Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot 3008: Με κορυφαίες plug-in υβριδικές εκδόσεις

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 3008: Με κορυφαίες plug-in υβριδικές εκδόσεις

PEUGEOT 2021-2

Peugeot 3008: Με κορυφαίες plug-in υβριδικές εκδόσεις

PEUGEOT 2021-2

To 3008 δεν άλλαξε μόνο την πορεία της Peugeot αλλά έφερε και μία μοναδική σχεδιαστική αντίληψη και έναν premium αέρα στα μεσαία SUV. Και με την plug-in υβριδική του έκδοση μπαίνει και στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Με την εμφάνιση του 3008 η Peugeot δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που ουσιαστικά καθιέρωσε την μάρκα ανάμεσα στους κατασκευαστές κύρους και έδειξε στον ανταγωνισμό το πως μπορεί να κατασκευαστεί ένα ξεχωριστό σχεδιαστικά και κορυφαίο τεχνολογικά μεσαίο SUV. Η επιτυχία και η αποδοχή από κοινό και ειδικούς ήταν άμεση και καθολική, εκτοξεύοντας το γεμάτο στιλ αυτοκίνητο της Peugeot στην κορυφή.

Πέρα από τα προφανή στοιχεία της τεράστιας επιτυχίας όπως η σχεδίαση ή η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, την επιτυχία του 3008 ενίσχυσε ακόμα περισσότερο και η πλήρης γκάμα από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίες πρόσφεραν πολλές διαφορετικές επιλογές για κάθε αγοραστή. Σ’ αυτή την γκάμα έρχεται να προστεθεί και η plug-in υβριδική του έκδοση, ένα αυτοκίνητο που θέλει να συνδυάσει τα καλά και των δύο κόσμων, και να αποκτήσει μία επιπλέον αίσθηση ποιότητας και άνεσης χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης.

Η plug-in υβριδική έκδοση του Peugeot 3008 συνδυάζει το δυναμικό χαρακτήρα με μία μοναδική φινέτσα στην σχεδίαση και μία σειρά από πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις οι οποίες δημιουργούν ένα σύνολο κορυφαίας οδηγικής απόλαυσης μαζί με οικονομική λειτουργία και οικολογική ευαισθησία.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot επέλεξε να παρουσιάσει δύο Plug-in υβριδικές εκδόσεις, μία απλή με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους εμπρός τροχούς και μία με τα χαρακτηριστικά Hybrid4, δύο κινητήρες, χαρακτηριστικά τετρακίνησης και κορυφαία απόδοση για εξαιρετικές επιδόσεις και απίστευτη οικονομία σε καύσιμο.

Και τα δύο βασίζονται πάνω στην ιδιαίτερα εξελιγμένη και ευέλικτη πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA η οποία έχει σχεδιαστεί εξ αρχής έτσι ώστε να δέχεται και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Η “μικρή” Hybrid εφοδιάζεται με τον βενζινοκινητήρα PureTech των 180 ίππων και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 81 kW μπροστά. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει στους 225 ίππους.

Advertisement

Η Hybrid4, η οποία συνδυάζει τον ίδιο κινητήρα PureTech των 1,6 λίτρων με απόδοση στους 200 ίππους και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν 81 kW στον εμπρός άξονα και έναν 83 kW στον πίσω. H συνδυαστική απόδοση σε αυτήν την έκδοση φτάνει την κορυφαία τιμή των 300 ίππων, προσδίδοντας έτσι στο plug-in υβριδικό 3008 ένα πολύ έντονο σπορτίφ στοιχείο και μοναδικές για την κατηγορία επιδόσεις με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 5,9 sec.

Advertisement

Η συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου είναι χωρητικότητας 13,2 kWh και έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να “κλέβει” τον λιγότερο δυνατό χώρο από τους επιβάτες και το πορτ-μπαγκάζ. Η πλήρως ηλεκτρική αυτονομία που εξασφαλίζει στην δικίνητη έκδοση είναι 56 χιλιόμετρα και στην τετρακίνητη Ηybid4 59, πάντα με βάση το πρότυπο WLTP. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η Peugeot προσφέρει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητας φόρτισης.

Η κίνηση με καθαρά ηλεκτρική ενέργεια τονίζει ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα του 3008, καθώς απουσιάζουν οι μηχανικοί θόρυβοι και το αυτοκίνητο ταξιδεύει πολύ πιο άνετα και πολιτισμένα. Σημαντικό είναι επίσης ότι εκπέμπει εξαιρετικά χαμηλούς ρύπους, αφού -για παράδειγμα- στην έκδοση 3008 Hybrid4 οι εκπομπές CO2 είναι μεταξύ 29-33 gr/km (κατά WLTP) ενώ στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία οι εκπεμπόμενοι ρύποι είναι μηδενικοί.

Advertisement

Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει σε διάφορα σημεία με το χρόνο που απαιτείται να ποικίλλει ανάλογα με την ένταση της εκάστοτε παροχής ρεύματος. Με τον βασικό on-board φορτιστή των 3,7 kW χρειάζονται περίπου 4 ώρες σε οικιακή φόρτιση των 16Α ή λιγότερο από 2 ώρες με τον προαιρετικό on board φορτιστή των 7,4 kW σε οικιακό wallbox.

Το νέο Peugeot 3008 Hybrid προσφέρει μία διαφορετική αίσθηση κινητικότητας, και γι’ αυτό φροντίζουν και τα 4 προγράμματα οδήγησης που διαθέτει. Το Electric για 100% κίνηση με τον ηλεκτροκινητήρα, τo Hybrid για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υβριδικού συστήματος, το Sport για μέγιστη δυνατή απόδοση όλων των κινητήρων με στόχο τις επιδόσεις και την σπορ οδηγική απόλαυση και το 4WD στην έκδοση Hybrid4 μέσω του οποίου υπάρχει ειδική διαχείριση του ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για μετακίνηση και πέρα από την άσφαλτο και off road διαδρομές.

Με τις Λιανικές Τιμές Προ Φόρων στις περισσότερες εκδόσεις να βρίσκονται κάτω από το όριο των 40.000 ευρώ, το 3008 Plug-in Hybrid απαλλάσσεται από την φορολογία για εταιρική χρήση, ενώ έχει μειωμένο κόστος συντήρησης, μία οικονομία σε καύσιμο που μπορεί να φθάσει και στο 40% σε σχέση με ένα αντίστοιχο με θερμικό κινητήρα, ενώ δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και έχει ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο.

Συνολικά, το 3008 Plug-in Ηybrid, αποτελεί και στις δύο εκδόσεις του μία επίδειξη των κορυφαίων τεχνολογικών δυνατοτήτων της Peugeot. Η ηλεκτροκίνηση αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του 3008 και τονίζει τον premium χαρακτήρα του. Ενώ η υψηλή απόδοση και των δύο υβριδικών συστημάτων, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την παραδοσιακή φιλοσοφία της γαλλικής εταιρίας για σπορ αυτοκίνητα που προσφέρουν την χαρά της οδήγησης και της αισθητικής απόλαυσης στους ιδιοκτήτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τεχνολογίες του νέου Peugeot 3008
Νέο Peugeot 3008: Με άκρως προχωρημένη αισθητική
Συγκριτικό: Peugeot 3008 GT Hybrid4 VS Volvo XC40 Recharge PHEV T5