Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Citroen C5 Aircross plug-in hybrid

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Citroen C5 Aircross plug-in hybrid

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Citroen C5 Aircross plug-in hybrid

ΑΓΟΡΑ

Μεγάλα «ατού» του μοντέλου συνιστούν η εντυπωσιακή κατανάλωση καυσίμου, η χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ και η πληθώρα τεχνολογιών.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι η plugin υβριδική έκδοση του μεσαίου SUV της Citroen, C5 Aircross, το οποίο υπόσχεται άνετες μετακινήσεις, αλλά και μειωμένους… αριθμούς εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου.

Το C5 Aircross PHEV τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης των 1,6 λτ. PureTech (180ps), περιστοιχισμένο από έναν ηλεκτροκινητήρα των 109 ps. Αυτός είναι τοποθετημένος μεταξύ του εξηλεκτρισμένου αυτόματου κιβωτίου e-EAT8 (8 σχέσεων) και του βενζινοκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση αντιστοιχεί σε 225 ps και 320 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Μέλος του plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου συνιστά και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότας 13,12 kWh, η οποία τροφοδοτεί τον κινητήρα και επιτρέπει στο μοντέλο να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 55 χλμ. Επιπροσθέτως, ο οδηγός μπορεί να «πιάσει» ταχύτητα 135 χλμ./ώρα χωρίς να σπαταλήσει σταγόνα βενζίνης.

Το κατασκευασμένο στη Γαλλία, στο εργοστάσιο Rennes – La Janais, μεσαίο SUV, διακρίνεται για τις χαμηλές εκπομπές CO2 (32 γρμ./χλμ.) και τη μετριασμένη κατανάλωση καυσίμου -μόλις 1,4 λτ/100 χλμ. – αμφότερα τα νούμερα είναι κατά WLTP.

Advertisement

Όσον αφορά τη φόρτιση του μοντέλου,  ο απαιτούμενος χρόνος κυμαίνεται μεταξύ 2 και 7 ώρες, με τον οδηγό να μπορεί να επωφεληθεί από μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, είτε μέσω της οθόνης πολυμέσων είτε μέσω του “app” για κινητά “My Citroen”.

Για την ακρίβεια, σε μια κλασική οικιακή πρίζα, η φόρτιση διαρκεί 4 ή 7 ώρες (σύνδεση σε Green’up™ Legrand 14 A και στάνταρ πρίζα schuko, αντίστοιχα), ενώ σε σύνδεση σε Wallbox 32 A, 7,4 kW, δεν απαιτούνται περισσότερες από 2 ώρες.

Advertisement

Οι κάτοχοι του μοντέλου θα γεμίσουν με χαμόγελα και λόγω της δυνατότητας μεταφοράς μεγάλου όγκου αποσκευών. Με όγκο φόρτωσης 460 έως και 600 λίτρα (ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων), το πορτ-παγκάζ του plug-in υβριδικού C5 Aircross εντυπωσιάζει.

Σημειώνεται πως στο επίκεντρο της εταιρείας βρίσκεται και η παροχή χείρας βοηθείας στον οδηγό και ως εκ τούτου εξοπλίζει το μοντέλο με 20 συστήματα υποβοήθησης – συμπεριλαμβανομένου του Highway Driver Assist (υποβοήθηση κίνησης σε αυτοκινητόδρομο).

Advertisement

Το PHEV μεσαίο SUV διατίθεται για παραγγελία στη χώρα μας σε τρεις εκδόσεις– “Feel”, “Shine” και “Shine Pack”, σε τιμές που ξεκινούν από 43.500 ευρώ.

Αναλυτικότερα:

C5 Aircross Plug-in hybid 225 e-EAT8 Feel Pack – 43.500 ευρώ

C5 Aircross Plug-in hybid 225 e-EAT8 Shine – 45.100 ευρώ

C5 Aircross Plug-in hybid 225 e-EAT8 Shine Pack –  45.800 ευρώ

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι οίκοι ανοχής

Lockdown: Πώς μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

VW: Γιατί είπε “όχι” στο εργοστάσιο της Τουρκίας