Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-208: Ηλεκτροκίνηση και οδηγική απόλαυση με αξεπέραστο στιλ

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-208: Ηλεκτροκίνηση και οδηγική απόλαυση με αξεπέραστο στιλ

PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-208: Ηλεκτροκίνηση και οδηγική απόλαυση με αξεπέραστο στιλ

PEUGEOT 2021-2

Φορτωμένο με διακρίσεις και βραβεία αλλά και την μεγάλη απoδοχή του αγοραστικού κοινού το Peugeot 208 προτείνει και την ηλεκτρική του έκδοση, η οποία έρχεται να συνδυάσει μία νέα εντελώς αντίληψη για τις καθημερινές μετακινήσεις με τα κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν κάθε αυτοκίνητο της γαλλικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ και πολλές δεκαετίες στα μικρά αυτοκίνητα, η Peugeot συνεχίζει να δημιουργεί τις “ειδήσεις” στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, φέρνοντας και στο σήμερα την μεγάλη παράδοσή της να κατασκευάζει εμβληματικά μοντέλα που αλλάζουν τα δεδομένα της εποχής τους.

Ένα τέτοιο μοντέλο είναι και το 208, το οποίο από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του έδειξε ότι ήταν ένα σχέδιο χαρισματικό το οποίο θα κυριαρχούσε στην αγορά. Η αποδοχή του κοινού και των ειδικών ήταν άμεση και ιδιαίτερα θερμή, με τα βραβεία να έρχονται βροχή και τις πωλήσεις του να το φέρνουν στην πρώτη θέση σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές για την κατηγορία του και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Με το 208 η Peugeot κατάφερε να συνδυάσει ιδανικά την ελκυστική εμφάνιση με κορυφαία ποιότητα και έναν οδηγικό χαρακτήρα που πάντα ξεχώριζε τις προτάσεις της κορυφαίας γαλλικής εταιρείας από ολόκληρο τον ανταγωνισμό. Με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδόσεις κινητήρων και εξοπλισμού στην γκάμα του είναι επίσης ένα αυτοκίνητο με ιδιαίτερα ελκυστικές προτάσεις για κάθε είδους καταναλωτή.

Και σ’ αυτές υπάρχει από την αρχή της εμπορικής του σταδιοδρομίας και η ηλεκτρική έκδοση e-208 με την οποία η Peugeot καταθέτει την δική της άποψη για το πως μπορεί και πρέπει να είναι κατασκευασμένο ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Advertisement

Η αισθητική του με το νεανικό και μαζί δυναμικό σχήμα ενθουσιάζει τους πάντες, αποτελώντας μία πρόταση που άλλαξε για πάντα τη σχεδιαστική αντίληψη ολόκληρης της κατηγορίας και όχι μόνο.

Η ηλεκτρική έκδοση δίνει το δικό της στίγμα με επιλεγμένες “πινελιές” όπως το δίχρωμο μονόγραμμα «e» και το Λιοντάρι, η γρίλια της μάσκας στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, τα γυαλιστερά μαύρα τόξα των φτερών, οι ζάντες αλουμινίου των 17’’ κομμένες με ακρίβεια διαμαντιού και με ένθετα στοιχεία για τη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Advertisement

Στο σαλόνι κυριαρχεί αυτός ο νέος σχεδιαστικός δυναμισμός που χαρακτηρίζει όλα τα Peugeot των τελευταίων χρόνων, ο οποίος συνδυάζεται με εξαιρετικής ποιότητας υλικά και μία premium αύρα που ξεχωρίζει αμέσως το 208 από όλα τα ανταγωνιστικά του μοντέλα. Στην περίπτωση του ηλεκτρικού e-208 ο εντυπωσιακός ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cockpit και η μεγάλη οθόνη πολυμέσων εξακολουθούν να δίνουν το στίγμα του ξεχωριστού design.

Eνώ παρέχουν και έξτρα πληροφορίες όπως την ένδειξη χρήσης ενέργειας μέσω του μετρητή ισχύος, το επίπεδο αυτονομίας και τη διαμόρφωση της επόμενης φόρτισης και διάφορα τεχνολογικά γραφήματα από πληροφορίες που απεικονίζουν την λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος σε πραγματικό χρόνο.

Advertisement

Το ηλεκτρικό e208 χρησιμοποιεί την modulal πλατφόρμα e-CMP η οποία έχει εξελιχθεί για να χρησιμοποιηθεί στα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας. Για τον σκοπό αυτό έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση των διατιθέμενων χώρων, με την σωστή τοποθέτηση της μπαταρίας και των ηλεκτροκινητήρων, έτσι ώστε να μην “κλέβουν” χώρους από τους επιβάτες και το πορτ-μπαγκάζ.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη πάνω στο πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί δομικό στοιχείο της ενίσχυσης της στιβαρότητά του, ενώ παράλληλα κατεβάζει το κέντρο βάρους, με αποτέλεσμα να προσδίδει στο e-208 μια πιο σπορτίφ οδική συμπεριφορά.

To ηλεκτρικό σύστημα του νέου e208 αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Νm. Ο κινητήρας αυτός παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh η οποία εξασφαλίζει μία κορυφαία αυτονομία της τάξης των 340 χιλιομέτρων με βάση το πρότυπο WLTP.

Η Peugeot εφοδιάζει την ηλεκτρική της διάταξη με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας είτε για το ταξίδι είτε κατά την φάση της προετοιμασίας για την φόρτισή της. Η εταιρία παρέχει επίσης εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής της χωρητικότητας.

Η φόρτισή της μπορεί να γίνει από οικιακή πρίζα σε διάρκεια 16 ωρών, από ένα wallbox των 11,0 kW σε 7,5 ώρες ή σε ταχυφορτιστή των 100 kW (DC) σε μόλις 30 λεπτά για να φθάσει από σχεδόν άδεια έως το 80% της χωρητικότητάς της.

To ηλεκτρικό e-208 έχει στο βασικό του εξοπλισμό τρία προγράμματα λειτουργίας: Eco για βελτιστοποίηση της αυτονομίας με προσαρμογή ορισμένων ρυθμίσεων, Νormal για βέλτιστη άνεση και σωστή ισορροπία στην κατανάλωση ρεύματος για καθημερινή χρήση και Sport όπου η προτεραιότητα δίνεται στις επιδόσεις.

Στο τελευταίο πρόγραμμα ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει το μέγιστο σε ισχύ και ροπή, με αποτέλεσμα το ηλεκτρικό e-208 να ολοκληρώνει το 0-100 km/hσε μόλις 8,1 sec, τιμή που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της κατηγορίας του και το φέρνει πλέον ανάμεσα σε καθαρόαιμα σπορ μοντέλα.

Το σύστημα διαθέτει επίσης και δύο στάδια ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης, ένα χαμηλής έντασης και ένα ενισχυμένο, με το δεύτερο να επιτρέπει την οδήγηση του αυτοκινήτου με την λογική του one pedal. Τη χρήση δηλαδή μόνο του πεντάλ του γκαζιού για την ρύθμιση της επιτάχυνσης ή της επιβράδυνσης του αυτοκινήτου.

Στα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής έκδοσης του 208 θα πρέπει να προσθέσουμε και την εκπληκτική αίσθηση στην οδήγηση, όπου η απουσία θορύβων αλλά και η αστραπιαία απόκριση στο πάτημα του γκαζιού δημιουργούν μία εντελώς νέα συνθήκη μετακίνησης, με πιο πολιτισμένο χαρακτήρα αλλά και απίστευτες επιδόσεις.

Το νέο Peugeot e-208 επωφελείται από όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ηλεκτρική του υπόσταση, όπως το γεγονός ότι απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, ενώ χάρη και στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” επιδοτείται η απόκτησή του σε συνδυασμό μάλιστα με επιπλέον όφελος απόσυρσης. Παράλληλα είναι και μία ιδανική επιλογή για εταιρική χρήση, καθώς ο χρήστης του απαλλάσσεται από την αντίστοιχη φορολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση το νέο e-208 αποτελεί μία ακόμα επίδειξη της μοναδικής ικανότητας της Peugeot να δημιουργεί αυτοκίνητα-σταθμούς στις μικρές κατηγορίες, τα οποία αλλάζουν την ροή της εποχής τους και αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους.

Με μία εμφάνιση χαρισματική όσο και ιδιαίτερα σύγχρονη, με premium αέρα άνεσης και ποιότητας και με ένα ηλεκτρικό υπόβαθρο που εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές του και την απόδοσή του, το ηλεκτρικό e-208 είναι η κορυφαία επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τη νέα αίσθηση οδήγησης που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση μέσα σε ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το οδηγείς και να ζεις μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καθοδόν το καυτό Peugeot e-208 PSE;
Δοκιμή: Peugeot e-208
Peugeot e-208: Ιδανικό μέσα στην πόλη