Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πρωτιά για το BMW Group Ελλάδας στο πρώτο εξάμηνο του 2019

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωτιά για το BMW Group Ελλάδας στο πρώτο εξάμηνο του 2019

ΑΓΟΡΑ

Πρωτιά για το BMW Group Ελλάδας στο πρώτο εξάμηνο του 2019

ΑΓΟΡΑ

Το Ελληνικό κομμάτι του BMW Group πέτυχε τις καλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του έτους με τις μάρκες BMW, MINI και BMW i.

Advertisement
Advertisement

 

Το BMW Group Hellas συνέχισε την δυναμική πορεία του και το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς. Βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν από τον ΣΕΕΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) με 2.542 (+3,9%) συνολικές ταξινομήσεις αυτοκινήτων BMW, MINI και BMW i, η εταιρία διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Το μερίδιο του BMW Group Hellas στη συγκεκριμένη κατηγορία διαμορφώθηκε στο 37% με 1.667 ταξινομήσεις μοντέλων BMW / BMW i και 875 ταξινομήσεις μοντέλων ΜΙΝΙ. Οι συνολικές πωλήσεις μοντέλων BMW που προέρχονται από το κανάλι της λιανικής πώλησης, σημείωσαν αύξηση 40% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σημαντική άνοδο πωλήσεων σημείωσαν τα μοντέλα της οικογένειας BMW X στην κατηγορία των πολυτελών SUV / SAV. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα BMW X 1, X 2, X 3, X 4, X 5, και X 6 διατήρησαν ηγετική θέση στην κατηγορία με 1.328 συνολικές ταξινομήσεις και αύξηση της τάξης του 29% από την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Η X1 και η X2 συνεχίζουν να αποτελούν ιδανικές προτάσεις για την Ελληνική αγορά με 31,4% αύξηση πωλήσεων και 1.199 συνολικές ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2019. Στην πλούσια γκάμα των μοντέλων BMW X ανήκει πλέον και η νέα BMW X7. Το κορυφαίο των μοντέλων BMW X διατίθεται εδώ και μερικούς μήνες στην Ελληνική αγορά, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον με την επιβλητική της εμφάνιση και τα επίπεδα πολυτέλειας που προσφέρει στην κατηγορία.

Advertisement

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αύξηση πωλήσεων για την BMW αναμένεται και το επόμενο εξάμηνο της φετινής χρονιάς. Η νέα BMW Σειρά 1 ξεκινάει το επίσημο λανσάρισμά της επί Ελληνικού εδάφους τον Σεπτέμβριο προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή. Η τρίτη γενιά του compact μοντέλου αποκαλύπτει τη νέα αρχιτεκτονική της BMW με μετάδοση κίνησης στους εμπρός τροχούς, σε συνδυασμό με αισθητά αυξημένη ευρυχωρία. Νέα ελκυστικά πακέτα εξοπλισμού που έχουν διαμορφωθεί αποκλειστικά για την Ελληνική αγορά, προσφέρονται ήδη για παραγγελίες πελατών για εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και diesel στα 1.500 κ. εκ.

Advertisement

Στο πρώτο εξάμηνο του 2019, το BMW Group παρουσίασε νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις που διαθέτουν νέες τεχνολογίες, πιο εξελιγμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου και αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία για τα μοντέλα: BMW Σειρά 2 Active Tourer , BMW Σειρά 3 sedan , BMW Σειρά 5 sedan , BMW Σειρά 7, BMW X3 και BMW X5.

Μαζί με τα αμιγώς ηλεκτρικά BMW i 3 και i 3 s (πρώτα σε πωλήσεις στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα με μερίδιο 28%) τα BMW i 8 Coupe και i 8 Roadster, και το MINI Cooper S E Countryman ALL 4 (το οποίο επίσης φέρει αναβαθμίσεις όσον αφορά στη μπαταρία του, με αποτέλεσμα την αύξηση της ηλεκτρικής του αυτονομίας), το BMW Group θα διαθέτει 11 ηλεκτροκίνητα μοντέλα σε 14 εκδόσεις μέχρι το τέλος του 2019, ενώ ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τουλάχιστον τα 25 μοντέλα μέχρι το 2023.

Advertisement

Η πορεία που έχει η ΜΙΝΙ στην Ελληνική αγορά συνεχίζεται και το 2019 με 875 συνολικές ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο και μερίδιο στην πολυτελή κατηγορία που φτάνει το 12,7%. Η Βρετανική μάρκα διατηρεί με σταθερότητα στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς παγκοσμίως στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων την τελευταία τριετία με κύριο συντελεστή την επιτυχημένη πορεία του ΜΙΝΙ Countryman. Φέτος, συμπληρώνονται 60 χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου μικρού Βρετανικού αυτοκινήτου που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο χάρη σε μοναδικές αρετές, όπως η αίσθηση go-kart και η δημιουργική αξιοποίηση χώρου.

Οι επόμενοι μήνες, αναμένονται ιδιαίτερα συναρπαστικοί και με την έλευση του πρώτου ηλεκτρικού ΜΙΝΙ. Το νέο MINI Cooper SE γίνεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές μικρό αυτοκίνητο, προετοιμάζοντας το δρόμο για μία βιώσιμη και ταυτόχρονα άκρως συναισθηματική οδηγική εμπειρία σε συνθήκες πόλης.