Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Το νέο Audi A3 τώρα και με diesel κινητήρα (+τιμές)

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Audi A3 τώρα και με diesel κινητήρα (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Το νέο Audi A3 τώρα και με diesel κινητήρα (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Ξεκίνησε στη χώρα μας τις πωλήσεις της η diesel έκδοση του Audi A3, που υπόσχεται χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και 0 τέλη κυκλοφορίας. Δείτε πόσο κοστίζει.

Advertisement
Advertisement

Με δύο εκδόσεις: Sportback και Sport Sedan το νέο A3 diesel έχει αποκλειστικά δίλιτρο κινητήρα 116 ίππων.

Το A3 ήταν το μοντέλο που ουσιαστικά δημιούργησε την premium compact κατηγορία πριν από 14 χρόνια και έκτοτε, διαρκώς την επαναπροσδιορίζει. Τρία χρόνια μετά ήρθε η  5θυρη έκδοση, που έδειξε το δρόμο σε ότι αφορούσε στην έννοια του Sportback, ένα συνδυασμό δύο διαφορετικών κόσμων: των χάτσμπακ και wagon αμαξωμάτων, με τα σπορ χαρακτηριστικά να δένουν αρμονικά με τους χώρους και την πρακτικότητα, σε compact σχήμα. Το ολοκαίνουργιο Α3 έρχεται να βάλει δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερική εμφάνιση

Ακόμη και η βασική έκδοση χρησιμοποιεί σχεδόν όλη την τεχνολογία LED. Η επίπεδη, σφηνοειδής μορφή τους υπογραμμίζει το σπορ χαρακτήρα του νέου Audi A3 Sportback. Οι προβολείς Matrix LED, η κορυφαία έκδοση της σειράς, ενσωματώνουν ψηφιακά φώτα ημέρας. Τα στοιχεία LED σε διάταξη 3×5 μπορούν να ενεργοποιηθούν μεταβλητά, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαφορετικές εκδόσεις του νέου A3 Sportback έχουν η καθεμία συγκεκριμένες υπογραφές. Επιπλέον, η μεγάλη σκάλα των προβολέων LED προσφέρει μόνιμα την υψηλή δέσμη δίχως να ενοχλεί τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Advertisement

Εσωτερικό

Η όψη black-panel του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας, οι κομψές ραφές σε χρώματα αντίθεσης, οι εντυπωσιακές θυρολαβές και ο νέος σχεδιασμός του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων, στοιχεία του εσωτερικού του A3 Sportback, δείχνουν και είναι σπορ και υψηλής ποιότητας.

Advertisement

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού

Το νέο A3 Sportback διακρίνεται από ευρεία εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας. Διαθέτει εκτεταμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, πολλά από τα οποία προέρχονται από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Ενδεικτικά, εξοπλίζεται με εμπρόσθιο ραντάρ με γωνία ανοίγματος 60 μοιρών που μπορεί να μετρήσει μέχρι πλάτος 160 μέτρων, δύο αισθητήρες πίσω ραντάρ, καθένας με εμβέλεια 70 μέτρα, μπροστινή κάμερα, δώδεκα αισθητήρες υπερήχων, καθώς και τέσσερις κάμερες προβολής περιβάλλοντος. Στο στάνταρ σύστημα Audi pre sense front, η κάμερα συνεργάζεται με το μπροστινό ραντάρ.

Advertisement

Αυτό επιτρέπει στο A3 Sportback να αποφεύγει ατυχήματα με άλλα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες μπροστά από το αυτοκίνητο ή τουλάχιστον να μειώνει τη σοβαρότητα τέτοιων ατυχημάτων. Το σύστημα δημιουργεί μια οπτική, ακουστική και απτική προειδοποίηση στον οδηγό. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενεργοποιεί το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης collision avoidance assist είναι ένα άλλο στάνταρ σύστημα ασφαλείας. Διευρύνει το φάσμα λειτουργίας  του Audi pre sense front και βοηθά τον οδηγό να αποφύγει ένα εμπόδιο. Η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας lane departure warning εκτελεί επίσης διορθώσεις διεύθυνσης για να διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο δεν εγκαταλείπει τη λωρίδα του.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive cruise assist, ACA), το οποίο εκτελεί τα καθήκοντα ελέγχου διεύθυνσης, επιτάχυνσης και φρεναρίσματος του οδηγού σε μεγάλο βαθμό μέχρι την ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα. Το ACA περιλαμβάνεται σε αυτό που είναι γνωστό ως “Assist Package” και είναι διαθέσιμο για όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Περιλαμβάνει τιμόνι με αισθητήρες αφής, με πλεονέκτημα ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να εφαρμόζει κάποια πίεση στο τιμόνι, αλλά απλά το αγγίζει ελαφρά για να διατηρήσει την ενεργή λειτουργία του συστήματος.

Οι τιμές του νέου Α3 Sportback είναι:

A3 SB 35 TDI S tronic 1.968 κ.εκ. 116 ίπποι τιμή 27.120 ευρώ εκπομπές ρύπων WLTP CO2 121 g/km τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ

A3 SB Advanced 35 TDI S tronic 1.968 κ.εκ. 116 ίπποι, τιμή 27.900 ευρώ, εκπομπές ρύπων WLTP CO2 124 g/km τέλη κυκλοφορίας 79 ευρώ.

A3 SB S line 35 TDI S tronic 1.968 κ.εκ. 116 ίπποι, τιμή 30.220 ευρώ, εκπομπές ρύπων WLTP CO2 123 g/km τέλη κυκλοφορίας 79 ευρώ.

Audi A3 Sport Sedan

Το premium μοντέλο εντυπωσιάζει με τη sport, κομψή εξωτερική σχεδίαση και το υψηλής ποιότητας εσωτερικό του. Με το νέο A3 Sport Sedan, η Audi κάνει την είσοδό της στην κατηγορία των compact sedan. Διαθέτει όλα τα ατού της οικογένειας του νέου Audi A3 όπως: το χαμηλό βάρος λόγω της σχεδιαστικής φιλοσοφίας, καθώς και τις πολυάριθμες επιλογές συστημάτων πολυμέσων (infotainment) και υποστήριξης οδηγού.

Σχεδιαστικά, το Audi A3 Sport Sedan έχει σπορ γραμμή και «παντρεύει» την κλασική φιλοσοφία τριών όγκων με την κομψή φόρμα ενός coupé. Το βλέμμα μαγνητίζεται άμεσως από τη νέα, μεγάλη Singleframe μάσκα με την εντυπωσιακή «μάσκα»/ γρίλια ψυγείου σε εμφάνιση κυψέλης. Στο πλαϊνό μέρος, η ενιαία γραμμή των ώμων εκτείνεται ως τις πίσω πόρτες για να υπογραμμίζει το μήκος του νέου Audi A3 Sport Sedan. Επίσης, το φαρδύ μεταξόνιο του οχήματος χαρίζει έναν sport χαρακτήρα.

Οδηγοκεντρικό και ψηφιακό – το εσωτερικό του νέου Audi A3 Sport Sedan. Με το προαιρετικό πακέτο φωτισμού περιγράμματος και ατμοσφαιρικού φωτισμού, μπορείτε να φωτίσετε το εσωτερικό σε 30 διαφορετικά χρώματα. Το νέο ταμπλό, η κεντρική κονσόλα με λειτουργία μοχλού αλλαγής ταχυτήτων και τα σπορ καθίσματα μπροστά τονίζουν την κομψή εμφάνιση του. Η έγχρωμη οθόνη 10,1 ιντσών του MMI touch διαθέτει μια ιδιαίτερα γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια.

Το Audi A3 Sport Sedan προσφέρει διαισθητική λειτουργία, για παράδειγμα με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης MMI navigation plus με MMI touch. Το προαιρετικό Audi virtual cockpit plus και η οθόνη head-up προβάλλουν πρόσθετες πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Μαζί με τον ήχο του κινητήρα, το ηχοσύστημα Bang & Olufsen 3D Premium δημιουργεί έναν απολαυστικό ήχο.

Efficient, dynamic, comfort, automatic ή individual, επιλέξτε το καταλληλότερο πρόγραμμα για το δικό σας στιλ οδήγησης στο A3 Sport Sedan,. Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερο δυναμισμό, περισσότερη άνεση ή έναν εξατομικευμένο συνδυασμό των δύο. Επιπλέον, η λειτουργία efficiency βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Οι τιμές του νέου Α3 Sport Sedan είναι:

A3 Sport Sedan TDI S tronic 1.968 κ.εκ. 116 ίπποι, τιμή 27.580 ευρώ, εκπομπές ρύπων WLTP CO2 118 g/km τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ.

A3 Sport Sedan Advanced 35 TDI S tronic 1.968 κ.εκ., 116 ίπποι, 28.990 ευρώ, εκπομπές ρύπων WLTP CO2 121 g/km τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ.

A3 Sport Sedan S line 35 TDI S tronic 1.968 κ.εκ. 116 ίπποι, 31.310 ευρώ εκπομπές ρύπων WLTP CO2 120 g/km, τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Διαμορφώνοντας το νέο Audi A3 Sportback

Νέο Audi A3 Sportback 45 TFSI e με 245 ίππους

Audi A3 4πορτο κουπέ: O αντίπαλος της Mercedes CLA