Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-208: H εμπειρία της ηλεκτροκίνησης για όλους

Ελλάδα 21:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-208: H εμπειρία της ηλεκτροκίνησης για όλους

PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-208: H εμπειρία της ηλεκτροκίνησης για όλους

PEUGEOT 2021-2

Με το e-208 η Peugeot ανοίγει την δυνατότητα της απόλαυσης της ηλεκτροκίνησης σε ένα πιο ευρύ κοινό, δημιουργώντας ένα κομψό σούπερ μίνι με κορυφαία τεχνολογία και μοναδική απόδοση στην καθημερινή χρήση.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι πια εδώ και είναι έτοιμη να προσφέρει μία νέα και αρκετή διαφορετική δυνατότητα μετακινήσεων με το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα αλλά και μία πολύ πιο ελκυστική οδηγική εμπειρία.

Η δυνατότητα αυτή δεν είναι πλέον προνόμιο μόνο λίγων αλλά χάρη στο e-208 της Peugeot μπορεί να το απολαύσει ένα πιο ευρύ κοινό το οποίο δεν χρειάζεται να ξοδέψει πολλά χρήματα για να το αποκτήσει.’

Χρησιμοποιώντας την ίδια επιτυχημένη συνταγή του “απλού” 208 , η ηλεκτρική του έκδοση δεν χρειάζεται να κάνει πολλά για να πείσει ότι πρόκειται για το πιο όμορφο και ξεχωριστό μικρό αυτοκίνητο της ευρωπαϊκής αγοράς. Χάρη στο μοναδικό του σχήμα με τις σαγηνευτικές καμπύλες και τον έντονο δυναμισμό, αλλά και στην κορυφαία μηχανολογική του συγκρότηση, το 208 κυριαρχεί στην κατηγορία του, συντελώντας και αυτό με τον τρόπο του στον καθολικό πλέον μετασχηματισμό της Peugeot σε μία εξ ολοκλήρου premium μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα του e-208, καθώς απουσιάζουν οι μηχανικοί θόρυβοι και οι τριγμοί, ενώ την ίδια στιγμή η απόδοση της ισχύος είναι άμεση και αβίαστη, καθιστώντας το αυτοκίνητο ιδιαίτερα απολαυστικό στην χρήση του, ιδίως μέσα στην πόλη. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το οικολογικό του προφίλ, τις πολλές οικονομικές και άλλες διευκολύνσεις, αλλά και την σιγουριά ότι θα μπορεί να κυκλοφορεί και στο μέλλον στις απαγορευμένες περιοχές των σύγχρονων πόλεων.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά του ξεχωρίζουμε τον ισχυρό του ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση 136 ίππους και 260 Νm ροπή. Χάρη σε αυτήν την ισχύ που αποδίδεται άμεσα με το παραμικρό πάτημα του πεντάλ του γκαζιού, η επιτάχυνση του 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα. Μία επίδοση κορυφαία για την κατηγορία του, που το κατατάσσει ανάμεσα και σε σπορ μοντέλα.

Advertisement

Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh. Βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο των επιβατών και καλά προστατευμένη για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Η Peugeot εφοδιάζει την ηλεκτρική της διάταξη με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας είτε για το ταξίδι είτε κατά την φάση της προετοιμασίας για την φόρτισή της. Η εταιρία παρέχει επίσης εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής της χωρητικότητας.

Advertisement

Το εξελιγμένο αυτό ηλεκτρικό σύστημα εξασφαλίζει κορυφαία αυτονομία, που φθάνει έως και τα 340 χιλιόμετρα. Κάτι που σημαίνει ότι σε μία συνήθη χρήση για κίνηση μέσα στην πόλη και στις τυπικές διαδρομές ενός μέσου χρήστη, ίσως δεν χρειαστεί παραπάνω από μία φορά φόρτιση μέσα στην εβδομάδα.

Η φόρτιση πάντως είναι μία διαδικασία αρκετά εύκολη και γρήγορη. Η Peugeot προσφέρει το e-208 με δύο εκδόσεις σε ότι αφορά τους on-board φορτιστές, μία με 7,4 kW και μία με 11,0 kW. Η φόρτισή της μπορεί να γίνει από οικιακή πρίζα μέσα σε 16 ώρες, από ένα wallbox των 11 kW σε 7,5 ώρες ή σε δημόσιο ταχυφορτιστή των 100 kW DC σε μόλις 30 λεπτά για να φθάσει από άδεια έως το 80% της χωρητικότητάς της.

Advertisement

Για την διαχείριση της ενέργειας υπάρχουν τρία προγράμματα. To Εco για μεγιστοποίηση της αυτονομίας, το Normal για κανονική χρήση, και το Sport όπου τονίζεται η ισχύς του κινητήρα και οι επιδόσεις. Υπάρχουν επίσης δύο προγράμματα ανάκτησης της ενέργειας, με το πιο ισχυρό από αυτά να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για χρήση με τα χαρακτηριστικά “one pedal”, την οδήγηση δηλαδή χωρις την χρήση του πεντάλ του φρένου παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης, όπως την άμεση απόκριση του κινητήρα, τις εξαιρετικές επιδόσεις, το χαμηλό κόστος συντήρησης (καθώς οι ηλεκτροκινητήρες είναι πιο απλοί και δεν έχουν μηχανικά μέρη που να φθείρονται) και πολλά ακόμα.

Με μία τιμή ιδιαίτερα ελκυστική, μετά και από την ενίσχυση από το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” αλλά και απαλλαγή από την καταβολή εταιρικού φόρου, το e-208 αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο σικ και τεχνολογικά πλήρη επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει από σήμερα όσα μοναδικά μπορεί να προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot e-208
Peugeot e-208: Ιδανικό μέσα στην πόλη
Peugeot e-208: Ο γαλλικός λέων βρυχάται και… ηλεκτρικά!