Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το νέο Mazda 3 e-SkyActiv-X των 186 ίππων (+τιμές)

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το νέο Mazda 3 e-SkyActiv-X των 186 ίππων (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το νέο Mazda 3 e-SkyActiv-X των 186 ίππων (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Η Mazda διαθέτει στην ελληνική αγορά το Mazda 3 με τον ανανεωμένο SkyActiv-X κινητήρα βενζίνης που είναι πιο ισχυρός, ενώ πλέον δεν «πληρώνει» και τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την αναβάθμιση στο περίφημο ατμοσφαιρικό μοτέρ της Mazda, που είδαμε πριν λίγο διάστημα στην ιαπωνική του εκδοχή και η οποία λανσάρεται πλέον και στην Ευρώπη.

Ο γνώριμος, 2λιτρος SkyActiv-X κινητήρας βενζινοκινητήρας (e-SkyActiv-X όπως ονομάζεται πλέον) αποκτά καλύτερη διαχείριση της καύσης που θυμίζουμε ότι μπορεί να γίνει σε δύο στάδια ανάλογα με τις συνθήκες, δηλαδή και μέσω αυτανάφλεξης όπως στα diesel και μέσω μπουζί όπως στα βενζινοκίνητα, ώστε να αποκτήσει περισσότερα άλογα και Nm ροπή, αλλά και επιπλέον, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Έτσι λοιπόν, από 180 ίππους που διέθετε το μοτέρ αυτό στα μοντέλα της Mazda αυξάνει την ισχύ του στα 186 άλογα, με τη ροπή να έρχεται αυξημένη κατά 12 Nm (240 Nm συνολικά).

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο των επιδόσεων, υπάρχει μια πολύ μικρή μείωση μόνο στο χρόνο του 0-100 km/h που είναι πλέον 8.1 sec από 8.2 sec πριν, με την τελική ταχύτητα να παραμένει στα 216 km/h.

Ωστόσο, στις εκπομπές CO2 το Mazda 3 e-SkyActiv-X μειώνει το αποτύπωμά του στα 120 gr/km από 125 gr/km (χάτσμπακ), κάτι που σημαίνει ότι στη χώρα μας η έκδοση αυτή του μικρομεσαίου ιαπωνικού μοντέλου δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement

Στο σεντάν μοντέλο αντιστοίχως τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά, μιας και οι εκπομπές CO2 είναι ακόμη χαμηλότερες (117 gr/km).

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στις τιμές του Mazda 3 e-SkyActiv-X αυτές διαμορφώνονται ως εξής:

Mazda 3 HB e-SkyActiv-X: 27.677 ευρώ
Mazda 3 HB e-SkyActiv-X Auto: 30.640 ευρώ
Mazda 3 Sedan e-SkyActiv-X: 27.677 ευρώ
Mazda 3 Sedan e-SkyActiv-X Auto: 30.640 ευρώ

Σημειώστε τέλος ότι το αναβαθμισμένο μοτέρ της Mazda είναι διαθέσιμο πλέον και στο CX-30, σε τιμές που ξεκινούν από τα 28.159 ευρώ.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:
Στην Ελλάδα το νέο Mazda CX-5 (+τιμές)
Mazda MX-5 1.5 SkyActiv soft top Vs Mazda Mx5 1.6 NA
Η Ιαπωνική αξιοπιστία της Mazda τώρα ακόμα πιο προσιτή