Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τα Skoda Octavia RS και Octavia Scout

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για τα Skoda Octavia RS και Octavia Scout

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τα Skoda Octavia RS και Octavia Scout

ΝΕΑ

Η Skoda Octavia είναι η καρδιά της τσεχικής μάρκας και βρίσκεται στην κορυφή των λιστών με τις καλύτερες πωλήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι εκδόσεις Scout και RS έχουν προστεθεί στη γκάμα της τέταρτης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Με την νέα ήπια υβριδική τεχνολογία η Skoda έχει μειώσει ακόμη περισσότερο τις εκπομπές CO2 της Octavia. Η νέα γενιά δύναται να διανύσει έως και 60 χιλιόμετρα με ηλεκτρική ενέργεια στον κύκλο WLTP χωρίς να παράγει εκπομπές. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν επίσης αναβαθμιστεί. Τώρα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικοί σε απόδοση και οικονομία.

Επιπλέον, η Skoda μείωσε τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου στη νέα γενιά πετρελαιοκινητήρων EVO κατά περίπου 80% χρησιμοποιώντας τη διαδικασία «διπλής δόσης». Με την επιλογή δύο παραλλαγών αμαξώματος, κίνησης εμπρός ή τετρακίνηση, χειροκίνητη μετάδοση ή αυτόματη DSG, καθώς και πέντε συστήματα κίνησης – βενζίνη, ντίζελ, CNG, ήπιο υβριδικό και υβριδικό plug-in – κάθε πελάτης της Octavia θα βρει τον ιδανικό συνδυασμό . Η τετρακίνηση αποτελείται από έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη έκτης γενιάς, ο οποίος που – μεταξύ άλλων – είναι σημαντικά ελαφρύτερος από τον προκάτοχό του.

Advertisement
Advertisement

Ο Bernhard Maier, Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, δήλωσε: «Η νέα γενιά της Octavia είναι μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις μοντέλων για την εταιρία φέτος και αποτελεί βασικό μέρος της μεγαλύτερης καμπάνιας προϊόντων στην ιστορία της εταιρείας μας. Έχουμε βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις βασικές αρετές της και έχουμε κάνει επίσης ένα ακόμη σημαντικό βήμα προόδου όσον αφορά στο σχεδιασμό, τη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια. Είμαι πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε ξανά τις καρδιές των πελατών μας με αυτό το υπέροχο πακέτο”.

Η έκδοση Scout διαθέτει ψηλότερη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με τις άλλες. Η plug in hybrid έχει συνολική ισχύ 204 άλογα ενώ η Octavia RS σκαρφαλώνει στα 245. Υπάρχει και δίλιτρη έκδοση ντίζελ με 200 ίππους. Υπάρχουν ακόμη δύο εκδόσεις Octavia με ήπια υβριδική τεχνολογία που φέρουν την ονομασία e-TEC, ενώ υπάρχει και η G-TEC που χρησιμοποιεί για την κίνησή της φυσικό αέριο (CNG).

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Skoda Octavia RS: Το πρώτο plug in hybrid επιδόσεων της φίρμας

Αποκάλυψη της νέας Skoda Octavia Scout

Advertisement