Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Peugeot 3008 Hybrid: Τα premium SUV στα καλύτερά τους

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 3008 Hybrid: Τα premium SUV στα καλύτερά τους

PEUGEOT 2021-1

Peugeot 3008 Hybrid: Τα premium SUV στα καλύτερά τους

PEUGEOT 2021-1

Η παρουσία του 3008 αναβάθμισε συνολικά την Peugeot, καθιερώνοντάς την στην λίστα με τους premium κατασκευαστές. Και η μοναδική σε τεχνολογία και χαρακτήρα plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου, τονίζει ακόμα περισσότερο αυτή την αίσθηση πολυτέλειας και κορυφαίας οδηγικής απόλαυσης.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνιση του 3008 πριν λίγα χρόνια στην αγορά υπήρξε ένα καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη της Peugeot και την αναβάθμισή της σε έναν premium κατασκευαστή ανάμεσα στους λίγους και εξέχοντες της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το πολύ προχωρημένο σχεδιαστικά και κορυφαίο σε ποιότητα και οδηγικό χαρακτήρα SUV της γαλλικής εταιρίας, άλλαξε την ροή των πραγμάτων όχι μόνο για την ίδια την Peugeot αλλά και για ολόκληρη την κατηγορία του. Τα βραβεία ήρθαν το ένα μετά το άλλο ξεπερνώντας πλέον και τον αριθμό των εβδομήντα, οι πωλήσεις κοντεύουν να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο μονάδες σε όλο τον κόσμο, ενώ και η αποδοχή από κοινό και ειδικούς υπήρξε διθυραμβική, για ένα αυτοκίνητο που εντυπωσίασε με την συνολική του ποιότητα και την κορυφαία τεχνολογία που το χαρακτήριζε.

Μία απτή ένδειξη της τεχνολογικής υπεροχής της Peugeot είναι και η plug-in υβριδική έκδοση του 3008. Ένα αυτοκίνητο με πολύ υψηλά επίπεδα μηχανολογικής και σχεδιαστικής αντίληψης, τα οποία προσφέρουν μοναδική οικονομία σε καύσιμο, προστατεύουν το περιβάλλον χάρη στους χαμηλούς ρύπους, ενώ διαθέτουν και πολύ υψηλή ιπποδύναμη με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις και απίστευτα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης στον οδηγό τους. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με πανταχού παρούσα την αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης, στοιχεία που υπήρξαν εξ αρχής τα βασικά χαρακτηριστικά της τεράστιας επιτυχίας του 3008.

Πριν λίγο καιρό, το 3008 ανανεώθηκε αισθητικά, τονίζοντας ακόμα περισσότερο την φινέτσα και τον δυναμισμό που χαρακτήριζε από την αρχή το μοναδικό SUV της Peugeot. Η νέα μάσκα με τα καινούργια φωτιστικά σώματα LEDi με λειτουργία SDLi και την 3D γρίλια αναδεικνύουν το διακριτικό αλλά μαζί και επιβλητικό του στιλ το οποίο ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο τολμηρό και το αυθεντικό. Τα σήματα HYBRID ή HYBRID4 που διακοσμούν το νέο SUV Peugeot 3008 υπογραμμίζουν διακριτικά ότι ανήκει στο καινοτόμο τεχνολογικό κόσμο των plug-in υβριδικών μοντέλων. Εκτός αυτού υπάρχουν πανέμορφες ζάντες 19 ιντσών San Francisco με νέα σχεδίαση, ενώ τα πλαστικά προστατευτικά των θόλων των τροχών αυξάνουν τον δυναμισμό του 3008 ακόμα περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το plug-in υβριδικό 3008 μπορείτε να βρείτε εδώ

Το εσωτερικό του νέου υβριδικού Peugeot 3008 SUV έρχεται με αποκλειστική επένδυση i TEP Mistral-Alcantara Greval με διακοσμητική ραφή Aikinite. Αναβαθμισμένο είναι και το i-Cockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη αφής να έχουν περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες με βάση το ηλεκτρικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου. Έτσι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη πολυμέσων των 10,0 ιντσών παρέχουν ανά πάσα στιγμή πληροφορίες σχετικά με την ισχύ της μπαταρίας και την ηλεκτρική αυτονομία, την αυτονομία του καυσίμου, το πρόγραμμα οδήγησης που είναι σε λειτουργία, τα στατιστικά στοιχεία για την κατανάλωση, την απεικόνιση των ενεργειακών ροών του υβριδικού συστήματος, την ενεργοποίηση της λειτουργία e-save και πολλά ακόμα.

Advertisement

Στην plug-in υβριδική έκδοση του 3008, η Peugeot ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα στρατηγική, παρουσιάζοντας δύο εκδόσεις με διαφορετική ηλεκτρική διάταξη και δύο επίπεδα ισχύος. Η πρώτη είναι η «απλή» Hybrid εκεί όπου ο βενζινοκινητήρας PureTech του 1,6 λίτρου αποδίδει 180 ίππους και σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα των 81 kW στον εμπρός άξονα, φέρνει την συνδυαστική απόδοση στους 225 ίππους. Η δεύτερη έκδοση Hybrid4, εφοδιάζεται και αυτή με τον ίδιο κινητήρα βενζίνης με απόδοση όμως στους 200 ίππους και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός άξονα με απόδοση στα 81 kW και έναν στον πίσω άξονα με απόδοση στα 83 kW. H συνδυαστική ισχύς σε αυτή την έκδοση φθάνει στην κορυφαία τιμή των 300 ίππων. Η ισχύς αυτή δημιουργεί ένα ιδιαίτερα γρήγορο SUV με εμφανή τα σπορ χαρακτηριστικά, και πραγματικά μοναδικές επιδόσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας του, καθώς το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 5,9 sec!

Advertisement

Και οι δύο εκδόσεις του Peugeot 3008 Plug-in βασίζονται στην εξελιγμένη πλατφόρμα ΕΜΡ2 η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να ανταποκρίνεται ιδανικά στην ενσωμάτωση της υβριδικής ή και της αμιγώς ηλεκτρικής τεχνολογίας. Έτσι η μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι άψογα προσαρμοσμένη πάνω στο πλαίσιο, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κλέβει χώρο από τους επιβάτες και τις αποσκευές, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ως δομικό στοιχείο το πλαίσιο στο να αποκτήσει ακόμα υψηλότερη ακαμψία. Παράλληλα η μπαταρία έχει προσαρμοστεί πάνω στο πλαίσιο με γνώμονα και την ασφάλεια σε ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το plug-in υβριδικό 3008 μπορείτε να βρείτε εδώ

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου είναι ενεργειακής χωρητικότητας 13,2 kW και εξασφαλίζει αυτονομία 56 χιλιομέτρων στην Hybrid έκδοση και 59 χιλιομέτρων στην Hybrid4 με βάση το πρότυπο WLTP. H φόρτισή της διαρκεί 2 ώρες με Wallbox 7,4 kW/32A και φορτιστή OBC 7,4kW (προαιρετικός εξοπλισμός), ή 4 ώρες με πρίζα τύπου Green’up 3,7 kW/16A και φορτιστή OBC 3,7kW, ή 8 ώρες με πρίζα τύπου Schuko 1,8 kW/8Α και φορτιστή OBC 3,7kW. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η συγκεκριμένη μπαταρία προσφέρεται από την Peugeot με εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητας φόρτισης.

Advertisement

Peugeot-3008-2020-blue-c1000x600

Το νέο Peugeot 3008 Hybrid προσφέρει μία διαφορετική αίσθηση κινητικότητας, και γι’ αυτό φροντίζουν και τα 4 προγράμματα οδήγησης που διαθέτει. Το Electric για 100% κίνηση με τον ηλεκτροκινητήρα, τo Hybrid για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υβριδικού συστήματος, το Sport για μέγιστη δυνατή απόδοση όλων των κινητήρων με στόχο τις επιδόσεις και την σπορ οδηγική απόλαυση και το 4WD στην έκδοση Hybrid4 μέσω του οποίου υπάρχει ειδική διαχείριση του ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για μετακίνηση και πέρα από την άσφαλτο και off road διαδρομές. Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με το εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8 των 8 σχέσεων, το οποίο ανταποκρίνεται ιδανικά στις απαιτήσεις του υβριδικού συστήματος.

Η μπαταρία έχει τη δυνατότητα να φορτίζει και εν κινήσει, χάρη σε ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας από το φρενάρισμα, το οποίο μάλιστα διαθέτει και δύο στάδια ισχύος. Παράλληλα υπάρχει και η λειτουργία e-Save μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το ποσοστό της ενέργειας που θέλει να διατηρήσει στην μπαταρία για να την χρησιμοποιήσει όταν θα το απαιτήσουν οι συνθήκες. Οι εκπομπές ρύπων είναι ιδιαίτερα χαμηλές, με το CO2 να κυμαίνεται μεταξύ 29 και 33 gr/km (κατά WLTP) ενώ και η κατανάλωση είναι σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα στα 1,3 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το plug-in υβριδικό 3008 μπορείτε να βρείτε εδώ

Η plug-in υβριδική τεχνολογία επιτρέπει στο 3008 Ηybrid να κινείται για μεγάλο χρονικό διάστημα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, κάτι που βελτιώνει σημαντικά την οδηγική απόλαυση και αναδεικνύει στον μέγιστο βαθμό τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η άνετη και ήρεμη οδήγηση χάρη στην απουσία κραδασμών και θορύβων κατά τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα και η ακαριαία επιτάχυνση χάρη στην άμεσα διαθέσιμη ροπή, φέρνουν μία εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης, η οποία είναι ιδιαίτερα απολαυστική για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Παράλληλα υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από την χρήση του 3008 Hybrid, καθώς παρουσιάζει μία μέση εξοικονόμηση καυσίμου κατά 40% σε σχέση με ένα αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης, έχει μειωμένο κόστος συντήρησης, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και μειωμένο τέλος ταξινόμησης. Χάρη δε και στο ότι οι περισσότερες εκδόσεις του 3008 Hybrid έχουν Λιανική Τιμή Προ Φόρων κάτω από το όριο των 40.000 ευρώ, μπορούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” για απαλλαγή φόρου χρήστη σε εταιρική χρήση.

Σε κάθε περίπτωση το plug-in υβριδικό Peugeot 3008 Hybrid αποτελεί ένα κορυφαίο δείγμα γραφής και μία επίδειξη δύναμης της νέας εποχής της γαλλικής εταιρίας, εκεί όπου το premium στοιχείο της ποιότητας και της πολυτέλειας συναντιέται με την τεχνολογία του μέλλοντος και την οικολογική ευαισθησία. Το 3008 Ηybrid αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση αυτής της κατηγορίας οχημάτων, καθώς πέρα από το μοναδικό τεχνολογικό του υπόβαθρο συνδυάζει και την πανταχού παρούσα την μακρά παράδοση της Peugeot να δημιουργεί αυτοκίνητα με σπορ χαρακτήρα που απολαμβάνεις να οδηγείς. Μία ιδανική συνύπαρξη του παρελθόντος και του μέλλοντος, σε ένα αυτοκίνητο που δείχνει τον δρόμο στα premium SUV, αποτελώντας την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της ελληνικής αγοράς.

Περισσότερες πληροφορίες για το plug-in υβριδικό 3008 μπορείτε να βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot: Η εξέλιξη του i-Cockpit
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 208 1.5 BlueHDi vs Toyota Yaris 1.5 Hybrid
Peugeot e-2008: Ο πρωταθλητής μπαίνει στην… πρίζα