Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Opel Combo Life: Με πιο δυνατό κινητήρα

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Opel Combo Life: Με πιο δυνατό κινητήρα

ΑΓΟΡΑ

Opel Combo Life: Με πιο δυνατό κινητήρα

ΑΓΟΡΑ

Νέος βενζινοκινητήρας Euro 6d με 130 ίππους, 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με ομαλή λειτουργία για κινητήρες diesel/ βενζίνης και εκτενής γκάμα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδήγησης στο βασικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

 

Οικογενειάρχης και φυσικά ένας… ήρωας της καθημερινότητας, το Opel Combo Life γίνεται  τώρα ακόμα πιο ευέλικτο και ταχύτερο. Το Multi Purpose Vehicle διατίθεται τώρα με ένα νέο, βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και Start/Stop. Το μοτέρ 1.200 κ.εκ. Direct Injection Turbo των 130 ίππων συμμορφώνεται με το πρότυπο Euro 6d και πλαισιώνει την υπάρχουσα γκάμα μηχανικών συνόλων βενζίνης και diesel.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον νέο βενζινοκινητήρα και το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, στάνταρ χαρακτηριστικά όπως το ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού έξι σταδίων, με οσφυϊκή υποστήριξη και υποβραχιόνιο, θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και σύστημα κλιματισμού (A/C) αυξάνουν την άνεση. Για την συνδεσιμότητα, διατίθεται το συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto multimedia radio με έγχρωμη οθόνη αφής 8”.

Επιπλέον, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη. Η γκάμα του στάνταρ εξοπλισμού περιλαμβάνει συστήματα όπως αυτόματο cruise control και περιοριστή ταχύτητας, Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Front Collision Warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού, Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και Αναγνώριση Οδικών Σημάτων (Traffic Sign Recognition) και Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert).

Advertisement

Με απόδοση 130 ίππων, ο νέος 1.2 Direct Injection Turbo είναι ο κορυφαίος κινητήρας βενζίνης της γκάμας του Combo Life. Το τρικύλινδρο μοτέρ ήδη πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d. Αποδίδει μέγιστη ροπή 230Nm στις 1.750 rpm και συνδυάζεται αποκλειστικά με το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Μαζί με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού, προσφέρει ομαλές αλλαγές σχέσεων και παράλληλα βοηθά στην περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Advertisement

Για πιο αποτελεσματική μείωση των μικροσωματιδίων, ο κινητήρας διαθέτει Φίλτρο Σωματιδίων Βενζίνης – Gasoline Particulate Filter (GPF) τοποθετημένο πολύ κοντά στην εξαγωγή με σκοπό τη βέλτιστη αναγέννηση (δηλαδή οξείδωση των σωματιδίων που συσσωρεύονται στο φίλτρο). Με αυτόν τον συνδυασμό κινητήρα/κιβωτίου, το Combo Life αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 186 χλμ και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ σε 12,3 δεύτερα.

Το Combo Life διατίθεται με πέντε ή επτά καθίσματα και δύο μήκη (4,40μ και 4,75μ ως έκδοση XL). Η μικρότερη πενταθέσια έκδοση ήδη προσφέρει χώρο αποσκευών τουλάχιστον 597 L2 (μακρύ μεταξόνιο: 850 L2). Mε τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, το Combo Life μετατρέπεται σε αληθινό όχημα μεταφορών. Στην περίπτωση αυτή, ο χώρος αποσκευών της στάνταρ έκδοσης υπερτριπλασιάζεται στα 2.126 lt ενώ στη μακριά έκδοση (XL) του Combo Life η χωρητικότητα φτάνει τα 2.693lt.

Advertisement

Οι τιμές για το Opel Combo Life με αυτόν τον κινητήρα στην έκδοση Edition ξεκινούν από 27.200 ευρώ (προτεινόμενη λιανική τιμή με ΦΠΑ στη Γερμανία). Οι παραγγελίες για την Ελλάδα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.