροπή του από μηδενικές στροφές και με το παραμικρό πάτημα του γκαζιού επιταχύνει ακατάπαυστα και με εντελώς καθηλωτικό τρόπο. Παράλληλα η απουσία μηχανικών θορύβων αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το εξαιρετικής ποιότητας σαλόνι του 208 και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει μία κορυφαία ποιότητα κύλισης που τονίζει στον μέγιστο βαθμό τον premium χαρακτήρα του super mini της Peugeot.

10. Συνοδεύεται από νέες έξυπνες υπηρεσίες της Peugeot. Με τις διάφορες λύσεις φόρτισης και το ChargeMyCar με την υπηρεσία Free2Move ο οδηγός μπορεί να βρει έναν σταθμό φόρτισης όπου και αν βρίσκεται. Η εφαρμογή MyPeugeot επιτρέπει την διαχείριση ορισμένα από τα απομακρυσμένα χαρακτηριστικά του οχήματός σας, όπως φόρτιση και προ-θέρμανση ή ψύξη καμπίνας. Και υπάρχει ανάγκη για διαδρομές χωρίς το άγχος της αυτονομίας, το Mobility Pass επιτρέπει στον καταναλωτή να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε εξαιρετική τιμή.

10+1. Διατίθεται σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. Η γκάμα του ηλεκτρικού e-208 ξεκινά από τις 31.900 ευρώ για την έκδοση με τον φορτιστή των 7,4 kW και τα 33.500 ευρώ για την έκδοση με τον on board φορτιστή των 11,0 kW. Υπάρχει κρατική επιδότηση από το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” και κέρδος από απόσυρση αυτοκινήτου. Υπάρχει επίσης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και από τον φόρο εταιρικής χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καθοδόν το καυτό Peugeot e-208 PSE;
Δοκιμή: Peugeot e-208
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 208 1.5 BlueHDi vs Toyota Yaris 1.5 Hybrid