ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Renault Clio;

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Renault Clio;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Renault Clio;

ΑΓΟΡΑ

Με την παρουσίαση του Renault Clio στην Ελληνική αγορά να είναι σε προετοιμασία μάθαμε την τιμή αγοράς του και σας την παρουσιάζουμε.

Advertisement
Advertisement

 

Το πέμπτης γενιάς Renault Clio ενισχύει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του, αναβαθμίζοντας τόσο τον σχεδιασμό του αμαξώματός του όσο και τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Σχεδιαστικά, το νέο look του Clio έχει νέα μάσκα, προβολείς LED με φώτα ημέρας, πίσω φώτα και πλευρικές επιφάνειες. Η εξέλιξη συνεχίζεται στο πλαίσιο, το οποίο είναι το πάτωμα CMF-B και θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών, ανεξαρτήτως τύπου κινητήρα, μετάδοσης και διαστάσεων. Βασικό χαρακτηριστικό και πλεονέκτημα της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι η χρήση ενός ανθεκτικότερου ατσαλιού, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος του αμαξώματος να έχει μειωθεί κατά 50 kg.

Advertisement
Advertisement

Έχουν αλλάξει όμως αισθητά και οι διαστάσεις, κάνοντάς το πιο “επιθετικό” χωρίς να αλλάζει η ευρυχωρία στο εσωτερικό. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς έχουν μεγαλώσει οι χώροι, χαρίζοντας επιπλέον άνεση στους επιβάτες, κυρίως στο πίσω κάθισμα, όπως και στον χώρο των αποσκευών που φτάνει τα 391 λίτρα. Το γαλλικό super mini υιοθετεί την φιλοσοφία «Smart Cockpit», μέσω της οποίας ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, νέας σχεδίασης τιμόνι και ταμπλό, αλλά και μία τοποθετημένη πιο ψηλά κεντρική κονσόλα, η οποία φιλοξενεί τον επιλογέα του κιβωτίου. Αλλά αυτό που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από την κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής των 9,3 ιντσών (7” στις βασικές εκδόσεις), μέσω της οποίας μπορούν να ρυθμιστούν το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και το υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα της Bose.

Ενδιαφέρουσα είναι και η γκάμα των κινητήρων, που εδώ και μερικά χρόνια αποτελεί ένα επιπλέον ατού των μοντέλων της Renault. Ντεμπούτο στο νέας γενιάς Clio κάνουν τα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα των 1,0 και 1,3 λίτρων TCe, ενώ από τη γκάμα δεν θα λείπει και ο πετρελαιοκινητήρας των 1,5 λίτρων Blue dCi (με 85 και 115 PS).

Advertisement

Οπως αποκάλυψε στην αυτοκινητική ραδιοφωνική εκπομπή του Τάκη Τρακουσελλη στον ΘΕΜΑ 104,6 (καθημερινά 17.00ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Renault Χρήστος Σκιρδης

Στην Ελλάδα οι τιμές του Renault Clio από τα 12.990 ευρώ για την έκδοση με τον κινητήρα των 1000 κ.εκ.

Advertisement

 

 

Advertisement