Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot 2008: Ένα best seller γεμάτο χαρίσματα και premium χαρακτηριστικά

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 2008: Ένα best seller γεμάτο χαρίσματα και premium χαρακτηριστικά

PEUGEOT 2021-2

Peugeot 2008: Ένα best seller γεμάτο χαρίσματα και premium χαρακτηριστικά

PEUGEOT 2021-2

Το νέο Peugeot 2008 συνεχίζει δυναμικά την εμπορική του κυριαρχία στις ευρωπαϊκές αγορές (και στην ελληνική), καθώς συνδυάζει μία ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση με τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία, κορυφαία ποιοτικά χαρακτηριστικά και οδική συμπεριφορά που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα compact SUV.

Advertisement
Advertisement

Η είσοδος της Peugeot στην ιδιαίτερα δημοφιλή και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV δεν θα μπορούσε παρά να γίνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Έχοντας ήδη ως παρακαταθήκη την τεράστια επιτυχία των 3008 και 208, επέλεξε να ακολουθήσει τον ίδιο ακριβώς δρόμο, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που ξεχειλίσει από σχεδιαστική ένταση, κορυφαίες τεχνολογίες και ένα premium χαρακτήρα ποιότητας και άνεσης.

Η επιτυχία ήταν αναπόφευκτη, με το 2008 να κερδίζει αμέσως δεκάδες τίτλους, μεταξύ αυτών και τον τίτλο του “Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021”, ενώ από τον πρώτο κιόλας καιρό κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των πωλήσεων της κατηγορίας του σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό του “όπλο” στην μάχη των εντυπώσεων είναι χωρίς αμφιβολία το χαρισματικό του design. Οι σχεδιαστές της εταιρίας θέλησαν να ξεφύγουν από την πεπατημένη των μικρών SUV και τελικά δημιούργησαν ένα γοητευτικό σύνολο, με πολύ εντυπωσιακές γραμμές και έναν έντονο δυναμισμό που θυμίζει ότι τα αυτοκίνητα της Peugeot προσφέρουν εκτός των άλλων και σπορ οδηγικό χαρακτήρα.

Χάρη στις ρευστές και δυναμικές του γραμμές και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, το νέο Peugeot 2008 διαθέτει ιδιαίτερη εμφάνιση και έντονη προσωπικότητα. Τον ίδιο δυναμισμό αντανακλά και το προφίλ του αυτοκινήτου με τις σμιλευμένες επιφάνειες που του χαρίζουν ζωντάνια και αξεπέραστο στυλ.

Advertisement

Το ιδιαίτερα εκφραστικό εμπρός μέρος, η χαρακτηριστική φωτιστική υπογραφή, οι τροχοί των 18″ με τα αεροδυναμικά ένθετα και το οριζόντιο καπό, βρίσκονται σε απόλυτη αισθητική αρμονία με τις μαύρες γυαλιστερές λωρίδες των παραθύρων και την Black Diamond απόχρωση της οροφής είναι μερικά ακόμα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που τονίζουν τη σπορτίβ εμφάνισή του.

Εντυπωσιακό και ξεχωριστό, το εμπρός μέρος του νέου Peugeot 2008 διακρίνεται και από το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ που τονίζει ακόμα περισσότερο το καθαρό και αθλητικό σχήμα του αυτοκινήτου. Το οριζόντιο καπό καταλήγει στη φαρδιά χρωμιωμένη μάσκα που πλαισιώνεται από τα εμβληματικά Full LED φωτιστικά σώματα με τους 3 ‘όνυχες’ που ολοκληρώνουν την μοντέρνα εμφάνιση αιλουροειδούς.

Advertisement

Αντίστοιχα υψηλής αισθητικής είναι και το σαλόνι του 2008, με το 3D i-Cockpit να κλέβει τις εντυπώσεις, αποτελώντας ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Η απεικόνιση πληροφοριών στον τρισδιάστατο πίνακα οργάνων i-Cockpit 3D θυμίζει ολόγραμμα ή ακόμα και το cockpit ενός πολεμικού αεροσκάφους.

Οι ενδείξεις είναι δυναμικές και κινούμενες, προβάλλουν μπροστά ανάλογα με τον βαθμό σπουδαιότητάς τους με χρόνο διαδραστικότητας της τάξης του μισού δευτερολέπτου, βελτιώνοντας έτσι την οδήγηση τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα ανάγνωσης όσο και ως προς την ασφάλεια.

Advertisement

Στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη έχει μια μεγάλη διαγώνιο έως και 10 ίντσες και ο χειρισμός της γίνεται από τα πλήκτρα αφής που βρίσκονται δίπλα στους διακόπτες αεροπορικού τύπου.

Πέρα από το εντυπωσιακό σχεδιαστικό εύρημα των ψηφιακών οργάνων, η Peugeot με το 2008 δημιουργεί ένα νέο πρότυπο ποιότητας και ευρυχωρίας στην κατηγορία του, με εξαιρετικά στην όψη και στην συναρμολόγηση πλαστικά, πολύ μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, και γενικά μία αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης που συνάδει με αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Μοναδικό για την κατηγορία είναι το επίπεδο εξοπλισμού και ο αριθμός των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης τα οποία ενσωματώνουν την προηγμένη τεχνογνωσία της Peugeot.

Στο πληθωρικό πακέτο εξοπλισμού συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα Drive Assist Plus (σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2) με Adaptive Cruise Control & λειτουργία Stop & Go, Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας Lane Positioning Assist, Auto Park Assist, τελευταίας γενιάς αυτόματο σύστημα πέδησης εκτάκτου ανάγκης με camera & radar, Αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας φώτων, εκτεταμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης, Ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας κ.ά.

Εκτός αυτών παρέχεται πλήρης δυνατότητα διασύνδεσης με smarptphones με λειτουργία Mirror Screen για προβολή των ενδείξεων στην κεντρική οθόνη, διατίθεται Apple CarPlayTM, Android AutoTM και MirrorLinkTM,, ενώ υπάρχει και ειδική θέση για ασύρματη φόρτιση του κινητού καθώς και 4 θύρες USB, δύο εμπρός και δύο για τους πίσω επιβάτες.

Διατίθεται επίσης και ηχοσύστημα της κορυφαίας εταιρίας Focal το οποίο περιλαμβάνει 10 ηχεία που συνδυάζονται με 12κάναλο ενισχυτή συνολικής ισχύος 515W και εξασφαλίζουν μοναδικές στιγμές ακουστικής απόλαυσης.

Το νέο μοντέλο προσφέρει την ελευθερία επιλογής μέσα από 3 τύπους κινητήρων: ηλεκτρικό, βενζίνης και diesel, με όλους να εξασφαλίζουν καλές επιδόσεις μα και χαμηλή κατανάλωση.

Οι κινητήρες βενζίνης βασίζονται στον 3κύλινδρο κινητήρα PureTech 1,2 λίτρων: 1,2 PureTech 100 hp με μηχανικό κιβώτιο 6, 1,2 PureTech 130 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, 1,2 PureTech 155 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8. Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις Diesel, υπάρχει ο 4κύλινδρος κινητήρας BlueHDi 1,5 λίτρων: 1,5 BlueHDi 100 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, 1,5 BlueHDi 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8.

Το πολύ εξελιγμένο ηλεκτρικό e-2008 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Χάρη σ’ αυτό το ιδιαίτερα εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα οι επιδόσεις είναι πραγματικά μοναδικές για την κατηγορία των μικρών SUV, με το 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 8,5 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία είναι των 50 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 320 χιλιόμετρα. Για την φόρτιση της μπαταρίας, χρειάζονται 7 ώρες σε wallbox των 7,4 kW ενώ σε ταχυφορτιστή των 100 kW χρειάζονται μόλις 30 λεπτά προκειμένου η μπαταρία να φτάσει έως το 80% της χωρητικότητάς της.

Συνοψίζοντας, το 2008 καταφέρνει να αποτελεί μία μοναδική περίπτωση στην πολυπληθή κατηγορία των μικρών SUV, ξεχωρίζοντας για την πολύ ιδιαίτερη αισθητική του και τον premium τεχνολογικό του χαρακτήρα.

Μία ακόμα εξαιρετική στιγμή για την Peugeot η οποία έχει τον μαγικό τρόπο να βρίσκει τις σωστές αναλογίες για την κατασκευή ξεχωριστών αυτοκινήτων από εκείνα που χαρακτηρίζουν την εποχή τους και κυριαρχούν στις πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Και το 2008 είναι σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο με βάση το οποίο κρίνεται πλέον όλος ο ανταγωνισμός όχι μόνο στην κατηγορία του αλλά και πολύ πιο πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Peugeot 2008 1.5 diesel vs Toyota C-HR 1.8 Hybrid
Peugeot 2008: Το “λιοντάρι” που ξεχειλίζει από design
Το Peugeot 2008 αναδείχθηκε το καλύτερο εταιρικό SUV