Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Peugeot: Τα σημαντικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών μοντέλων της

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Τα σημαντικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών μοντέλων της

PEUGEOT 2021-1

Peugeot: Τα σημαντικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών μοντέλων της

PEUGEOT 2021-1

Η Peugeot μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης με μία σειρά εξελιγμένων και ιδιαίτερα ελκυστικών μοντέλων τα οποία χάρη στον premium χαρακτήρα τους και τις αρκετά προσιτές τιμές τους , φέρνουν τα πλεονεκτήματα της νέας εποχής σε ένα πολύ πιο διευρυμένο αγοραστικό κοινό με οικολογικές, και όχι μόνοανησυχίες.

Advertisement
Advertisement

Για την Peugeot η έλευση της ηλεκτροκίνησης υπήρξε μία απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη στη σύγχρονη ιστορία της, με την γαλλική εταιρία να έχει ήδη στην γκάμα της ένα πλήθος από ηλεκτρικές και plug-in εκδόσεις σε κάθε κατηγορία και για κάθε αγοραστή. Χωρίς να αλλάξει το μοναδικό και πρωτοποριακής σχεδίασης χαρακτήρα των αυτοκινήτων της, η Peugeot πρόσθεσε το ηλεκτρικό υπόβαθρο με απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας αυτοκίνητα που συνδυάζουν ιδανικά τον premium χαρακτήρα ποιότητας και εξοπλισμού με εξαιρετικές επιδόσεις και την αναμενόμενη φροντίδα για το περιβάλλον, λόγω των μηδενικών ή πολύ χαμηλών εκπομπών ρύπων.

To ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης των Peugeot είναι κορυφαίας ποιότητας και με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα που επιτρέπει η σημερινή τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών. Με εξαιρετική απόδοση σε ισχύ και ροπή, με απίστευτες επιδόσεις για την κατηγορία τους και με κορυφαία απόδοση της μπαταρίας και του συστήματος ανάκτησης της ενέργειας, τα ηλεκτρικά της Peugeot αποτελούν αυτή την στιγμή την βιτρίνα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες με αυτοκίνητα προσιτά σε ένα πιο ευρύ κοινό. Και έχοντας σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα σημαντικά πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον καταναλωτή του σήμερα, που αναζητά μία σίγουρη επιλογή για να τον καλύψει στα χρόνια της πλήρους επικράτησης της ηλεκτροκίνησης που έρχονται με γρήγορο ρυθμό.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα θα βρείτε εδώ

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε πιο αναλυτικά μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά στοιχεία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Peugeot που τα καθιστούν μία απόλυτα ελκυστική και άκρως λειτουργική αγορά στις μέρες μας.

Έχουν υψηλή απόδοση. Η ισχύς των 136 ίππων και η ροπή των 260 Νm είναι κορυφαία απόδοση για αυτοκίνητα των μικρών κατηγοριών. Εξασφαλίζουν μάλιστα και απίστευτες επιδόσεις, αντίστοιχες ενός σπορ μοντέλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το compact SUV e-2008 επιταχύνει στα 100 km/hαπό στάση σε μόλις 8,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Έχουν κορυφαία χαρακτηριστικά λειτουργίας. Λόγω της απουσίας κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν υπάρχουν θόρυβοι και κραδασμοί. Η εμπειρία οδήγησης είναι μοναδική, χάρη και στο κιβώτιο μίας σχέσης που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια από τον οδηγό. Αυτό που ενθουσιάζει πάντως περισσότερο είναι η ακαριαία απόδοση στο πάτημα του πεντάλ με την αστείρευτη αίσθηση επιτάχυνσης από κάθε ταχύτητα και σε κάθε είδους συνθήκη.

Advertisement

Παραμένουν σπορ και δυναμικά σε εμφάνιση και οδήγηση. Η ενσωμάτωση του ηλεκτρικού συστήματος δεν αλλάζει σε τίποτα τους χώρους και την γενικότερη αίσθηση ποιότητας που χαρακτηρίζει τα Peugeot. Τα ιδιαίτερα όμως χαρακτηριστικά λειτουργίας της ηλεκτροκίνησης προσθέτουν ένα έξτρα σπορτίφ στοιχείο, το οποίο τονίζει ακόμα περισσότερο τη μεγάλη παράδοση που έχει η γαλλική εταιρία στο να δημιουργεί αυτοκίνητα απολαυστικά στην οδήγηση.

Διαθέτουν εξελιγμένης τεχνολογίας μπαταρίες. Οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου των ηλεκτρικών της Peugeot είναι τελευταίας γενιάς και έχουν προσαρμοστεί έτσι στο πλαίσιο των αυτοκινήτων ώστε να μην “κλέβουν” χώρο από το σαλόνι ή τον χώρο των αποσκευών. Αποτελούν δομικό στοιχείο του πλαισίου, καθιστώντας το πιο άκαμπτο και πιο σίγουρο στην γρήγορη οδήγηση. Είναι επίσης καλά προστατευμένες για ενδεχόμενο σύγκρουσης. Χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους και την καλύτερη κατανομή των μαζών, τα ηλεκτρικά της Peugeot έχουν πολύ πιο ισορροπημένη και πολιτισμένη οδηγική συμπεριφορά. Η μπαταρία επίσης καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητάς της.

Advertisement

Εφοδιάζονται με τρία προγράμματα λειτουργίας για καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας. Το Eco για μεγιστοποίηση της αυτονομίας, το Νormal για καθημερινή χρήση και το Sport όπου η προτεραιότητα δίνεται στις επιδόσεις. Ο οδηγός απλά επιλέγει το πρόγραμμα που ταιριάζει με τις συνθήκες οδήγησης και το αυτοκίνητο κάνει ότι χρειάζεται ώστε να διατηρήσει την μέγιστη δυνατή ενέργεια στην μπαταρία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα θα βρείτε εδώ

Έχουν κορυφαία αυτονομία. Η εξαιρετική αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας από το σύστημα της Peugeot επιτρέπει στα ηλεκτρικά της μοντέλα να φθάσουν έως και τα 340 kmαυτονομίας με βάση το πρότυπο WLTP. Με βάση τις έρευνες και την τυπική χρήση ενός τέτοιου αυτοκινήτου, μπορεί να χρειαστεί φόρτιση ίσως και μόνο μία φορά την εβδομάδα για αστική χρήση.

Έχει εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας. Ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της καλής λειτουργίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι το σύστημα μέσω του οποίου μέρος της ενέργειας από την πέδηση επιστρέφει στην μπαταρία. Η επιλογή «Brake» (φρενάρισμα με τον κινητήρα) λειτουργεί ως φρένο κινητήρα και περιορίζει τη χρήση του πεντάλ των φρένων, ενώ φορτίζει τη μπαταρία κατά την διάρκεια της επιβράδυνσης. Διατίθενται δύο λειτουργίες πέδησης: μέτρια, για αίσθηση παρόμοια με εκείνην ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης και αυξημένη, για επιβράδυνση ελεγχόμενη από το πεντάλ του γκαζιού στην φιλοσοφία του one pedal.

Διατίθενται με δύο επιλογές on board φορτιστή. Μία ιδιαίτερα έξυπνη ιδέα της Peugeot είναι να εφοδιάσει τα αυτοκίνητά της με δύο διαφορετικούς on board φορτιστές. Έναν στα 7,4 kW και έναν στα 11,0 kW, με την πρώτη να είναι και αρκετά πιο προσιτή στο κόστος κτήσης. Αυτό επιτρέπει στον καταναλωτή να επιλέξει ότι τον εξυπηρετεί περισσότερο, είτε μειώνοντας το κόστος αγοράς με τον “μικρό” φορτιστή είτε επιλέγοντας να έχει μικρότερους χρόνους φόρτισης με τον μεγάλο.

Οι χρόνοι φόρτισης είναι ιδιαίτερα χαμηλοί. Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot προσφέρουν πολλές δυνατότητες φόρτισης, ανάλογα με την εγκατάσταση που διαθέτει ο καταναλωτής. Μία τυπική διάρκεια φόρτισης σε wallbox των 11,0 kW φθάνει στις 7,5 ώρες για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Η Peugeot παρέχει και τη μοναδική δυνατότητα για φόρτιση σε ταχυφορτιστή έως και 100 kW, όπου η μπαταρία μπορεί να φθάσει στο 80% της ενεργειακής της χωρητικότητας σε μόλις 30 λεπτά.

Έχουν πολύ προσιτές τιμές. Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot υπάγονται στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” και έτσι έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των επιδοτήσεων και των φορολογικών απαλλαγών για εταιρική χρήση. Απαλλάσσονται επίσης από τα τέλη κυκλοφορίας και το τέλος ταξινόμησης.

Είναι η επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης. Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ και θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε. Αγοράζοντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σήμερα εξασφαλίζει κανείς την σιγουριά ότι θα μπορεί να κινείται ελεύθερα στα κέντρα των πόλεων και σε περιοχές που θα απαγορεύονται τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ταυτόχρονα προωθεί το οικολογικό του προφίλ και μειώνει το αποτύπωμά του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Είναι μία συμφέρουσα αγορά σε βάθος χρόνου. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Peugeot έχει σημαντικά μικρότερες ανάγκες για σέρβις και συντήρηση. Είναι επίσης σαφώς πιο οικονομικό στην καθημερινή χρήση λόγω της τεράστιας διαφοράς που υπάρχει στο κόστος ανάμεσα στα ορυκτά καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι έρευνες επίσης δείχνουν ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάνει πολύ πιο γρήγορα την απόσβεση του κόστους αγοράς του από ένα αντίστοιχο με συμβατικό κινητήρα στον τυπικό μέσο χρόνο ζωής ενός αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot e208, e2008 και 3008 PHEV: Τα λιοντάρια της ηλεκτρικής εποχής
Peugeot 2008: Σαρωτικό σε πωλήσεις το ελληνικό Car of the Year
Δοκιμή: Peugeot e-2008