Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πλήρης ηλεκτρική γκάμα MINI από το 2030

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πλήρης ηλεκτρική γκάμα MINI από το 2030

Mobility

Πλήρης ηλεκτρική γκάμα MINI από το 2030

Mobility

Το αφεντικό της MINI οριοθετεί το 2030 ως μια πιθανή ημερομηνία κατά την οποία η βρετανική φίρμα θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

 

Τα νέα έρχονται γρήγορα από την έναρξη του πρώτου EV της εταιρείας, του MINI Electric, για το οποίο ήδη 40.000 πελάτες κατέγραψαν το ενδιαφέρον τους στο διαδίκτυο. Ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW υπεύθυνος για την MINI, είπε ότι η νομοθεσία σε μεγάλες πόλεις και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να καταστήσουν τη MINI μοναδική. Το Countryman ως plug-in υβριδικό ήταν η πρώτη κίνηση – και λειτούργησε πολύ καλύτερα από ότι αρχικά αναμενόταν αποδεικνύοντας πως η ηλεκτροδότηση του MINI είναι ο σωστός τρόπος”, εξήγησε ο Schwarzenbauer. “Αλλά για τη MINI και τα μικρά αυτοκίνητα πρέπει να εστιάσεις όλο σου το είναι στην ηλεκτροκίνηση. Βήμα-βήμα θα προσθέτουμε ηλεκτροκίνηση σε όλα τα μοντέλα της γκάμας μας – αυτό ταιριάζει απόλυτα με το εμπορικό σήμα. Αν υπάρχει στην αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα ένα εμπορικό σήμα που χαρακτηρίζεται αστικό, τότε αυτό σίγουρα είναι της MINI “.

Ο Schwarzenbauer αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον και η ζήτηση που περιβάλλει το νέο ηλεκτρικό MINI τον εκπλήσσει, λέγοντας ότι «δεν είχε δει ποτέ κάτι τέτοιο». Πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ότι οι καλύτερες εποχές για τη MINI δεν έχουν έρθει ακόμη». Η μετάβαση στην πλήρη ηλεκτροκίνηση είναι απίθανο να συμβεί πριν το 2030, καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για οχήματα μεγάλης αυτονομίας παραμένει ισχυρή. Ο Schwarzenbauer συνέχισε: «Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο είναι σημαντικό να έχουμε αυτή την επιλογή, αλλά μετά το 2030 μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

Advertisement
Advertisement

«Η τάση να γίνει πλήρως ηλεκτρική η φίρμα είναι απολύτως σαφής, αλλά ποια είναι η σωστή πορεία; Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί πελάτες που χρειάζονται μεγαλύτερη αυτονομία χιλιομέτρων. Επενδύσαμε πολλά χρήματα για να κάνουμε τις γραμμές παραγωγής μας πιο ευέλικτες», πρόσθεσε. Εν τω μεταξύ, οι BMW και MINI εργάζονται σκληρά για τη μείωση των εκπομπών CO2 και τη μετατροπή όλων των εργοστασίων τους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Μέχρι το 2020 όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής μας παγκοσμίως θα είναι με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», εξήγησε ο Schwarzenbauer. «Εργαζόμαστε πολύ στην αλυσίδα εφοδιασμού μας και καθιστούμε διαφανές αυτό που συμβαίνει. Συνεργαζόμαστε με χιλιάδες προμηθευτές κάνοντας τη διαδικασία ξεκάθαρη, προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού».