Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Peugeot: Οι 11+1 λόγοι της κυριαρχίας της και στα ηλεκτρικά μοντέλα

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot: Οι 11+1 λόγοι της κυριαρχίας της και στα ηλεκτρικά μοντέλα

PEUGEOT 2021-1

Peugeot: Οι 11+1 λόγοι της κυριαρχίας της και στα ηλεκτρικά μοντέλα

PEUGEOT 2021-1

H Peugeot ανοίγεται στην ηλεκτροκίνηση με μία κορυφαία γκάμα αυτοκινήτων, συνδυάζοντας premium αίσθηση ποιότητας και άνεσης, με μοναδική σχεδίαση και εξελιγμένη τεχνολογία, δημιουργώντας έτσι τις απόλυτες ηλεκτρικές επιλογές για τον Έλληνα καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Το γαλλικό “λιοντάρι” μπαίνει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με την ηγετική ορμή που αρμόζει στην εταιρία που τα τελευταία χρόνια όχι μόνο κατάφερε να αλλάξει το προφίλ της και να γίνει ένας από τους καταξιωμένους premium κατασκευαστές, αλλά έχει κυριαρχήσει και στις πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη και μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Με αυτοκίνητα όπως τα 3008, 208 και 2008, η Peugeot έφερε έναν εντελώς φρέσκο σχεδιαστικό αέρα στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, κέρδισε σημαντικά βραβεία σε κάθε κατηγορία και ανανέωσε την φιλοσοφία της, στοχεύοντας πλέον σε ένα πιο απαιτητικό κοινό τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την ποιότητα όσο και με την τεχνολογία που αναζητά κανείς σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Η ηλεκτροκίνηση βρίσκει την γαλλική εταιρία στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας της. Και απέναντι σ’ αυτή την πρόκληση η Peugeot έχει ήδη δώσει τα πρώτα εντυπωσιακά δείγματα γραφής. Μία γκάμα από αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα, τα οποία διακρίνονται για τον συνδυασμό κορυφαίας ποιότητας με την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα που επιτρέπει η σημερινή τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών. Χάρη στα εξελιγμένα ηλεκτρικά συστήματα της γαλλικής εταιρίας, τα αυτοκίνητά της προσφέρουν την μοναδική αίσθηση της οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ένα πιο ευρύ κοινό, διατηρώντας το κόστος κτήσης σε προσιτά επίπεδα και υποστηρίζοντας τον σύγχρονο καταναλωτή με μία σειρά υπηρεσιών και after sales παροχών που κάνουν την επιλογή ενός EV Pegueot ένα σίγουρο και γεμάτο αυτοπεποίθηση βήμα.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Peugeot προσφέρονται εδώ

Η ηλεκτρική εποχή της Peugeot είναι πλέον εδώ. Και εντυπωσιάζει τους πάντες με την ολοκληρωμένη μηχανολογική και σχεδιαστική φιλοσοφία της. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα βασικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών μοντέλων της Peugeot και τι είναι αυτό που τα καθιστά τις κορυφαίες επιλογές στις κατηγορίες τους για την ελληνική αγορά.

  • Έχουν υψηλή απόδοση. Η ισχύς των 136 ίππων και η ροπή των 260 Νm είναι κορυφαία απόδοση για αυτοκίνητα των μικρών κατηγοριών. Εξασφαλίζουν μάλιστα και απίστευτες επιδόσεις, αντίστοιχες ενός σπορ μοντέλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το compact SUV e-2008 επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 8,5 δευτερόλεπτα.

  • Έχουν κορυφαία χαρακτηριστικά λειτουργίας. Λόγω της απουσίας κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν υπάρχουν θόρυβοι και κραδασμοί. Η εμπειρία οδήγησης είναι μοναδική, χάρη και στο κιβώτιο μίας σχέσης που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια από τον οδηγό. Αυτό που ενθουσιάζει πάντως περισσότερο είναι η ακαριαία απόδοση στο πάτημα του πεντάλ με την αστείρευτη αίσθηση επιτάχυνσης από κάθε ταχύτητα και σε κάθε είδους συνθήκη.
  • Παραμένουν σπορ και δυναμικά σε εμφάνιση και οδήγηση. Η ενσωμάτωση του ηλεκτρικού συστήματος δεν αλλάζει σε τίποτα στους χώρους και την γενικότερη αίσθηση ποιότητας που χαρακτηρίζει τα ηλεκτρικά Peugeot. Τα ιδιαίτερα όμως χαρακτηριστικά λειτουργίας της ηλεκτροκίνησης προσθέτουν ένα έξτρα σπορτίφ στοιχείο, το οποίο τονίζει ακόμα περισσότερο την μεγάλη παράδοση που έχει η γαλλική εταιρία στο να δημιουργεί αυτοκίνητα απολαυστικά στην οδήγηση.
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Peugeot προσφέρονται εδώ

  • Διαθέτουν εξελιγμένης τεχνολογίας μπαταρίες. Οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου των ηλεκτρικών της Peugeot είναι τελευταίας γενιάς και έχουν προσαρμοστεί έτσι στο πλαίσιο των αυτοκινήτων ώστε να μην “κλέβουν” χώρο από το σαλόνι ή τον χώρο των αποσκευών. Αποτελούν δομικό στοιχείο του πλαισίου, καθιστώντας το πιο άκαμπτο και πιο σίγουρο στην γρήγορη οδήγηση. Είναι επίσης καλά προστατευμένες για ενδεχόμενο σύγκρουσης. Χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους και την καλύτερη κατανομή των μαζών, τα ηλεκτρικά της Peugeot έχουν πολύ πιο ισορροπημένη και πολιτισμένη οδηγική συμπεριφορά. Η μπαταρία επίσης καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητάς της.
  • Εφοδιάζονται με τρία προγράμματα λειτουργίας για καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας. Το Eco για μεγιστοποίηση της αυτονομίας, το Νormal για καθημερινή χρήση και το Sport όπου η προτεραιότητα δίνεται στις επιδόσεις. Ο οδηγός απλά επιλέγει το πρόγραμμα που ταιριάζει με τις συνθήκες οδήγησης και το αυτοκίνητο κάνει ότι χρειάζεται ώστε να διατηρήσει την μέγιστη δυνατή ενέργεια στην μπαταρία.
Advertisement

  • Έχουν κορυφαία αυτονομία. Η εξαιρετική αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας από το σύστημα της Peugeot επιτρέπει στα ηλεκτρικά της μοντέλα να φθάσουν έως και τα 340 χιλιόμετρα σε αυτονομία με βάση το πρότυπο WLTP. Με βάση τις έρευνες και την τυπική χρήση ενός τέτοιου αυτοκινήτου, μπορεί να χρειαστεί φόρτιση ίσως και μόνο μία φορά την εβδομάδα για αστική χρήση.
  • Έχει εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας. Ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της καλής λειτουργίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι το σύστημα μέσω του οποίου μέρος της ενέργειας από την πέδηση επιστρέφει στην μπαταρία. Η επιλογή «Brake» (φρενάρισμα με τον κινητήρα) λειτουργεί ως φρένο κινητήρα και περιορίζει τη χρήση του πεντάλ των φρένων, ενώ φορτίζει τη μπαταρία κατά την διάρκεια της επιβράδυνσης. Διατίθενται δύο λειτουργίες πέδησης: μέτρια, για αίσθηση παρόμοια με εκείνην ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης και αυξημένη, για επιβράδυνση ελεγχόμενη από το πεντάλ του γκαζιού στην φιλοσοφία του one pedal.

  • Διατίθενται με δύο επιλογές on board φορτιστή. Mία ιδιαίτερα έξυπνη ιδέα της Peugeot είναι να εφοδιάσει τα αυτοκίνητά της με δύο διαφορετικούς on board φορτιστές. Έναν στα 7,4 kW και έναν στα 11,0 kW, με την πρώτη να είναι και αρκετά πιο προσιτή στο κόστος κτήσης. Αυτό επιτρέπει στον καταναλωτή να επιλέξει ότι τον εξυπηρετεί περισσότερο, είτε μειώνοντας το κόστος αγοράς με το “μικρό” φορτιστή είτε επιλέγοντας να έχει μικρότερους χρόνους φόρτισης με τον μεγάλο.
  • Οι χρόνοι φόρτισης είναι ιδιαίτερα χαμηλοί. Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot προσφέρουν πολλές δυνατότητες φόρτισης, ανάλογα με την εγκατάσταση που διαθέτει ο καταναλωτής. Μία τυπική διάρκεια φόρτισης σε wallbox των 11,0 kW φθάνει στις 7,5 ώρες για το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας. Η Peugeot παρέχει και την μοναδική δυνατότητα για φόρτιση έως και σε ταχυφορτιστή των 100 kW, όπου η μπαταρία μπορεί να φθάσει στο 80% της ενεργειακής της χωρητικότητας σε μόλις 30 λεπτά.
  • Έχουν πολύ προσιτές τιμές. Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot υπάγονται στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” και έτσι έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των επιδοτήσεων και των φορολογικών απαλλαγών για εταιρική χρήση. Απαλλάσσονται επίσης από τα τέλη κυκλοφορίας και το τέλος ταξινόμησης.

  • Είναι η επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης. Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ και θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε. Αγοράζοντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σήμερα εξασφαλίζει κανείς την σιγουριά ότι θα μπορεί να κινείται ελεύθερα στα κέντρα των πόλεων και σε περιοχές που θα απαγορεύονται τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ταυτόχρονα προωθεί το οικολογικό του προφίλ και μειώνει το αποτύπωμά του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.
  • Είναι μία συμφέρουσα αγορά σε βάθος χρόνου. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Peugeot έχει σημαντικά μικρότερες ανάγκες για σέρβις και συντήρηση. Είναι επίσης σαφώς πιο οικονομικό στην καθημερινή χρήση λόγω της τεράστιας διαφοράς που υπάρχει στο κόστος ανάμεσα στα ορυκτά καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι έρευνες επίσης δείχνουν ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάνει πολύ πιο γρήγορα την απόσβεση του κόστους αγοράς του από ένα αντίστοιχο με συμβατικό κινητήρα στον τυπικό μέσο χρόνο ζωής ενός αυτοκινήτου.
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Peugeot προσφέρονται εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 2008: Σαρωτικό σε πωλήσεις το ελληνικό Car of the Year
Peugeot e-2008: Ο πρωταθλητής μπαίνει στην… πρίζα
Peugeot e-208: Η οδηγική απόλαυση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης