Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL ASTRA 2022

Opel Astra: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Ελλάδα 5:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel Astra: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

OPEL ASTRA 2022

Opel Astra: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

OPEL ASTRA 2022

Το νέο Opel Astra συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την παράδοση που ξεκίνησε το πάλαι ποτέ Kadett, ως πρωτοπόρος των απανταχού καινοτομιών. Με πέντε επιτυχημένες γενιές, σχεδόν 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Πολύ σημαντική είναι μεταξύ άλλων η νέα τεχνολογία αναγνώρισης ανθρώπινης φωνής, η οποία με κατανόηση φυσικής ομιλίας λειτουργεί πλήρως διασυνδεδεμένη όπως ολόκληρο το σύστημα infotainment της τελευταίας γενιάς.

Η Opel ακολουθεί σταθερά τη φιλοσοφία μέγιστης άνεσης με ελάχιστη διάσπαση της προσοχής. Το “Detoxtothemax” είναι το ‘μότο’ ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ψηφιακού άγχους.

Advertisement
Advertisement

Ως βάση χρησιμοποιείται το μοναδικό Pure Panel με μία φιλοσοφία διαισθητικής λειτουργίας, που γνωρίζουμε ήδη από το Opel Mokka, το νέο Grandland και το Astra. Τώρα, ο Γερμανός κατασκευαστής δίνει το έναυσμα για το επόμενο στάδιο ψηφιοποίησης. Οι προσωπικές προτιμήσεις θα μπορούν να αποθηκεύονται, μελλοντικά, ως προφίλ. Το σύστημα infotainment θα αναγνωρίζει οδηγούς και επιβάτες από τα smartphone τους.

Επομένως, διαφορετικά άτομα θα μπορούν να ενεργοποιούν τις προσωπικές ρυθμίσεις τους μέσω της οθόνης αφής. Οι σχεδιαστές της Opel δημιούργησαν avatar για διαφορετικούς χαρακτήρες. Όταν ενεργοποιείται η πλοήγηση στο Pure Panel, υποστηρίζεται online σε πραγματικό χρόνο (Connected Navigation Plus), που σημαίνει ότι η όποια κυκλοφοριακή συμφόρηση, για παράδειγμα, μπορεί να ανιχνεύεται ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνει.

Advertisement

Να τονίσουμε πως διατίθενται ενημερώσεις χαρτών “overtheair”, ώστε η εκάστοτε τελευταία έκδοση να είναι άμεσα διαθέσιμη στους πελάτες. Είναι γεγονός πως το νέο Astra διαθέτει την τελευταία γενιά πλήρως διασυνδεδεμένων συστημάτων υποστήριξης οδήγησης, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

Το Opel Astra εισέρχεται αισίως στην έκτη γενιά του και ξεκινά μία ακόμα νέα συναρπαστική εποχή στα hatchbacks. Για πρώτη φορά, το μοντέλο θα διατίθεται με ηλεκτροκίνηση, αλλά και ως plug-in hybrid σε δύο επίπεδα ισχύος. Βέβαια, μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η σταθερή αξία των σύγχρονων εξελιγμένων υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και diesel που θα αποσπάσουν μεταξύ άλλων δικαιολογημένα την μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις του νέου Astra.

Advertisement

Εκτός αυτών βέβαια, το νέο Opel Astra αποτελεί επίσης περίτρανα μία «σχεδιαστική δήλωση» για τον Γερμανό κατασκευαστή, αφού χωρίς περιστροφές εκφράζει το νέο πρόσωπο της μάρκας (Opel Vizor) και εφαρμόζει το ψηφιακό «Pure Panel».

Τέλος, το αμάξωμα του νέου Astra διαθέτει εμφανώς αρκετές νευρώσεις για έξτρα δυναμισμό, αλλά και την απαραίτητη διχρωμία, με το πίσω μέρος του να παραπέμπει ευθέως σε φημισμένα κουπέ μοντέλα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ναι, το Opel Astra από εμπρός εντυπωσιάζει!
Η καρδιά του νέου Opel Astra
Καθαρός αέρας στο εσωτερικό του Opel Astra