Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Κυβέρνηση δεν πρέπει να πουλήσει τις θωρακισμένες BMW

Ελλάδα 17:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Κυβέρνηση δεν πρέπει να πουλήσει τις θωρακισμένες BMW

ΝΕΑ

Γιατί η Κυβέρνηση δεν πρέπει να πουλήσει τις θωρακισμένες BMW

ΝΕΑ

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να μη χρησιμοποιήσει τις δύο θωρακισμένες 7αρες, αναμφίβολα ήταν μία συμβολική κίνηση, την ώρα που η χώρα πετάει τον ανούσιο λαϊκισμό, με τον οποίο κάποιοι κάνουν πολιτική καριέρα.

Advertisement
Advertisement

Όπως έχω ξαναγράψει, ένα θωρακισμένο όχημα είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο. Όμως η οικονομική ζημιά για τη χώρα θα ήταν υπέρ-πολλαπλή αν γίνονταν μια τρομοκρατική απόπειρα εναντίον του Προέδρου ή του Πρωθυπουργού, η οποία σαφώς θα αποφασίζονταν πιο εύκολα από τους δράστες, όταν ξέρουν ότι αυτός δεν προστατεύεται από τη θωράκιση του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί.

Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης – η οικογένεια του οποίου έχει θύμα από τρομοκράτες (ναι,  αυτούς που “βόλταραν” επί ΣΥΡΙΖΑ) – ξέρει και προστατεύεται, με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί (αυτό του Προέδρου του κόμματος) να είναι μία BMW X5 Security, που είναι καλά θωρακισμένη.

Ως γνώστες του αυτοκινήτου και της αυτοκίνησης, θα προτείναμε η Κυβέρνηση να μην πουλήσει τις δύο θωρακισμένες 7άρες που δε θα χρησιμοποιήσει ο Πρωθυπουργός.
Πρώτον διότι θα χάσει πολλά χρήματα το Κράτος, αφού σήμερα, μετά βίας θα πιάσουν τα 150.000€ η κάθε μία. Θυμίζω πως τις είχαμε αγοράσει καινούργιες 700.000€ την κάθε μια.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε: Πόσο κάνουν οι θωρακισμένες BMW που δεν παρέλαβε ο Μητσοτάκης;

Δεύτερον ένα σοβαρό Ευρωπαϊκό Κράτος, πρέπει να διαθέτει τέτοια οχήματα και για τις μετακινήσεις ξένων ηγετών που το επισκέπτονται. Το να ενημερώνεται το επιτελείο τους ότι η Ελλάδα δε διαθέτει τέτοια οχήματα και ότι πρέπει να φέρουν τα δικά τους(!), αναμφίβολα δεν περνάει και τα σωστότερα μηνύματα, μία εποχή μάλιστα που προσπαθούμε να καθαρίσουμε την εικόνα μας και να τους πούμε ελάτε και επενδύστε.

Σε ότι αφορά στο ετήσιο κόστος συντήρησης το οποίο την τελευταία φορά έφτασε τα 25.000€ το κάθε αυτοκίνητο, μαθαίνω ότι αυτό δεν οφείλεται τόσο στο υψηλό κόστος συντήρησης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων της BMW, αλλά στις ζημιές που είχαν γίνει, αφού αυτά τα αυτοκίνητα τα οδηγούσαν άνθρωποι που δεν είχαν λάβει την ανάλογη εκπαίδευση για το χειρισμό τους και έβγαλαν ζημιές.

Advertisement

Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν ένα διαφορετικό τρόπο χειρισμού, από τα υπόλοιπα συμβατικά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν τέτοια αυτοκίνητα, έχουν ανάλογα τμήματα εκπαίδευσης, τόσο για το ίδιο το όχημα, όσο και του χειρισμού που πρέπει να κάνουν οι οδηγοί τους την… κακιά στιγμή.

Πέρα λοιπόν από τις γνώριμες κραυγές λαϊκισμού, θεωρώ ότι οι 7άρες καλώς υπάρχουν στο Μαξίμου, ότι ο Πρωθυπουργός καλώς κινείται με ένα θωρακισμένο όχημα και ελπίζω σύντομα όλοι οι Υπουργοί της χώρας μας να προστατεύονται από τέτοια οχήματα.

Advertisement