Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot 2008: Σχεδιαστική έμπνευση στα compact SUV

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 2008: Σχεδιαστική έμπνευση στα compact SUV

PEUGEOT 2021-2

Peugeot 2008: Σχεδιαστική έμπνευση στα compact SUV

PEUGEOT 2021-2

Σε έναν κόσμο γεμάτο από νέες προκλήσεις και υψηλές απαιτήσεις, η Peugeot με το 2008 δημιουργεί ένα κορυφαίας αισθητικής αυτοκίνητο, γεμάτο σχεδιαστική έμπνευση και τεχνολογική επάρκεια.

Advertisement
Advertisement

Σε μία κατηγορία με τόσο μεγάλη ένταση στον ανταγωνισμό και απίστευτη πληθώρα μοντέλων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις. Για την Peugeot όμως, η ικανότητα να δημιουργεί ξεχωριστά μοντέλα είναι κάτι που έχει καταγραφεί στο DNA της μάρκας. Και με το 2008 αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι μπορεί να δημιουργήσει κάτι συναρπαστικό, ακολουθώντας το εμπνευσμένο όραμά της που πολλές φορές στο παρελθόν την έχει οδηγήσει να κατασκευάσει κάποια από τα πιο ξεχωριστά μικρά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Με το 2008 έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας των compact SUV Μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστικό σε εμφάνιση και χαρακτήρα. Και την ίδια στιγμή κορυφαίο σε τεχνολογία και δυνατότητες. Και όλα αυτά μέσα σε ένα premium περιβάλλον ποιότητας και αισθητικής απόλαυσης, πιστό στο πνεύμα της νέας αναβαθμισμένης εποχής της Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Το στοίχημα για την Peugeot ήταν να κυριαρχήσει μέσα από το design και να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό προσφέροντας υψηλά επίπεδα καινοτομιών και σύγχρονης τεχνολογίας. Το κυρίαρχο όπλο του 2008 είναι προφανώς η σχεδίασή του, αυτή που από την πρώτη στιγμή δημιούργησε αίσθηση και έφερε το compact SUV της γαλλικής εταιρίας κατευθείαν στην κορυφή των πωλήσεων και των διακρίσεων σε όλο τον κόσμο (μεταξύ αυτών και του “Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς” για το 2021).

Οι απόλυτα ισορροπημένες γραμμές και οι ιδανικές αναλογίες συνθέτουν την εικόνα ενός SUV με έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ που κάνει το καπό να μοιάζει πιο οριζόντιο και συντελεί στη δημιουργία μίας εικόνας έντονου δυναμισμού. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει ακόμα και από τους μεγάλους τροχούς και τα τονισμένα προστατευτικά «φρύδια» των φτερών. Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα, το σμιλεμένο καπό και τα LED φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού.

Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι γραμμές του προφίλ που τραβούν αμέσως τα βλέμματα, χάρη στην τριγωνική διαμόρφωση των επιφανειών του. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζωντανό και δυναμικό στυλ, που αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα σε ότι αφορά τη συνοχή των επιμέρους τμημάτων. Αυτές οι γραμμές καταλήγουν στην πίσω πόρτα, αναδεικνύοντας μια αδιαμφισβήτητη συνοχή και μία συνολική ομοιογένεια.

Η συνολική εικόνα αντανακλά στιβαρότητα, πράγμα που φαίνεται ακόμα και από τους μεγάλους τροχούς (690χλστ.), και τα έντονα “φουσκωμένα” φτερά. Οι ζάντες των 18” διαθέτουν ειδικά ένθετα που συγκεντρώνουν δύο πλεονεκτήματα: ευκολότερη εξατομίκευση και σημαντικό περιορισμό του βάρους : 4 κιλά μόνο από τους τροχούς.

Advertisement

Μυώδες, με έντονα φαρδείς ώμους, το πίσω μέρος περιλαμβάνει τα φωτιστικά σώματα με τη γνώριμη πλέον από το νέο 208, μαύρη γυαλιστερή ‘φάσα’ ανάμεσά τους, και την εξάτμιση με τη διπλή απόληξη, στις εκδόσεις 1.2 PureTech 130hp & 155hp GT Line και GT. Οι εκδόσεις αυτές χαρακτηρίζονται και από μία ακόμα “πινελιά” κομψότητας, χάρη στην μαύρη οροφή Black Diamond και τη μεταξοτυπία στην πίσω κολόνα.

Η φωτιστική ταυτότητα του πίσω μέρους τονίζεται με τις 3 LED ‘νυχιές’ στα φωτιστικά σώματα. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που διακρίνεται μέρα και νύχτα και απαντάται πλέον στο πίσω μέρος όλων των εκδόσεων και στα φωτιστικά σώματα των high-end εκδόσεων της μάρκας. Τα πίσω φωτιστικά σώματα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού.

Advertisement

Επιπρόσθετα, το μοντέλο μπορεί να προσφερθεί και με εντυπωσιακά και ξεχωριστά εξωτερικά χρώματα που συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στο στυλ του: – Κόκκινο Elixir, με έγχρωμη επίστρωση που προσθέτει βάθος στο χρώμα του αμαξώματος, – Μπλε Vertigo, με τρείς επιστρώσεις που προσδίδει επιπλέον λάμψη, – Πορτοκαλί Fusion, ένα νέο μεταλλικό χρώμα αποκλειστικά για το νέο SUV PEUGEOT 2008.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα αυτοκίνητο που ήδη έχει κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά του αγοραστικού κοινού σε όλη την Ευρώπη, όντας ότι πιο όμορφο και ξεχωριστό έχει να επιδείξει η κατηγορία των compact SUV.

Σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους, την κορυφαία τεχνολογία και τον premium “αέρα” στην άνεση και την ποιότητα κύλισης, το Peugeot 2008 δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του best-seller της χρονιάς που διανύουμε αλλά και για πολλές χρονιές ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 2008: Όλα τα συστήματα ασφαλείας
Peugeot 2008 1.2 PureTech 130 vs VW T-Roc 1.5 TSI 150
Δοκιμή: Peugeot 2008 1.2 PureTech 130 PS EAT8