Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Peugeot 3008 Hybrid: 5+1 λόγοι που το κάνουν το απόλυτο premium SUV

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 3008 Hybrid: 5+1 λόγοι που το κάνουν το απόλυτο premium SUV

PEUGEOT 2021-1

Peugeot 3008 Hybrid: 5+1 λόγοι που το κάνουν το απόλυτο premium SUV

PEUGEOT 2021-1

Αν θέλεις να συνδυάσεις κορυφαία οδηγική απόλαυση με premium χαρακτηριστικά ποιότητας και εξοπλισμού και οικονομία σε καύσιμο μαζί με οικολογικό προφίλ, το plug-in υβριδικό Peugeot 3008 Hybrid είναι η απόλυτη επιλογή.

Advertisement
Advertisement

Η είσοδος του 3008 στην γκάμα της Peugeot άλλαξε τη ροή της ιστορίας της γαλλικής εταιρίας αλλά και ολόκληρης της κατηγορίας των SUV. Για την Peugeot ήταν η πιο σημαντική ένδειξη της μετάβασής της σε ένα premium κατασκευαστή, καθώς το πανέμορφο και γεμάτο στιλ 3008 κατάφερε να συνδυάσει κορυφαίας ποιότητας κατασκευή με μία οδική παρουσία που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από ακριβότερα και πιο μεγάλης κατηγορίας αυτοκίνητα. Τα βραβεία ήρθαν βροχή (πάνω από 70 έχει ήδη στο ενεργητικό του) ενώ και οι πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και την Ελλάδα, έβαλαν την Peugeot σε μία εντελώς νέα τροχιά.

Η ανανεωμένη του γενιά συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους πάντες και να αποτελεί σημείο αναφοράς για την κατηγορία του. Και όπως ήταν αναμενόμενο δεν θα μπορούσε παρά να είναι και η εμπροσθοφυλακή στη μετάβαση της Peugeot προς την ηλεκτροκίνηση. Εκεί που η γαλλική εταιρεία θέλει να αφήσει το δικό της premium στίγμα, συνδυάζοντας οικονομική λειτουργία με μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης και έναν ξεκάθαρο σπορτίφ χαρακτήρα. Ας δούμε ποια είναι τα 5+1 στοιχεία που κάνουν το Peugeot 3008 Hybrid την κορυφαία πρόταση στην κατηγορία των σύγχρονων εξηλεκτρισμένων SUV στην χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

1. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή, μια κίνηση ιδιαίτερα έξυπνη από την πλευρά της Peugeot. Η πρώτη είναι η “απλή” Hybrid όπου ο βενζινοκινητήρας PureTech των 1,6 λίτρων συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα81kW στον εμπρός άξονα με τη συνδυαστική απόδοση να φθάνει στους 225 ίππους. Η δεύτερη ονομάζεται Hybrid4 και πέρα από τον βενζινοκινητήρα που εδώ αποδίδει 200 ίππους, εφοδιάζεται και με δύο ηλεκτροκινητήρες των 81 kW, έναν σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει στους 300 ίππους εξασφαλίζοντας μοναδικές επιδόσεις, καθώς το 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε μόλις 5,9 sec. Η έκδοση Hybrid4 έχει και χαρακτηριστικά τετρακίνησης για εκτός δρόμου αποδράσεις. Και οι δύο εφοδιάζονται με το εξαιρετικό σε απόδοση και αμεσότητα αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8 των 8 σχέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το Peugeot 3008 Plug-in hybrid θα βρείτε εδώ

2. Έχει ικανοποιητική ηλεκτρική αυτονομία. Η μπαταρία με την οποία εφοδιάζονται και οι δύο εκδόσεις είναι ενεργειακής χωρητικότητας των 13,2 kWh και είναι τοποθετημένη έξυπνα στο δάπεδο έτσι ώστε να μην περιορίζει τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Η αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία φτάνει τα 56 χιλιόμετρα για την έκδοση Ηybrid και τα 59 χιλιόμετρα για την Hybrid4. Οι τιμές αυτές είναι άκρως ανταγωνιστικές, καθώς καλύπτουν μία μέση αστική χρήση ενός τυπικού καταναλωτή αυτής της κατηγορίας.

Advertisement

3. Έχει μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης. Η ήδη καταξιωμένη premium ποιότητα της οδικής συμπεριφοράς και της άνεσης που εξασφαλίζει το 3008 τονίζεται ακόμα περισσότερο από την παρουσία των ηλεκτροκινητήρων. Σε αμιγώς ηλεκτρική κίνηση το 3008 εξασφαλίζει στους επιβάτες τους συνθήκες απόλυτα πολυτελούς μετακίνησης, καθώς απουσιάζουν οι θόρυβοι και οι κραδασμοί των μηχανικών μερών. Αλλά και στην υβριδική λειτουργία, η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία του βενζινοκινητήρα, με πιο άμεση απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού και μία κορυφαία αίσθηση από την μοναδική ποιότητα κύλισης.

Advertisement

4. Έχει μικρή διάρκεια για τη φόρτιση της μπαταρίας. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει σε διάφορα σημεία με το χρόνο που απαιτείται να ποικίλλει ανάλογα με την ισχύ της εκάστοτε παροχής ρεύματος. Με τον βασικό on-board φορτιστή των 3,7 kW χρειάζονται περίπου 4 ώρες σε οικιακή πρίζα των 16Α ή λιγότερο από 2 ώρες με τον προαιρετικό on board φορτιστή των 7,4 kW σε οικιακό wallbox. Για ακόμα πιο γρήγορους χρόνους φόρτισης υπάρχει και η επιλογή με τον έξτρα on-board φορτιστή των 11,0 kW. Όμως και το ίδιο το αυτοκίνητο φροντίζει να διατηρεί την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χάρη στα τέσσερα προγράμματα λειτουργίας που διαθέτει. Το Electric για 100% κίνηση με τον ηλεκτροκινητήρα, τo Hybrid για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υβριδικού συστήματος, το Sport για μέγιστη δυνατή απόδοση όλων των κινητήρων με στόχο τις επιδόσεις και την σπορ οδηγική απόλαυση και το 4WD στην έκδοση Hybrid4 μέσω του οποίου υπάρχει ειδική διαχείριση του ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για μετακίνηση και πέρα από την άσφαλτο και off road διαδρομές. Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει και ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος, το οποίο επαναφορτίζει την μπαταρία κατά την διάρκεια της πέδησης. Διατίθεται επίσης και το πρόγραμμα e-Save μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το ποσοστό ενέργειας της μπαταρίας που θέλει να διατηρήσει. Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη σε περιοχές με περιορισμό κυκλοφορίας συμβατικών οχημάτων οπότε επιλέγεται η αμιγής ηλεκτροκίνηση.

Peugeot-3008-2020-detail-b1000x600

Περισσότερες πληροφορίες για το Peugeot 3008 Plug-in hybrid θα βρείτε εδώ

Advertisement

5. Είναι το πιο ξεχωριστό και πιο πολυτελές SUV της κατηγορίας του. Η Peugeot με το 3008 άλλαξε την πορεία των εξελίξεων τόσο σε ό,τι αφορά την ίδια όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τα δεδομένα των σύγχρονων SUV. Το πανέμορφο αυτοκίνητο της Peugeot διατηρεί την μοναδική του αισθητική υπεροχή σε σχέση με όλο τον ανταγωνισμό, συνδυάζοντας στιλ και δυναμισμό σε μία εξαιρετική ισορροπία. Παραμένει το πιο αναγνωρίσιμο και ελκυστικό μοντέλο της κατηγορίας του, συνδυάζοντας ιδανικά το σωστό μέγεθος με τη στιβαρή εμφάνιση και μία αίσθηση ανώτερης κατηγορίας που κυριαρχεί παντού στην παρουσία του. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, με το ψηφιακό περιβάλλον που δημιουργεί το πρωτοποριακό i-Cockpit να συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις. Πολύ δε περισσότερο σ’ αυτές τις plug-in υβριδικές εκδόσεις που σε συνδυασμό με την εξαιρετική οθόνη του συστήματος πολυμέσων, προσφέρουν στον οδηγό πολύ περισσότερες πληροφορίες που άπτονται της ηλεκτρικής λειτουργίας. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε την κορυφαία ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί η Peugeot, τους τεράστιους χώρους για επιβάτες και αποσκευές και μία σούπερ μοντέρνα σχεδίαση που τονίζει στο έπακρο τον ξεκάθαρα premium χαρακτήρα του ανανεωμένου 3008.

6. Είναι ότι πιο σπορ και ευχάριστο στην οδήγηση μπορεί να αγοράσει κανείς στα εξηλεκτρισμένα SUV. Για την Peugeot το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης δεν είναι μόνο να έχει πρωτοποριακές και λειτουργικές λύσεις για τον καταναλωτή. Αλλά και να διατηρήσει το βασικό χαρακτηριστικό που είχε πάντα ως μάρκα: τη δυνατότητα να προσφέρει στον οδηγό μοναδικές εμπειρίες και να τον κάνει να απολαμβάνει την κάθε του στιγμή μέσα στο αυτοκίνητο. Και στο 3008 Ηybrid όλα αυτά παραμένουν στο προσκήνιο. Και μάλιστα ακόμα πιο ενισχυμένα, καθώς η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα κάνει τις αντιδράσεις πιο άμεσες και τις επιδόσεις αντίστοιχες με ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο. Πρόκειται για την απόλυτη επιλογή όσων θέλουν να συνδυάσουν τις οικολογικές τους ανησυχίες με την εξαιρετική οικονομία σε καύσιμο και έναν σπορτίφ οδηγικό χαρακτήρα που θα ενθουσιάσει τον οδηγό του. Ένα αυτοκίνητο αδιαμφισβήτος κυρίαρχος των premium SUV, γεμάτο δυναμισμό, αξεπέραστη σχεδίαση, κορυφαία ποιότητα και μία τεχνολογική υπεροχή που δύσκολα μπορείς να του αντισταθείς.

Περισσότερες πληροφορίες για το Peugeot 3008 Plug-in hybrid θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 3008 Hybrid: Η οδηγική απόλαυση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
Δοκιμή: Peugeot 3008 1.2 PureTech 130 EAT8
Peugeot 3008 Hybrid: H premium επιλογή στα plug-in υβριδικά