Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Volkswagen Polo με δύο νέους κινητήρες

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volkswagen Polo με δύο νέους κινητήρες

ΑΓΟΡΑ

Volkswagen Polo με δύο νέους κινητήρες

ΑΓΟΡΑ

Η γκάμα του Polo εμπλουτίζεται με δύο νέους, τεχνολογικά προηγμένους κινητήρες βενζίνης. Ο 1.0 MPI EVO (80 ίππων) θα είναι πλέον ο εισαγωγικός κινητήρας της γκάμας, ενώ ο 1.5 TSI EVO (150 ίππων) θα προσφέρει άφθονη ισχύ και επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο Volkswagen Polo, ένα από τα παγκόσμια best sellers στην ιστορία της αυτοκίνησης, ενισχύει τη γκάμα του με δύο νέους, πολύ ενδιαφέροντες κινητήρες βενζίνης. Οι νέοι κινητήρες αναμένεται να ισχυροποιήσουν ιδιαίτερα τη θέση του Polo στην πιο δημοφιλή κατηγορία της ελληνικής αγοράς, αυτή των supermini.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο νέοι κινητήρες θα κάνουν το Polo ακόμα πιο ανταγωνιστικό στο εισαγωγικό τμήμα της κατηγορίας, αυτό των κινητήρων 1.000 και των 1.500 κ.εκ. με το τελευταίο να αντιπροσωπεύει το 19% του συνόλου των βενζινοκινητήρων της κατηγορίας.

Ο πιο ενδιαφέρων από τεχνολογική άποψη κινητήρας είναι ο 1.5 TSI EVO (150 ίππων), ο οποίος αποτελεί εξέλιξη του 1.4 TSI ACT. Η αύξηση του κυβισμού έχει επιτευχθεί μέσω αύξησης της διαδρομής του εμβόλου με αποτέλεσμα ο κινητήρας να είναι έντονα υποτετράγωνος και να παρουσιάζει καλύτερο θερμικό βαθμό απόδοσης και καλύτερη ανάπτυξη ροπής.

Ένα στοιχείο που πρέπει επίσης να επισημανθεί είναι η πίεση ψεκασμού του καυσίμου, η οποία είναι από τις υψηλότερες στην αυτοκινητοβιομηχανία, στα 350 bar, επιτρέποντας μικρότερο μέγεθος στα σταγονίδια του καυσίμου, ακριβέστερη ρύθμιση του μείγματος και μειωμένες εκπομπές σωματιδίων.

Advertisement

Οι εκκεντροφόροι εισαγωγής και εξαγωγής διαθέτουν μεταβλητό χρονισμό ενισχύοντας την απόδοση του κινητήρα σε όλα τα φορτία. Επίσης, σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, οι 2 μεσαίοι κύλινδροι απενεργοποιούνται με αποτέλεσμα ο κινητήρας να λειτουργεί ως δικύλινδρος 750 κ.εκ., μειώνοντας κατανάλωση και ρύπους.

Ο κινητήρας διαθέτει επίσης επίστρωση APS (Atmospheric plasma spray) στους κυλίνδρους, δημιουργώντας μικροσκοπικούς θύλακες λίπανσης με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι τριβές που υφίστανται τα ελατήρια κατά την κίνηση του εμβόλου, να απάγεται καλύτερα η θερμότητα και να αυξάνεται η ευελιξία του κινητήρα σε ότι αφορά την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου καυσίμου. Συνολικά, ο κινητήρας διακρίνεται από οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου και μακροζωία.

Advertisement

Από άποψη πωλήσεων, ίσως πιο σημαντικός είναι ο νέος κινητήρας 1.0 MPI EVO (80ίππων), ο οποίος θα αποτελέσει πλέον τον εισαγωγικό κινητήρα της γκάμας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα καινοτόμο κινητήρα της Volkswagen. Για πρώτη φορά η νέα τεχνολογία που έχει παρουσιάσει η μάρκα σε  μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, ενσωματώνεται στο νέο Polo και μάλιστα σε MPI κινητήρα, καθιστώντας την πιο προσιτή από ποτέ.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι ακόμα καλύτερες επιδόσεις με μειωμένες καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση εντός πόλης σε σύγκριση με τον 1.0 MPI (75 ίππων) κινητήρα, τον οποίο αντικαθιστά, είναι μειωμένη σχεδόν κατά 2 λίτρα/100 χλμ., προσφέροντας οικονομία που υπερβαίνει το 30%.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, το κύριο υλικό κατασκευής του κινητήρα είναι το αλουμίνιο, μειώνοντας έτσι το βάρος του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η θερμική διαχείριση. Η πολλαπλή εξαγωγής είναι ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή, επιτρέποντας πιο συμπαγείς διαστάσεις στον κινητήρα.

Ο νέος κινητήρας 1.0 MPI EVO, διαθέτει επίσης γεωμετρική συμπίεση 11.5:1 που επιτρέπει τον καλύτερο θερμικό βαθμό απόδοσης αλλά και ποιοτικότερη ανάπτυξη ροπής στρέψης. Η μέγιστη ισχύς είναι 80 ίπποι στις 6.200 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή τα 95 Nm στις 3.000 σ.α.λ.

Με την προσθήκη των δύο νέων κινητήρων στη γκάμα, η Volkswagen προσφέρει με το Polo την πληρέστερη πρόταση στην κατηγορία των supermini.

Τεχνολογικά προηγμένοι, ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου, από 1.000 έως 2.000 κ.εκ., ισχύος από 80 έως 200 ίππων, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, που προσφέρονται σε διάφορα επίπεδα εξοπλισμού και μπορούν να συνδυαστούν με προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού, σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, προκειμένου να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη και επιθυμία.

Τα πακέτα αυτά, με τις εμπορικές ονομασίες Technology Pack, Safety Pack και Design Pack, προσφέρουν τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέον εξοπλισμού της προτίμησης του πελάτη, σε τιμές πολύ καλύτερες απ’ ότι αν τα επιμέρους στοιχεία επελέγοντο μεμονωμένα.

Ενδεικτικά, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να περιλαμβάνει Active Info Display, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας, Pre-Crash – Σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών, Park-Pilot – Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, Roof  Pack (φιμέ τζάμια, διχρωμία με μαύρη οροφή και μαύρα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών), εσωτερικό πακέτο σχεδίασης Decor κλπ.