Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL ASTRA 2022

Καθαρός αέρας στο εσωτερικό του Opel Astra

Ελλάδα 5:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καθαρός αέρας στο εσωτερικό του Opel Astra

OPEL ASTRA 2022

Καθαρός αέρας στο εσωτερικό του Opel Astra

OPEL ASTRA 2022

Στην Opel και συγκεκριμένα στην καμπίνα του νέου Astra, ο αέρας που αναπνέεις είναι ένας βασικός παράγοντας για να αισθάνεται ο οδηγός πάντα ήρεμος και πιο ασφαλής τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεπιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Για την Opel είναι ξεκάθαρο ότι ένα ευχάριστο κλίμα στο σαλόνι του αυτοκινήτου είναι καθοριστικό για την ευχάριστη διαβίωση των επιβατών και την άνεσή τους. Το νέο σύστημα Intelli-Air έρχεται να κάνει το καλύτερο δυνατό για να προσφέρει όσο τον δυνατόν καθαρότερο αέρα στους επιβάτες.

Το Intelli-Air εφοδιάζεται με εξαιρετικά αποτελεσματικά φίλτρα αέρα και σωματιδίων, με ένα σύστημα που παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα στο σαλόνι. Το σύστημα αυτό ελέγχει συνεχώς την κατάσταση του αέρα στο σαλόνι, κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις όταν ανιχνεύει ότι η ποιότητα του αέρα πέφτει κάτω από κάποια επίπεδα που έχουν οριστεί.

Advertisement
Advertisement

Όταν η ποιότητα του εξωτερικού αέρα είναι κακή, τότε ο αισθητήρας που ελέγχει την ποιότητα του αέρα στο αυτοκίνητο (AQS) κλείνει τον αεραγωγό έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει μολυσμένος αέρας στο πολυτελές σαλόνι του γερμανικού αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση όμως που ο εσωτερικός αέρας είναι χειρότερος σε ποιότητα από τον εξωτερικό, λόγω καπνίσματος ή σκόνης στα ρούχα για παράδειγμα, τότε ο αεραγωγός επιλέγει να ανοίξει και πάλι, έτσι ώστε να παρέχει στους επιβάτες φρέσκο αέρα απέξω.

Χάρη στο Intelli-Air, ο εσωτερικός αέρας του νέου Astra παραμένει όσο το δυνατόν πιο καθαρός. Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται για την ποιότητα του αέρα μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων.

Advertisement

Εκεί εμφανίζεται ένα emoji σε σχήμα αυτοκινήτου, με το χρώμα να αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση του αέρα στο εσωτερικό. Η ποιότητα του αέρα στον των χώρο επιβατών παρακολουθείται από έναν αισθητήρα PM 2,5 που μπορεί να ανιχνεύσει σωματίδια μεγέθους έως και 2,5 μικρομέτρων.

Advertisement

Το Intelli-Air εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα ποιότητας αέρα στο σαλόνι του νέου Astra, χρησιμοποιώντας γνήσια φίλτρα σωματιδίων και ενεργού άνθρακα της Opel. Tα φίλτρα αυτά αποτελούνται από δύο στρώματα, και μπορούν να συγκρατήσουν τα σωματίδια αλλά και να φιλτράρουν οσμές και αέρια όπως το όζον.

Το φίλτρο είναι κατασκευασμένο από εξελιγμένα υλικά, και αλλάζει μία φορά στους 12 μήνες. Για την αλλαγή του υπάρχει σύστημα διαχείρισης των φίλτρων έτσι το νέο Opel Astra να ενημερώνει τον οδηγό όταν χρειάζεται αλλαγή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kαινοτόμες τεχνολογίες στο νέο Opel Astra
Η καρδιά του νέου Opel Astra
Η ομπρέλα ασφαλείας του νέου Opel Astra