Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Peugeot 2008: Το “λιοντάρι” που ξεχειλίζει από design

Ελλάδα 19:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot 2008: Το “λιοντάρι” που ξεχειλίζει από design

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Peugeot 2008: Το “λιοντάρι” που ξεχειλίζει από design

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι Γάλλοι επένδυσαν πολλά πάνω στο design του ολοκαίνουργιου Peugeot 2008, το οποίο από όποια πλευρά και να δείτε είναι… χάρμα οφθαλμών.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές της γαλλικής φίρμας δεν ήθελαν να κατασκευάσουν απλά ακόμα ένα B-SUV, αλλά ένα compact μοντέλο με εντυπωσιακή εμφάνιση και προηγμένη τεχνολογία. Αναμφίβολα, η Peugeot πέτυχε το στόχο της και πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να αντισταθούν στην γοητεία του νέου 2008.

Χάρη στις ρευστές και δυναμικές του γραμμές και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, το νέο Peugeot 2008 διαθέτει δυναμική εμφάνιση και έντονη προσωπικότητα. Τον ίδιο δυναμισμό αντανακλά και το προφίλ του αυτοκινήτου με τις σμιλευμένες επιφάνειες που του χαρίζουν ζωντάνια και αξεπέραστο στυλ.

Advertisement
Advertisement

Το ιδιαίτερα εκφραστικό εμπρός μέρος, η χαρακτηριστική φωτιστική υπογραφή, οι τροχοί των 18″ με τα αεροδυναμικά ένθετα και το οριζόντιο καπό, βρίσκονται σε απόλυτη αισθητική αρμονία με τις μαύρες γυαλιστερές λωρίδες των παραθύρων και την Black Diamond απόχρωση της οροφής είναι μερικά ακόμα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που τονίζουν τη σπορτίβ εμφάνισή του.

Εντυπωσιακό και ξεχωριστό, το εμπρός μέρος του νέου Peugeot 2008 διακρίνεται και από το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ που τονίζει ακόμα περισσότερο το καθαρό και αθλητικό σχήμα του αυτοκινήτου. Το οριζόντιο καπό καταλήγει στη φαρδιά χρωμιωμένη μάσκα που πλαισιώνεται από τα εμβληματικά Full LED φωτιστικά σώματα με τους 3 ‘όνυχες’ που ολοκληρώνουν την μοντέρνα εμφάνιση αιλουροειδούς.

Advertisement

Η ίδια ασύλληπτη γοητεία συνεχίζει και στο εσωτερικό του μοντέλου με το i-Cockpit 3D να… κόβει την ανάσα. Aποτελεί μια πραγματική καινοτομία παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία. Ανάλογα με την έκδοση, η απεικόνιση πληροφοριών στον τρισδιάστατο πίνακα οργάνων i-Cockpit 3D θυμίζει ολόγραμμα ή ακόμα και το cockpit ενός πολεμικού αεροσκάφους. Οι ενδείξεις είναι δυναμικές και κινούμενες, προβάλλουν μπροστά ανάλογα με τον βαθμό σπουδαιότητάς τους με χρόνο διαδραστικότητας της τάξης του μισού δευτερολέπτου, βελτιώνοντας έτσι την οδήγηση τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα ανάγνωσης όσο και ως προς την ασφάλεια.

Στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη έχει μια μεγάλη διαγώνιο έως και 10 ίντσες και ο χειρισμός της γίνεται από τα πλήκτρα αφής που βρίσκονται δίπλα στους διακόπτες αεροπορικού τύπου.

Advertisement

Το Peugeot 3D i – Cockpit όντας μοναδικό στην κατηγορία του, καινοτομεί με ένα σύμπλεγμα τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας και είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που το νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της χρονιάς 2020 τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη αλλά και για το πλήθος βραβείων και διακρίσεων που έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής.

Advertisement