Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot 208: Με πληθωρική γκάμα κινητήρων και εκδόσεων

Ελλάδα 18:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 208: Με πληθωρική γκάμα κινητήρων και εκδόσεων

PEUGEOT 2021-2

Peugeot 208: Με πληθωρική γκάμα κινητήρων και εκδόσεων

PEUGEOT 2021-2

Με το νέο 208 η Peugeot συνεχίζει την μεγάλη παράδοσή της στην κατασκευή ξεχωριστών μικρών αυτοκινήτων, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα ελκυστικό αυτοκίνητο με μία πληθώρα κινητήρων και εκδόσεων για κάθε γούστο.

Advertisement
Advertisement

Κάποια αυτοκίνητα είναι “καταδικασμένα” από το σχεδιαστήριο κιόλας να γίνουν best sellers. Kαι από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην αγορά το νέο Peugeot 208 έγινε ξεκάθαρο ότι θα άφηνε το στίγμα του στην κατηγορία αλλάζοντας όλα τα δεδομένα και αποτελώντας το σημείο αναφοράς για τα μικρά αυτοκίνητα.

Με κύριο όπλο του την πολύ δυναμική και γεμάτη δημιουργική ένταση εμφάνισή του, την πρακτικότητα και την premium ποιότητα, αλλά και την απαράμιλλη οδική συμπεριφορά που πάντα χαρακτήριζε τα αυτοκίνητα της Peugeot, το 208 έγινε μεμιάς η απόλυτη εμπορική επιτυχία σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αγκαλιάστηκε και από το κοινό της χώρας μας.

Advertisement
Advertisement

Όντας ένα απόλυτα σύγχρονο αυτοκίνητο, το νέο Peugeot 208 δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει μία πληθώρα επιλογών σε κινητήρες και εναλλακτικούς τρόπους κίνησης. Έτσι είναι ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που διαθέτουν πλέον προτάσεις με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και αμιγώς ηλεκτρική.

Το νέο Peugeot 208 βασίζεται πάνω στην τελευταίας γενιάς πλατφόρμα του ομίλου PSA, που φέρει την ονομασία CMP (Common Modular Platform). Αποκλειστικά σχεδιασμένη για τα μοντέλα των κατηγοριών B και C, η νέα αυτή πλατφόρμα συμπληρώνει την υπάρχουσα EMP2 (Efficient Modular Platform).

Advertisement

Όπως φανερώνει και η ονομασία της, η νέα πλατφόρμα CMP μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις διαστάσεις και τις παραλλαγές των κινητήρων. Με δυνατότητα να δέχεται όλους τους τύπους κινητήρων, παρέχει στους πελάτες την ευκαιρία να επιλέξουν : κινητήρα εσωτερικής καύσεως (βενζίνη / diesel) ή ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο Peugeot 208 εφοδιάζεται με πλήρη γκάμα προηγμένων κινητήρων βενζίνης που συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6.d και κινητήρων diesel που συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές euro 6.d-temp. Οι κινητήρες PureTech 100hp και 130hp είναι οι μοναδικοί στην κατηγορία του 208 που διατίθενται και με το αυτόματο κιβώτιο EAT8 (Efficient Automatic Transmission) των 8 σχέσεων.

Advertisement

3-κύλινδροι κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1.2λ.:

  • PureTech 75 S&S με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων
  • PureTech 100 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων
  • PureTech 100 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (EAT8)
  • PureTech 130 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (EAT8)

4-κύλινδρος κινητήρας Diesel χωρητικότητας 1.5λ.:

  • BlueHDi 100 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων
Advertisement

Aμιγώς ηλεκτρικό e-208

Το νέο Peugeot e-208 προσφέρει μία απολαυστική οδηγική εμπειρία με τον 100% ηλεκτρικό του κινητήρα, ο οποίος είναι διαθέσιμος από το λανσάρισμά του μοντέλου με τα εξής κορυφαία χαρακτηριστικά:

  • 100 KW (136 ίπποι) και 260Nm ροπής (διαθέσιμα από 0 χλμ/ώ) για άμεση απόκριση
  • Αθόρυβος κινητήρας, μηδενικοί κραδασμοί.
  • Απεικόνιση της τεχνολογίας στην κεντρική οθόνη (εμφάνιση της λειτουργίας παροχής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο).

Παράλληλα το νέο Peugeot e-2008 προσφέρει τρία προγράμματα οδήγησης, Εco, Normal και Sport και δύο επιλογές πέδησης, μία μέτριας έντασης και μία ενισχυμένη για χρήση του αυτοκινήτου με την τεχνική του one-pedal.

Εκτός από το κορυφαίο μηχανολογικό του υπόβαθρο, το Peugeot 208 είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα χάρη και στην αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Έτσι υπάρχει η νέα παροχή για “κλειδωμένη τιμή“, μέσω της οποίας οι πελάτες μπορούν με την παραγγελία του οχήματός τους να εξασφαλίσουν ότι η συμφωνημένη τιμή θα είναι προστατευμένη από μελλοντικές ανατιμήσεις.

Η «εγγύηση τιμής» προσφέρεται από το επίσημο δίκτυο διανομέων Peugeot σε όλη την Ελλάδα και αφορά σε όλη την γκάμα των επιβατικών και επαγγελματικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειας των δημοφιλών SUVs, αλλά και των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 208 1.5 BlueHDi vs Toyota Yaris 1.5 Hybrid
Όλες οι βραβεύσεις του Peugeot 208 (+video
Μία ακόμη για το Peugeot 208