Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία ακόμη διάκριση για το Peugeot 208

Ελλάδα 0:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία ακόμη διάκριση για το Peugeot 208

ΝΕΑ

Μία ακόμη διάκριση για το Peugeot 208

ΝΕΑ

Το νέο Peugeot 208, το οποίο λανσαρίστηκε στην Αργεντινή στα τέλη Αυγούστου, έχει πολλούς λόγους να γιορτάσει. Ένας εξ’αυτών ειναι και το γεγονός πως έχει εδραιώσει την ηγετική του θέση στην κατηγορία των compact hatchback για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Το Peugeot 208 αναδείχθηκε  «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020» στην Αργεντινή.

Αποτέλεσμα των εξαιρετικών του επιδόσεων στις πωλήσεις ήταν και η ανάδειξή του ως «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020» στην κατηγορία «αυτοκινήτων εγχώριας παραγωγής», στις 2 Δεκεμβρίου, από τους δημοσιογράφους, αυτοκινήτου για την Αργεντινή. Αυτή είναι η 21η διάκριση που λαμβάνει το Peuegot 208 στον κόσμο και η πρώτη στην Αργεντινή.

Από το λανσάρισμά του στην Αργεντινή, στα τέλη Αυγούστου, το νέο 208 είναι για τρίτο συνεχή μήνα το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην κατηγορία «hatchback», με μερίδιο Νοεμβρίου 26,6%. Σημειωτέον οτι αυτή η κατηγορία βρίσκεται ούτως ή άλλως σε άνοδο 12,5% για τον Οκτώβριο και 13,3% για τον Νοέμβριο. Το νέο Peugeot 208, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο El Palomar, στο Μπουένος Άιρες κατέχει περίπου τις μισές πωλήσεις της μάρκας στην Αργεντινή.

Advertisement
Advertisement

Το βραβείο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020» για την Αργεντινή

Στις 2 Δεκεμβρίου, 28 δημοσιογράφοι-μέλη του «Θεσμού Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου» απένειμαν στο Peugeot 208 τον πολυπόθητο τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020» στην κατηγορία «αυτοκινήτων εγχώριας παραγωγής».

Η κριτική επιτροπή έθεσε ως προϋποθέσεις συμμετοχής στα αυτοκίνητα να είναι νέα μοντέλα ή ανασχεδιασμοί ήδη υπαρχόντων μοντέλων και να έχουν λανσαριστεί μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου του 2019 και 30ης Νοεμβρίου του 2020. Αποφασιστικοί παράγοντες για την νίκη, ανεξαρτήτως κατηγορίας ήταν η τιμή, το προϊόν και η καινοτομία.

Advertisement

H Peugeot στην Αργεντινή

Η κατασκευή του νέου 208 σηματοδοτεί μια καμπή στην ιστορία της Peugeot στην Αργεντινή, καθώς αποτελεί ένα πρωτοφανές βιομηχανικό εγχείρημα. Ο λόγος είναι οτι το εργοστάσιο El Palomar έχει υποστεί σημαντικές μεταβολές, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει την πλατφρόμα CMP (Common Modular Platform), τη νέα πλατφόρμα του Ομίλου PSA.

Advertisement