Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές του 8κύλινδρου Land Rover Defender στην Ελλάδα

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι τιμές του 8κύλινδρου Land Rover Defender στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές του 8κύλινδρου Land Rover Defender στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Γνωστοποιήθηκαν οι τιμές του… καυτού Land Rover Defender, στην Ελλάδα και αναμένεται η άφιξη του.

Advertisement
Advertisement

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι τιμές στις οποίες θα προσφέρεται στη χώρα μας το ισχυρότερο Land Rover Defender που έχει κατασκευαστεί. Ο λόγος για το σκληροπυρηνικό Defender V8, το οποίο προσφέρεται τόσο στην 3θυρη (90) όσο και στην 5θυρη (110) έκδοση.

Το «καυτό» off-road «φορά» έναν 8κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 525 PS και 625 Nm ροπής, πλαισιωμένο με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το Defender V8 90 ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 sec, με την τελική να είναι περιορισμένη στα 240 χλμ./ώρα. Ανάλογες είναι και οι επιδόσεις της 5θυρης έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο απολαμβάνει πιο σφιχτές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, παχύτερες αντιστρεπτικές, ενώ ενσωματώνει ως στάνταρ ένα ενεργό πίσω διαφορικό, όπως και μια μονάδα ελέγχου της γωνίας περιστροφής, η οποία βελτιώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οκτακύλινδρου Defender. Σημειώνεται πως την εκτός δρόμου ικανότητα του μοντέλου βελτιώνουν τα συστήματα Terrain Response 2 με Dynamic Program και All Terrain Progress Control (ATPC). Μέσω του τελευταίου ο οδηγός μπορεί να ορίσει μια σταθερή ταχύτητα σε απαιτητικές συνθήκες (π.χ. χιόνι) και να εστιάσει την προσοχή του στο τιμόνι.

Σχεδιαστικά, συναντάμε δαγκάνες φρένων σε Xenon Blue, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, λογότυπα V8, προβολείς LED Matrix LED με χαρακτηριστικά φώτα ημέρας DRL και λεπτομέρειες σε Shadow Atlas.

Advertisement

Στο εσωτερικό στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει οθόνη αφής 10″ με Pivi Prο, paddles αλλαγής ταχυτήτων σε Satin Chrome, θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα από δέρμα Windsor με λεπτομέρειες σε Miko Suedecloth & Robustec, όπως και ηχοσύστημα Meridian 700W με 14 ηχεία και subwoofer.

Διαθέσιμη στην Ελλάδα θα είναι και η υπερπολυτελής έκδοση Carpathian, η οποία –  μεταξύ άλλων- κοσμείται με 22αρες ζάντες 5 ακτίνων σε γαυλιστερό μαύρο και premium μεταλλική βαφή Carpathian Grey.

Advertisement

Σημειώνεται πως στη χώρα μας θα προσφέρεται τόσο η 5θυρη (110) όσο και η 3θυρη (90) έκδοση του Land Rover Defender V8 με τις τιμές να διαμορφώνονται ως εξής:

3θυρο

– Defender 5.0 lt  βενζίνης AWD Auto 525PS – 194.300 ευρώ
– Defender 5.0 lt βενζίνης AWD Auto 525PS V8 Carpathian Edition – 205.200 ευρώ

Advertisement

5θυρο

– Defender 5.0 lt  βενζίνης AWD 525PS (110) – 197.500 ευρώ
– Defender 5.0 lt βενζίνης AWD  525PS V8 Carpathian Edition (110) – 208.400 ευρώ

Διαβάστε επίσης:
Αναβίωση για το Land Rover Defender
Στα σκαριά μία pickup έκδοση του νέου Land Rover Defender
Land Rover Defender V8: Το ισχυρότερο στα χρονικά (video)