Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Peugeot e-208: Ο γαλλικός λέων βρυχάται και… ηλεκτρικά!

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-208: Ο γαλλικός λέων βρυχάται και… ηλεκτρικά!

PEUGEOT 2021-1

Peugeot e-208: Ο γαλλικός λέων βρυχάται και… ηλεκτρικά!

PEUGEOT 2021-1

Η έλευση του νέου Peugeot 208 δημιούργησε τεράστια αίσθηση και άλλαξε όλες τις ισορροπίες στην κατηγορία του. Και η παρουσία της ηλεκτρικής του έκδοσης έρχεται να τονίσει ακόμα περισσότερο την σχεδιαστική αλλά και τεχνολογική υπεροχή της γαλλικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν ελάχιστα αυτοκίνητα που με από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους δείχνουν ικανά να αλλάξουν την ροή μιας ολόκληρης κατηγορίας και να ανατρέψουν οτιδήποτε μέχρι εκείνη την στιγμή θεωρείτο δεδομένο. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι και το νέο Peugeot 208. Ένα απίστευτα σικ και νεανικό όχημα, το οποίο κατάφερε από την πρώτη στιγμή να ενθουσιάσει τόσο τους ειδικούς όσο και το κοινό. Οι πρώτοι ανταποκρίθηκαν δίνοντάς του μία σειρά σημαντικών βραβείων. Ενώ και το αγοραστικό κοινό το έχει οδηγήσει κατευθείαν στην λίστα των best sellers, κερδίζοντας ήδη πρωτιές σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης αλλά και στο σύνολο της αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Aυτό που κάνει το Peugeot 208 ξεχωριστό είναι η ισχυρή προσωπικότητά του που κερδίζει τους πάντες από την πρώτη ματιά. Οι σχεδιαστές της γαλλικής εταιρίας δημιούργησαν ένα σπορτίφ σχήμα, με έντονες καμπύλες και ένα μακρύ καπό, που αναδεικνύουν το έντονα δυναμικό στιλ του. Η ηλεκτρική του έκδοση δεν διαφέρει αισθητά από τα μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες, πέρα από το λογότυπο “e” στην φαρδιά πίσω κολόνα και την μπλε απόχρωση της εντυπωσιακής μάσκας με τα πολύ ξεχωριστά LED ημέρας που θυμίζουν κυνόδοντες άγριου αιλουροειδούς.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό e-208 είναι βασισμένο πάνω σε μία παραλλαγή της βασικής πλατφόρμας με την ονομασία e-CMP, η οποία έχει εξελιχθεί έτσι ώστε η ενσωμάτωση των στοιχείων της ηλεκτρικής διάταξης (ηλεκτροκινητήρας, μπαταρία, κλπ.) να μην έχουν καμία επίδραση στους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Παράλληλα, η έξυπνη τοποθέτηση της συστοιχίας των μπαταριών χαμηλά κάτω από το δάπεδο, έχει κατεβάσει το κέντρο βάρους βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την κορυφαία οδική συμπεριφορά του 208.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

To ηλεκτρικό σύστημα του νέου e-208 αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων με την ροπή του να φθάνει τα 260 Νm τα οποία αποδίδονται άμεσα για αστραπιαίες επιταχύνσεις. Ο κινητήρας αυτός παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου50 kWh η οποία εξασφαλίζει μία κορυφαία αυτονομία της τάξης των 340 χιλιομέτρων με βάση το πρότυπο WLTP. Η Peugeot εφοδιάζει την ηλεκτρική της διάταξη με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα στην σωστή θερμοκρασία λειτουργίας είτε για το ταξίδι είτε κατά την φάση της προετοιμασίας για την φόρτισή της. Η εταιρία παρέχει επίσης εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής της χωρητικότητάς της.

Advertisement

Η φόρτισή της μπορεί να γίνει από οικιακή πρίζα μέσα σε 16 ώρες, από ένα wallbox των 11,0kW σε 7,5 ώρες ή σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) των 100 kW σε μόλις 30 λεπτά, από το σχεδόν άδεια έως το 80% της χωρητικότητάς της.

Advertisement

Το ηλεκτρικό e-208 διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, το Eco για μεγιστοποίηση της αυτονομίας, το Νormal για καθημερινή χρήση και το Sport όπου η προτεραιότητα δίνεται στις επιδόσεις. Στην τελευταία περίπτωση, το νέο Peugeot e-208 μπορεί να φθάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 8,1 sec. Το σύστημα διαθέτει επίσης και δύο στάδια ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης, ένα χαμηλής έντασης και ένα ενισχυμένο, με το δεύτερο να επιτρέπει την οδήγηση του αυτοκινήτου με την λογική του one pedal, την χρήση δηλαδή μόνο του πεντάλ του γκαζιού για την ρύθμιση της επιτάχυνσης ή της επιβράδυνσης του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Πέρα από το ηλεκτρικό του υπόβαθρο, το e-208 εντυπωσιάζει με το μοναδικής έμπνευσης και σχεδίασης σαλόνι του. Το νέο i-Cockpit 3D τελευταίας γενιάς της Peugeot κλέβει τις εντυπώσεις, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα φουτουριστικό περιβάλλον, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής των 10,0 ιντσών φιλοξενεί ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων με πλήθος λειτουργιών και εξαιρετικές δυνατότητες διασύνδεσης με κινητές συσκευές. Η λειτουργία Mirror Screen επιτρέπει στον οδηγό ή τους επιβάτες να χρησιμοποιούν την οθόνη αφής για να έχουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους εφαρμογές από συμβατό smartphone και προσφέρει συνδεσιμότητα Apple Car Play, Mirror Link ή Android Auto. Ιδιαίτερα πλούσιο είναι και το σύνολο των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης, διαθέτοντας μεταξύ άλλων το Peugeot Drive Assist το οποίο δημιουργεί συνθήκες ημιαυτόνομης οδήγησης, Active safety brake, Park assist, Lane keeping assist, Active blind spot monitoring system κ.ά.

Συνολικά, με το ηλεκτρικό e-208 η Peugeot δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα γίνει με τον τρόπο που πάντα γνώριζε καλύτερα από όλους. Με το να κατασκευάζει δηλαδή αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για το οδηγικό τους ταμπεραμέντο, αυτοκίνητα που θέλεις να τα χαίρεσαι και να ζεις μαζί τους. Το e-208 μαζί με το δυναμικό του στιλ και την κορυφαία του ποιότητα, συνδυάζει και ένα υψηλού επιπέδου τεχνολογικό υπόβαθρο το οποίο είναι απόλυτα λειτουργικό και φιλικό προς τον χρήστη. Ο λέων της Peugeot βρυχάται και για άλλη μια φορά ξεπερνά κάθε προσδοκία, δημιουργώντας το καλύτερο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγοράς.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 208 GT Line: Το ομορφότερο μικρό (video)
Peugeot 208: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη
Συγκριτικό: Honda e VS MINI Cooper SE VS Peugeot e-208