Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot 2008: Mε κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και ψηφιακής διασύνδεσης

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 2008: Mε κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και ψηφιακής διασύνδεσης

PEUGEOT 2021-2

Peugeot 2008: Mε κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και ψηφιακής διασύνδεσης

PEUGEOT 2021-2

Το πολυβραβευμένο και ήδη best seller στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές Peugeot 2008 κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο χάρη στην πολύ μοντέρνα και ελκυστική του εμφάνιση αλλά και γιατί είναι εφοδιασμένο με ό,τι πιο εξελιγμένο τεχνολογικά διαθέτει η κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Με το 2008 η Peugeot κατάφερε να μπει δυναμικά στην κατηγορία των compact SUV αλλάζοντας τις ισορροπίες με ένα αυτοκίνητο που κέρδισε από την πρώτη στιγμή το αγοραστικό κοινό αλλά και τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο. Το “Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021” συνδυάζει μία εμφάνιση που συναρπάζει και τραβάει τα βλέμματα με ένα μηχανικό σύνολο κορυφαίας απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και ένα τεχνολογικό πακέτο που κάνει το 2008 να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα της κατηγορίας του. Η πρώτη και πιο καθοριστική εντύπωση δημιουργείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων i-Cockpit 3D, στη νέα του πιο σύγχρονη και πιο πλούσια σε δυνατότητες εκδοχή.

Ο πρωτοποριακός αυτός πίνακας οργάνων φέρνει όλες τις πληροφορίες να εμφανίζονται ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10’’ 3D, στο βασικό εξοπλισμό από την έκδοση Allure, παρουσιάζει όλες τις ενδείξεις με τη μορφή ολογράμματος.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες εμφανίζονται πιο κοντά ή πιο μακριά από τα μάτια του οδηγού, ανάλογα με τη σημαντικότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα τους, μειώνοντας έτσι κατά μισό περίπου δευτερόλεπτο το χρόνο αντίδρασής του. Το νέο PEUGEOT i-Cockpit αναβαθμίζει συνολικά την εμπειρία της οδήγησης χάρη στην ευκολία ανάγνωσης των πληροφοριών και την ασφάλεια που προσφέρει με την άμεση επαφή του οδηγού με τον δρόμο.

Η οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων ανάλογα με την έκδοση μπορεί να φθάνει σε διαγώνιο τις 10 ίντσες και για τον έλεγχό της υπάρχουν διακόπτες αφής πίσω από τους διακόπτες αεροπορικού τύπου. Η ανάλυσή της είναι ιδιαίτερα υψηλή, και τα μενού των συστημάτων ελέγχουν ταξινομημένα με εύληπτο και πρακτικό τρόπο ώστε να μην δυσκολεύεται ο οδηγός στην αναζήτηση της εκάστοτε λειτουργίας.

Advertisement

Μοντέρνο, δικτυωμένο και τεχνολογικά προηγμένο το 2008 ξεχωρίζει και για το ψηφιακό του τεχνολογικό υπόβαθρο. Μοναδικό για την κατηγορία είναι το επίπεδο εξοπλισμού και ο αριθμός των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που προέρχονται από μοντέλα ανώτερων κατηγοριών και ενσωματώνουν την προηγμένη τεχνογνωσία της Peugeot.

Advertisement

Στην εντυπωσιακή παλέτα του τεχνολογικού εξοπλισμού συμπεριλαμβάνονται :

  • Drive Assist Plus, σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης (Επιπέδου 2) που συνδυάζει: • Adaptive Cruise Control & λειτουργία Stop & Go • Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας Lane Positioning Assist που δίνει τη δυνατότητα επιλογής της τοποθέτησης του αυτοκινήτου (Lane Positioning) στη λωρίδα κυκλοφορίας (διαθέσιμο αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων)
  • Auto Park Assist, το οποίο αναλαμβάνει τον αυτόματο χειρισμό των κινήσεων του τιμονιού κατά την είσοδο ή έξοδο από μία θέση στάθμευσης, επιτυγχάνοντας το παρκάρισμα ακόμα και σε θέσεις που η απόσταση από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα εμπρός και πίσω, είναι μόλις 60 εκατοστά,
  • Τελευταίας γενιάς αυτόματο σύστημα πέδησης εκτάκτου ανάγκης με camera & radar, με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών ημέρα και νύχτα και σε ταχύτητες από 5 έως και 140 χλμ/ώρα,
  • Προειδοποίηση οδηγού για επικείμενο κίνδυνο (σύσταση για φρενάρισμα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο)

  • Ενεργό σύστημα προειδοποίησης & διόρθωσης σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, με αναγνώριση της άκρης του δρόμου, ακόμα και χωρίς διαγράμμιση
  • Αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας φώτων για καλύτερη εστίαση της προσοχής στο δρόμο
  • Εκτεταμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (μονόδρομος, stop, κ.α.) με σύσταση τήρησης ορίων ταχύτητας
  • Ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας
  • Ηλεκτρικό χειρόφρενο με αυτόματη λειτουργία.

Advertisement

Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στην ψηφιακή διασύνδεση του αυτοκινήτου με τα smartphones. Όλες οι πληροφορίες μεταφέρονται από το smartphone στην κεντρική οθόνη χάρη στη λειτουργία Mirror Screen που περιλαμβάνει και τα πρωτόκολλα σύνδεσης Apple CarPlay™, Android Auto™ και MirrorLink™. Διατίθεται επίσης εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης με τρισδιάστατη απεικόνιση (βασικός εξοπλισμός από την έκδοση Allure).

Εκτός από τη θέση επαγωγικής φόρτισης του κινητού, στο μοντέλο περιλαμβάνονται και 4 θύρες USB ανάλογα με την έκδοση: μία Type A Data & μία Type C Charging εμπρός + 2 θύρες Type A Charging πίσω.
Όσο για τον ήχο, το 2008 διαθέτει ένα από τα πιο αξιόλογα ηχοσυστήματα που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Εξελιγμένο σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία συστημάτων ήχου highfidelity FOCAL, το ηχοσύστημα του νέου SUV Peugeot 2008 είναι το αποτέλεσμα έρευνας 3 ετών.

Το σύστημα περιλαμβάνει 10 ηχεία και χρησιμοποιεί τεχνολογία που συνήθως απαντάται σε κορυφαία οικιακά ηχοσυστήματα της FOCAL: 4 αλουμινένια tweeters αντεστραμμένου θόλου, 4 woofers polyglass 165mm, 1 κεντρικό ηχείο polyglass και ένα “Power-Flower” subwoofer 3πλής περιέλιξης.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με 12κάναλο ενισχυτή συνολικής ισχύος 515 W και εξασφαλίζουν μοναδικές στιγμές ακουστικής απόλαυσης οι οποίες συναντώνται μόνο σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων και πολύ ακριβότερων κατηγοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Μini Countryman One D vs Peugeot 2008 1.5 BlueHDi 130 PS
Peugeot 2008: Σαρωτικό σε πωλήσεις το ελληνικό Car of the Year
Peugeot 2008: Το Ελληνικό Car Of The Year σαρώνει σε πωλήσεις