Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η βασική Mercedes-AMG SL;

Ελλάδα 16:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η βασική Mercedes-AMG SL;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η βασική Mercedes-AMG SL;

ΑΓΟΡΑ

Διαθέσιμη είναι στην ελληνική αγορά η πιο ταπεινή εκδοχή της νέας SL.

Advertisement
Advertisement

Οι οπτικές διαφορές σε σχέση με τις μεγαλύτερες αδελφές της δεν είναι μεγάλες.

Με δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα εφοδιάζεται η… μικρή SL 43, που είναι διαθέσιμη πλέον στην ελληνική αγορά για παραγγελία. Το πανέμορφο roadster αποδίδει 382 ίππους και 480 Nm ροπής, ενώ το ήπια υβριδικό σύστημα προσθέτει άλλους 14 ίππους. Η μικρή SL είναι αποκλειστικά πισωκίνητη, ενώ όπως και οι μεγαλύτερες SL 55 και SL 63 διαθέτει αυτόματο 9άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στις βασικές εκδόσεις της SL 43 συναντάμε 19άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ μπορεί κάποιος προαιρετικά να επιλέξει και τις μεγαλύτερες 21 ιντσών. Φυσικά δε λείπουν οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης που κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό το γερμανικό roadster με το μακρύ ρύγχος.

Advertisement
Advertisement

Από την SL 43 δεν απουσιάζει ο σπορ χαρακτήρας, και για το λόγο του αληθές, είναι σε θέση να φθάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα (4,9 για την ακρίβεια), με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 275 χλμ./ώρα. Και στο εσωτερικό θα λέγαμε ότι δε λείπει τίποτα από την μικρή SL το σύστημα MBUX και οθόνη αφής 12,3 ιντσών αλλά και γενικότερα πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Advertisement

Αξίζει δηλαδή κατά κάποιον τρόπο, να εξοικονομήσει κανείς ένα ποσό κοντά στις 70.000 ευρώ και πλέον για να αποκτήσει τη δίλιτρη AMG SL έναντι της θηριώδους και κορυφαίας τετρακίνητης με κινητήρα V8 χωρητικότητας 4.000 κ.εκ. Για να θυμηθούμε λίγο τα ποσά που κοστίζουν οι SL 55 και SL 63, είναι 239.500 και 275.500 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η πιο φθηνή εκδοχή της κοστολογείται 169.250 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η θρυλική Mercedes SL γίνεται δίλιτρη
Οι πιστοί πελάτες έσωσαν τη Mercedes SL
Η νέα Mercedes SL θα σημάνει το τέλος των CC